Τελικά εξαντλήθηκε η "Μεγάλη Χίμαιρα" από τα ράφια των ελληνικών βιβλιοπωλείων;

Μιλήσαμε με τις Εκδόσεις Εστία για να μάθουμε αν πράγματι το «Maestro» έκανε το διάσημο βιβλίο του Μ. Καραγάτση να εξαφανιστεί από όλα τα βιβλιοπωλεία πανελλαδικώς.

maestro

Fake news αποδείχτηκε η είδηση που κυκλοφορούσε τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την οποία η "Μεγάλη Χίμαιρα" του Μ. Καραγάτση εξαντλήθηκε από τα ελληνικά βιβλιοπωλεία σημειώνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ πωλήσεων εδώ και 70 χρόνια.

Ο υποτιθέμενος λόγος; Το τέταρτο επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς "Maestro" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο δείχνει τον πρωταγωνιστή να αγοράζει δύο βιβλία του συγγραφέα. 

Η ψευδής είδηση δημοσιεύτηκε στο Facebook και έχει ως εξής: 

"Οι εκδόσεις Εστία "ανακοίνωσαν", ότι από την προηγούμενη εβδομάδα που προβλήθηκε το τέταρτο επεισόδιο της επιτυχημένης (σε όλους τους τομείς και δικής μου αγαπημένης) σειράς "Μαέστρο" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο επεισοδίου: "Μέγαλη Χίμαιρα" από το ομότιτλο άριστουργημα του Μ. Καραγάτση, το βιβλίο αυτό "εξαφανίσθηκε" από τα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας και θα ξανά εκτυπωθεί υποθέτω, κάνοντας πιθανότατα ρεκόρ πωλήσεων στα 70 χρόνια της κυκλοφορίας του. Και όχι μόνο αυτό. Η επισκεψιμότητα αυξήθηκε στο ζενίθ, στο συνοικιακο βιβλιοπωλείο της Κέρκυρας, όπου ο ήρωας "Ορέστης" αγόρασε ως δώρο και άλλα δύο βιβλία του συγγραφέα στην ηρωίδα "Κλέλια", ακόμη και από μερικούς ντόπιους, που αγνοούσαν μέχρι πριν λίγες μέρες, το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο. Μπορείς να κατηγορήσεις για πολλά αρνητικά την τηλεόραση, αλλά όχι όταν, ακόμη και με αυτόν τρόπο φέρνει τη μάζα κοντά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων (για όποιον λόγο, δεν με ενδιαφέρει) γιατί την μπαγκέτα της ορχήστρας της ζωής μας, ο "Μαέστρος" που την κρατάει είναι τα βιβλία και τα παράθυρα που ανοίγουν αυτά στη ζωή μας, πολλές φορές σώζοντάς την κυριολεκτικά από βέβαιο θάνατο. Εκτός όλων των άλλων, εγώ σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Χριστόφορε Παπακαλιάτη, για αυτό".

μεγάλη χίμαιρα

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση και την αγορά των δικαιωμάτων του από το Netflix, το "Maestro" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Δεν είναι επομένως περίεργο αν η αναφορά του βιβλίου τράβηξε την προσοχή των τηλεθεατών. 

Όμως, όπως μας διαβεβαίωσε εκπρόσωπος των Εκδόσεων Εστία, μπορείτε να προμηθευτείτε άφοβα τη "Μεγάλη Χίμαιρα" από το κοντινό σας βιβλιοπωλείο.

Η δήλωση των Εκδόσεων Εστία: "Αυτό που συμβαίνει δεν είναι πρωτόγνωρο. Όταν ένα βιβλίο προβάλλεται με οποιονδήποτε τρόπο και πόσο μάλλον από μία αναγνωρισμένη σειρά σαν το "Maestro", φυσικά υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση και οι πωλήσεις αυξάνονται κατά ένα βαθμό. Όμως δεν ισχύει ότι το βιβλίο εξαντλήθηκε. Ούτως ή άλλως, πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά στους αναγνώστες βιβλία μας οπότε φροντίζουμε πάντα να υπάρχει απόθεμα".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.