Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο αφιερωμένο στον Μιχάλη Πιερή

To Συνέδριο πλαισιώνεται καλλιτεχνικά από την παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Κύπρου (Θ.Ε.ΠΑ.Κ.) με τίτλο "Νερά της Κύπρου, της Συρίας, και της Αιγύπτου".

Μιχάλης Πιερής

Τιμώντας τη μνήμη του Μιχάλη Πιερή στην πρώτη επέτειο του θανάτου του, το Υφυπουργείο Πολιτισμού-Πολιτιστικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο "Μιχάλης Πιερής" του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου, την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα-Σπίτι της Κύπρου, και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, διοργανώνουν Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο "Εκεί που σμίγουν οι καιροί"Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 10 π.μ.,
στο Σπίτι της Κύπρου.

Ο Μιχάλης Πιερής (1952-2021) υπήρξε μια πολυδιάστατη προσωπικότητα: πανεπιστημιακός δάσκαλος, ποιητής, μεταφραστής, σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας. Εξίσου πολυδιάστατο είναι το ερευνητικό του έργο: περιλαμβάνει μελέτες και εκδόσεις κειμένων από τη μεσαιωνική γραμματεία μέχρι τις μέρες μας.

Σταθερά του ενδιαφέροντα, η ποίηση και το θέατρο. Σε αυτά τα δύο πεδία θα επικεντρωθούν οι ανακοινώσεις του συνεδρίου. "Εκεί που σμίγουν οι καιροί": ο στίχος του Μιχάλη Πιερή χρησιμοποιείται ως τίτλος του συνεδρίου, επειδή απηχεί τη βαθιά του πεποίθηση ότι τα λογοτεχνικά κείμενα διέπονται από μια δυναμική που τους επιτρέπει να σχηματίζουν έναν τόπο οικείο και απρόσμενο, φιλόξενο και διαρκώς μεταβαλλόμενο: εκεί συναιρούνται οι εποχές και συναντιούνται οι άνθρωποι, σε έναν διαρκώς ανοιχτό διάλογο.

To Συνέδριο πλαισιώνεται καλλιτεχνικά από την παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Κύπρου (Θ.Ε.ΠΑ.Κ.) με τίτλο "Νερά της Κύπρου, της Συρίας, και της Αιγύπτου", Σπουδή στον "θεατρικό" Καβάφη, που βασίζεται σε ολόκληρη την ποίηση του Κ. Π. Καβάφη και συνδυάζει εκείνα τα ποιήµατα όπου ο Αλεξανδρινός αξιοποιεί τεχνικές και στοιχεία της δραµατικής τέχνης. Η παράσταση παρουσιάζεται την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 8 μ.μ. στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μια "Πρώτη Απόπειρα" ευαισθητοποίησης για τον εγκλεισμό και την ψυχική υγεία από την "Fabrica Athens"

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, στηρίζει έμπρακτα τις διαδικασίες επανένταξης και την προσωπική έκφραση των εγκλείστων σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

29/11/2022

"Ο Ηνίοχος των Δελφών και τα χάλκινα μνημειακά αγάλματα" στη Γαλλική Σχολή Αθηνών

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επανεξέτασης του χάλκινου συμπλέγματος του Ηνιόχου των Δελφών, με την συμβολή των νέων τεχνολογιών.

Δημοπρατείται προσωπικό γράμμα της Μέριλιν Μονρόε από τον εξαφανισμένο πατέρα της

Αναμένεται να εκτεθούν επίσης στο φως της δημοσιότητας προσωπικά της αντικείμενα.

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Βρέθηκε το εξαφανισμένο Dior φόρεμα που φορούσε στα Όσκαρ το 1961

Η εντυπωσιακή δημιουργία παρέμεινε για περισσότερα από πενήντα χρόνια μέσα σε μια βαλίτσα.

Britannia: Το πολυτελές βασιλικό γιοτ με την αμφιλεγόμενη ιστορία

Η σύνδεση της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ με το "πλωτό παλάτι" που της θύμιζε τον εαυτό της.

Δήμος Αθηναίων: Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη μέσω Viber

Ακόμη πιο άμεση και αποτελεσματική γίνεται από σήμερα η ενημέρωση των πολιτών από τον Δήμο Αθηναίων.

Translation Slam - The Brazilian Edition: Μια διαφορετική "αναμέτρηση" στην πρεσβεία της Βραζιλίας της Αθήνας

Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ) διοργανώνει σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα ένα διαφορετικό "λογοτεχνικό εργαστήρι", ανοιχτό στο κοινό, με τίτλο Translation Slam – The Brazilian Edition.