"Ουρανός απ’ άλλους τόπους": Ο Σωτήρης Δημητρίου γράφει για την Ήπειρο των αυθεντικών ανθρώπων

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο Ianos, στην οδό Σταδίου 24.

Ουρανός απ’ άλλους τόπους Σωτήρης Δημητρίου

Ο IANOS και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου από τον Σωτήρη Δημητρίου, "Ουρανός απ’ άλλους τόπους". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ.

Ο συγγραφέας και η ηθοποιός Ρηνιώ Κυριαζή διαβάζουν αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ τραγούδια ερμηνεύει το Πολυφωνικό Σχήμα της Πολιτιστικής Ένωσης Βουθρωτό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

"Άντα έδινε την ψυχή ο πατέρας, γύρισε τα μάτια ψηλά στην θύρα. Γελούμενος έκαμε το χέρι έτσι. Τέτοιο γέλιο τού είδαμαν όταν απόχτησε τον Τσιάβο. Άστραφτε. Είχαν αγάπη μεγάλη με την μάνα. Έρθες, κυρά, καλωσέρθες, είπε· κι εκεί ήταν η τελευταία πνοή. Ξενοκουβεντιάζουν όσοι παραδίνουν ψυχή. Λέω θα είδε την μάνα. Είναι τα πνέματα που σμίγουν, αλλιώς πώς θα την μελέταγε;"

Αφηγείται μια σχεδόν εκατόχρονη γυναίκα από την Ήπειρο. Δεν της φτάνει ‒κατά τα λόγια της‒ ο ουρανός για χαρτί, θέλει ουρανούς κι απ’ άλλους τόπους. Φορές φορές έχεις την αίσθηση ότι τη γλώσσα της την κινεί ουράνιος υποβολέας. Τραγουδιστή πηγή πλαγιάς που άνθισε κάποια μακρινή άνοιξη και μαράθηκε στις μέρες μας. Το βιβλίο είναι ο απόηχος αυτής της γλώσσας. "Αφολοή", όπως συχνά πυκνά λέει η αφηγήτρια.

Ο Σωτήρης Δημητρίου γράφει για τον γενέθλιο τόπο του, την Ήπειρο των αυθεντικών ανθρώπων, της σκληρής ζωής, του ζωντανού ιδιώματος. Μια μεγάλη, πρωτοπρόσωπη αφήγηση για τους τόπους όπου οι άνθρωποι πάλεψαν με την πέτρα, τα αυστηρά ήθη, την κλειστή κοινωνία, για να επιβιώσουν κυριολεκτικά μα και ψυχικά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.