"Περπατάμε" την Καισαριανή στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

Το ετήσιο event αποσκοπεί στη διάδοση της πεζοπορίας και την ενίσχυση της συνεργασίας και της πληροφόρησης γύρω από τα τεκταινόμενα στον χώρο της πεζοπορίας.

Μονή Καισαριανής

Ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού (Π.Ο.Υ.) διοργανώνουν την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων & Κλαζομενών, 16121).

Το ετήσιο event, που αποτελεί πλέον θεσμό στον χώρο των μονοπατιών, έχει στόχο τη διάδοση της πεζοπορίας, την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, την ενημέρωση σε θέματα θεσμικού χαρακτήρα, αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας και της πληροφόρησης γύρω από τα τεκταινόμενα στον χώρο της πεζοπορίας. Μετά τη Στεμνίτσα και τη Δημητσάνα (2017), την Άνδρο (2018), το Μέτσοβο (2019) και την Ξάνθη (2021) που φιλοξένησαν με επιτυχία την Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών τα προηγούμενα χρόνια, τη σκυτάλη της διοργάνωσης παίρνει η Καισαριανή. 

Το "παρών" στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν εκπρόσωποι φορέων γύρω από το περιβάλλον και την πεζοπορία, υπουργείων, οργανισμών και συλλόγων, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης εταιρείες του χώρου (χαρτογραφικές, δραστηριοτήτων βουνού, ψηφιακών εφαρμογών, εκπαιδευτήρια κ.λπ.). Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων περιλαμβάνει συζητήσεις πάνελ με συγκεκριμένη κάθε φορά θεματική, ομιλίες και παρουσιάσεις, καθώς και ανοιχτές ξεναγήσεις. Ενδεικτικά, το κοινό της εκδήλωσης μπορεί να παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν, είτε δια ζώσης είτε μέσω απευθείας σύνδεσης, παρουσιάσεις μονοπατιών από όλη την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις τάσεις και προοπτικές γύρω από τον χώρο του πεζοπορικού τουρισμού, για τις νέες τεχνολογίες και το εκπαιδευτικό πλαίσιο. 

Το κοινό θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στην περιοχή της Καισαριανής με πεζοπορία και γνωριμία με το Kessariani trail, το μονοπάτι του Υμηττού μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καισαριανής που καθαρό και σηματοδοτημένο φιλοδοξεί να καταστήσει τον Υμηττό επίκεντρο της περιαστικής πεζοπορίας, προσελκύοντας όχι μόνο κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και επισκέπτες που θα ήθελαν να γνωρίσουν μια άλλη πλευρά της Αθήνας. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της διοργάνωσης. 
 
kaisarianitrailsmeeting.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

50 χρόνια Metaxa Hospitality Group: Μια γιορτή για την αυθεντική ελληνική φιλοξενία στη Χερσόνησο

Το μήνυμα της βραδιάς, "Τιμώντας το Παρελθόν, Διαμορφώνοντας το Μέλλον", συμπύκνωσε απόλυτα τη φιλοσοφία ενός Ομίλου που έχει συνδέσει το όνομά του με τη βιωσιμότητα, την ποιότητα και την κρητική φιλοξενία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
22/10/2025

Δοκιμάζουμε δύο διαφορετικές "πτυχές" του Ξινόμαυρου από τον αμπελώνα των τεσσάρων Λιμνών

Ιδού οι δύο ετικέτες από Vegoritis Winery με την ποικιλία Ξινόμαυρο να "αποκαλύπτει" και δύο διαφορετικές εκφράσεις. Η μία ίσως να είναι η έκπληξη!

Ζωγράφισε το δικό σου ποτήρι κρασιού στο Μουσείο Οίνου - Κώστα Λαζαρίδη

Ζήστε τη μαγεία του κρασιού και της τέχνης στο Κτήμα Οινότρια Γη - Costa Lazaridi, μέσα από μια μοναδική ξενάγηση και ένα workshop ζωγραφικής

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Σινεμά, γαστρονομία και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Orbis Vini: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία έκθεση αφιερωμένη στα "κρασιά του κόσμου"

Μήπως είναι η ώρα να δούμε κατάματα τα "κρασιά του κόσμου"; Η Orbis Vini, την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental της Αθήνας σε καλεί να ανακαλύψεις 490 κρασιά από 179 οινοποιεία και 14 διαφορετικές χώρες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα λαογραφικό "Αντάμωμα" στην Κυψέλη

Ένα folk event από το Torvas, εικαστικές περιηγήσεις στον Άλιμο και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 26/10.