"Η μουσική του Πόντου" στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών οργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική του Πόντου.

Μουσική Πόντος Λύρα

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών μας προσκαλούν σε μια βραδιά ιστορίας, μουσικής, και χορών του Πόντου, με τίτλο "Η μουσική του Πόντου. Λυράρηδες του Πόντου", στο πλαίσιο του κύκλου παράλληλων εκδηλώσεων στο πάλκο της  έκθεσης ""Σήκω ψυχή μου"!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22". 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (7 μ.μ) στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών Χρήστος Ι. Γαλανίδης θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Ιωάννης Τσανασίδης, καθηγητής Μουσικής, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα μιλήσει για τη μουσική του Πόντου και τους λυράρηδες του Πόντου. Οι μουσικοί Χρήστος Ναβροζίδης (λύρα-τραγούδι) και Νίκος Κουλαξουζίδης (αγγείο-νταούλι) θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια: "Ακρίτας όντες έλαμνεν" (Ακριτικό), "Του Ήλ’ το κάστρον" (Παραλογή), "Πάρθεν η Ρωμανία" (Ιστορικό), "Κορτσόπον λάλ’ με", "Μοιρολόι", "Τικ τουλουμί". Το συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων "Αργοναύται - Κομνηνοί" θα χορέψει με τη συνοδεία των μουσικών Ηλία Αβραμίδη (λύρα) και Παύλου Ταχματζίδη (νταούλι).

Πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.

Η ΕΛΛΕΤ για την προστασία του Αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος

Αναζήτηση εναλλακτικής χωροθέτησης του Μουσείου και επαναδιαπραγμάτευση για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων ανάμεσα σε όσα προϋποθέτει το σχετικό ψήφισμα.