"Σκιές του μονόκερου": Παρουσίαση του βραβευμένου βιβλίου της Ρακέλ Μαρτίνεθ Γκόμεθ

Η Ισπανίδα συγγραφέας θα παρευρεθεί σε δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματός της στα ελληνικά.

Σκιές του μονόκερου

Η Ισπανίδα συγγραφέας  Ρακέλ Μαρτίνεθ Γκόμεθ έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση του βραβευμένου με Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μυθιστορήματός της, "Σκιές του μονόκερου", που αναμένεται σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Βακχικόν και θα συμμετάσχει σε δυο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έπειτα από μία τραυματική εμπειρία, η Κλάουντια, δημοσιογράφος από το Οβιέδο που μεγάλωσε στην Αργεντινή, πηγαίνει στη Μαδρίτη με την ελπίδα να γυρίσει σελίδα στη ζωή της. Εκεί θα βρει δουλειά σε ένα μπαρ με το όνομα Μονόκερος και θα γνωρίσει τον Έντγκαρ, έναν νεαρό Μεξικανό που αποζητά και αυτός καταφύγιο μακριά από την πατρίδα του, κυνηγημένος από το παρελθόν. Οι δυο τους, γεμάτοι φαντασία και πάθος, θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να κλείσουν τις παλιές πληγές και να αναγεννηθούν, να αφήσουν πίσω τους αυτό που είναι και να γίνουν αυτό που πάντα ήθελαν. Σε αυτό το ονειρικό μυθιστόρημα, η συγγραφέας προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα μοναδικό ταξίδι στην Αργεντινή, την Ισπανία και το Μεξικό, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό. Τελικά, πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κανείς από το μηδέν;

Η Ρακέλ Μαρτίνεθ Γκόμεθ  με πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις και την Σύγχρονη Λογοτεχνία, έχει εκδώσει συνολικά έξι μυθιστορήματα, εκ των οποίων το "Σκιές του μονόκερου" της χάρισε το 2007 το βραβείο Ateneo Joven de Sevilla και το 2010 το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες και είναι το πρώτο μυθιστόρημά της που κυκλοφορεί στα ελληνικά.

Για το βιβλίο, που μετέφρασε η Χριστίνα Χούτα, θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας και μεταφραστής Θανάσης Βαβλίδας. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν στα ισπανικά η φιλόλογος Τίνα Τερζιώτη και ο Μιγκέλ Σαμοθράκης.

Παρουσίαση βιβλίου: Δευτέρα 07/11 στις 7 π.μ. | Ινστιτούτο Θερβάντες, Αθήνα | Είσοδος ελεύθερη & Πέμπτη 10/11, στις 7 μ.μ. | El Centro, Κηφισιά 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Χάρης Δούκας: "‘Όποιοι έχουν πολύ μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα στην πόλη"

Ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε, στην Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, Δημοσιογράφο-Παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για τις θετικές και αρνητικές προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη της Αθήνας τα επόμενα χρόνια, με φόντο την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και την ανάγκη για περισσότερο πράσινο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.

Η ιδρύτρια του The Meet Market εξηγεί πώς δημιούργησε μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές αγορές

Ενόψει του πασχαλινού Meet Market στην Τεχνόπολη, η εμπνεύστριά του Alison Δαμιανού, μιλά για τους στόχους και τις προκλήσεις της αγοράς που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα events του ελληνικού κοινού, αλλά και όσα θα δούμε στο easter edition της αγοράς στις 27 και 28 Απριλίου.

Το Meet Market έρχεται με πασχαλινή διάθεση στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το #EasterEdition του The Meet Market καλεί το αθηναϊκό κοινό να ανακαλύψει πάνω από 150 εκθέτες με μοναδικά προϊόντα, στηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή.

Ιστορίες βιοεπιστήμης στο Athens Science Festival 2024

Ομιλίες, διαδραστικά workshops και εκθέματα για όλες τις ηλικίες, συνθέτουν "Ιστορίες αλλαγής" με επίκεντρο τις Επιστήμες (της) Ζωής, στο επετειακό ASF.

"Ξέρεις από ίντερνετ; 60+": Το επιτυχημένο workshop επιστρέφει με νέο κύκλο μαθημάτων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το επιτυχημένο εργαστήριο ψηφιακής ενδυνάμωσης δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους άνω των 60 ετών να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο και να αναπτύξουν νέες, απόλυτα χρήσιμες δεξιότητες.

Το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης του Υπουργείου Πολιτισμού

Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση και η αξιοποίηση της πολιτιστικής δραστηριότητας ως μέσου ενδυνάμωσης και διατήρησης της ψυχικής υγείας.