Μια "Πρώτη Απόπειρα" ευαισθητοποίησης για τον εγκλεισμό και την ψυχική υγεία από την "Fabrica Athens"

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, στηρίζει έμπρακτα τις διαδικασίες επανένταξης και την προσωπική έκφραση των εγκλείστων σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Τεχνοχώρος FABRICA

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στηρίζει έμπρακτα τις διαδικασίες επανένταξης και την προσωπική έκφραση των εγκλείστων σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Στο πλαίσιο της δράσης της αυτή, συνδιοργανώνει στις 10 Δεκεμβρίου με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού (ΨΚΚ), στον "Τεχνοχώρο Φάμπρικα" (Μεγ. Αλεξάνδρου 125- Κεραμεικός), την ημερίδα "Πρώτη Απόπειρα – Χριστουγεννιάτικη Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για τον Εγκλεισμό και την Ψυχική Υγεία", η οποία είναι ανοιχτή προς το ευρύ κοινό, με σκοπό να παρουσιαστεί η προσπάθεια των ασθενών κρατουμένων, να ευαισθητοποιηθούν οι επισκέπτες ως προς τον εγκλεισμό και την ψυχική ασθένεια και να ενισχυθεί το φιλόπτωχο ταμείο, καλύπτοντας έτσι όλο και περισσότερες ανάγκες των άπορων κρατούμενων. 

Πρώτη απόπειρα

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Ολοήμερο χριστουγεννιάτικο bazaar (12 μ.μ-10 μ.μ), με έργα της ομάδας χειροτεχνίας κρατουμένων του ΨΚΚ στον φιλόξενο χώρο του Τεχνοχώρου Φάμπρικα. Φίλοι, εθελοντές και το ευρύ κοινό θα μπορέσουν να απολαύσουν τον καφέ και το ποτό τους, να γνωριστούν μεταξύ τους και να κάνουν χριστουγεννιάτικες αγορές. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο φιλόπτωχο ταμείο του ΨΚΚ. 
  • Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Πρώτη Απόπειρα" του Αλέξανδρου Β. (7 μ.μ) με ποιήματα που γράφτηκαν κατά τα 22 έτη του εγκλεισμού του στην ψυχιατρική μονάδα. Η ποιητική συλλογή είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 7 Μαρτίου 2020, και πάλι στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, σε μία πολύ συγκινητική εκδήλωση που έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν. Αυτή τη φορά ο Αλέξανδρος Β., ο οποίος δεν είχε μπορέσει να παρευρεθεί στην πρώτη εκδήλωση, θα παρουσιάσει ο ίδιος το έργο του, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης του ανθρώπου.  

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι ο Φάνης Κατέχος, μέλος της Fabrica Athens, που συμμετέχει εθελοντικά σε δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ψ.Κ.Κ., ο Στάθης Γράψας, εισηγητής του  Εργαστηρίου Προσωπικής Ανάπτυξης Κρατουμένων (Ε.Π.Α.Κ.) και η Κοινωνική Υπηρεσία του  Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού. 

695 80 67 231 (Δευτ. – Παρ.: 12 μ.μ-6 μ.μ) | be.with.fabricart@gmail.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με το νέο More.com App έχεις όλη την πόλη στην οθόνη σου

Οι συναυλίες, οι παραστάσεις, τα φεστιβάλ και οι πιο δυνατές στιγμές της πόλης ξεπηδούν στο κινητό σου με ένα άγγιγμα στο νέο More.com App .

Μετρό: Διακοπή δρομολογίων σήμερα στη Γραμμή 2

Μια σειρά από τεχνικές εργασίες, προκειμένου να αντικατασταθούν οι ράγες, θα φέρουν μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τρίτη (11/11) και ως τις 12 Δεκεμβρίου στο Μετρό της Αθήνας.

Νέος κύκλος Εργαστηρίων Δημιουργικής Μάθησης για ενήλικες στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων

Δημιουργική γραφή, θέατρο, κινηματογράφος, σεμινάρια κοπτικής – ραπτικής και ψηφιακής κατάρτισης σε φορητές συσκευές, μαθήματα λατινοαμερικάνικων χορών.

Είναι η Πλάκα πιο ασφαλής από την Μονμάρτη και τη Βενετία;

Μια πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει τις πιο επικίνδυνες πόλεις για πορτοφολάδες — και γιατί η Αθήνα ξεχωρίζει θετικά σε αυτήν.