Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο αφιερωμένο στον Μιχάλη Πιερή

To Συνέδριο πλαισιώνεται καλλιτεχνικά από την παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Κύπρου (Θ.Ε.ΠΑ.Κ.) με τίτλο "Νερά της Κύπρου, της Συρίας, και της Αιγύπτου".

Μιχάλης Πιερής

Τιμώντας τη μνήμη του Μιχάλη Πιερή στην πρώτη επέτειο του θανάτου του, το Υφυπουργείο Πολιτισμού-Πολιτιστικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο "Μιχάλης Πιερής" του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου, την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα-Σπίτι της Κύπρου, και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, διοργανώνουν Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο "Εκεί που σμίγουν οι καιροί"Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 10 π.μ.,
στο Σπίτι της Κύπρου.

Ο Μιχάλης Πιερής (1952-2021) υπήρξε μια πολυδιάστατη προσωπικότητα: πανεπιστημιακός δάσκαλος, ποιητής, μεταφραστής, σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας. Εξίσου πολυδιάστατο είναι το ερευνητικό του έργο: περιλαμβάνει μελέτες και εκδόσεις κειμένων από τη μεσαιωνική γραμματεία μέχρι τις μέρες μας.

Σταθερά του ενδιαφέροντα, η ποίηση και το θέατρο. Σε αυτά τα δύο πεδία θα επικεντρωθούν οι ανακοινώσεις του συνεδρίου. "Εκεί που σμίγουν οι καιροί": ο στίχος του Μιχάλη Πιερή χρησιμοποιείται ως τίτλος του συνεδρίου, επειδή απηχεί τη βαθιά του πεποίθηση ότι τα λογοτεχνικά κείμενα διέπονται από μια δυναμική που τους επιτρέπει να σχηματίζουν έναν τόπο οικείο και απρόσμενο, φιλόξενο και διαρκώς μεταβαλλόμενο: εκεί συναιρούνται οι εποχές και συναντιούνται οι άνθρωποι, σε έναν διαρκώς ανοιχτό διάλογο.

To Συνέδριο πλαισιώνεται καλλιτεχνικά από την παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Κύπρου (Θ.Ε.ΠΑ.Κ.) με τίτλο "Νερά της Κύπρου, της Συρίας, και της Αιγύπτου", Σπουδή στον "θεατρικό" Καβάφη, που βασίζεται σε ολόκληρη την ποίηση του Κ. Π. Καβάφη και συνδυάζει εκείνα τα ποιήµατα όπου ο Αλεξανδρινός αξιοποιεί τεχνικές και στοιχεία της δραµατικής τέχνης. Η παράσταση παρουσιάζεται την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 8 μ.μ. στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".