"Σκιές του μονόκερου": Παρουσίαση του βραβευμένου βιβλίου της Ρακέλ Μαρτίνεθ Γκόμεθ

Η Ισπανίδα συγγραφέας θα παρευρεθεί σε δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματός της στα ελληνικά.

Σκιές του μονόκερου

Η Ισπανίδα συγγραφέας  Ρακέλ Μαρτίνεθ Γκόμεθ έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση του βραβευμένου με Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μυθιστορήματός της, "Σκιές του μονόκερου", που αναμένεται σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Βακχικόν και θα συμμετάσχει σε δυο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έπειτα από μία τραυματική εμπειρία, η Κλάουντια, δημοσιογράφος από το Οβιέδο που μεγάλωσε στην Αργεντινή, πηγαίνει στη Μαδρίτη με την ελπίδα να γυρίσει σελίδα στη ζωή της. Εκεί θα βρει δουλειά σε ένα μπαρ με το όνομα Μονόκερος και θα γνωρίσει τον Έντγκαρ, έναν νεαρό Μεξικανό που αποζητά και αυτός καταφύγιο μακριά από την πατρίδα του, κυνηγημένος από το παρελθόν. Οι δυο τους, γεμάτοι φαντασία και πάθος, θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να κλείσουν τις παλιές πληγές και να αναγεννηθούν, να αφήσουν πίσω τους αυτό που είναι και να γίνουν αυτό που πάντα ήθελαν. Σε αυτό το ονειρικό μυθιστόρημα, η συγγραφέας προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα μοναδικό ταξίδι στην Αργεντινή, την Ισπανία και το Μεξικό, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό. Τελικά, πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κανείς από το μηδέν;

Η Ρακέλ Μαρτίνεθ Γκόμεθ  με πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις και την Σύγχρονη Λογοτεχνία, έχει εκδώσει συνολικά έξι μυθιστορήματα, εκ των οποίων το "Σκιές του μονόκερου" της χάρισε το 2007 το βραβείο Ateneo Joven de Sevilla και το 2010 το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες και είναι το πρώτο μυθιστόρημά της που κυκλοφορεί στα ελληνικά.

Για το βιβλίο, που μετέφρασε η Χριστίνα Χούτα, θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας και μεταφραστής Θανάσης Βαβλίδας. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν στα ισπανικά η φιλόλογος Τίνα Τερζιώτη και ο Μιγκέλ Σαμοθράκης.

Παρουσίαση βιβλίου: Δευτέρα 07/11 στις 7 π.μ. | Ινστιτούτο Θερβάντες, Αθήνα | Είσοδος ελεύθερη & Πέμπτη 10/11, στις 7 μ.μ. | El Centro, Κηφισιά 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πυρκαγιές στην Αττική: Πώς και πού μπορείς να βοηθήσεις

Μάχη με τις φλόγες δίνουν σε διάφορα πύρινα μέτωπα της Αττικής οι πυροσβέστες και με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να συνεισφέρετε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/08/2026

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Εκθέσεις, σινεμά και DJ set σε περιμένουν

Υποδεχόμαστε τον Αύγουστο στην Αθήνα με τέσσερις κινηματογραφικές προβολές, δύο εκθέσεις αλλά και με ένα πάρτι στο Κανάλι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τι θα κάνεις την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στην Αθήνα

Μερικές ωραίες προτάσεις για να περάσεις όμορφα τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου στην Αθήνα.

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Αυγούστου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα!

Όλα όσα θα απολαύσεις δωρεάν τον Αύγουστο στην Αθήνα

Το καλοκαίρι το σπίτι δύσκολα μας κρατάει μέσα, πόσο μάλλον όταν η πόλη γεμίζει με εκδηλώσεις που προσφέρουν δωρεάν είσοδο.

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Αυγούστου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα!

Όλα όσα θα απολαύσεις δωρεάν το πρώτο ΣΚ του Αυγούστου στην Αθήνα

Ο Αύγουστος κατέφτασε και τι καλύτερο από το να τον υποδεχτείς με μια έκθεση, μια θεατρική παράσταση και μια κινηματογραφική προβολή.