11 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Βακχικόν

11 καινούρια βιβλία από τις εκδόσεις Βακχικόν ιδανικά για το φθινόπωρο.

εξωφυλλο εκδοσεις.jpg

Πεσμένα, κίτρινα φύλλα, ψιλή βροχούλα και ζεστός καφές συνθέτουν το απόλυτο φθινοπωρινό σκηνικό. Κι αν κάτι φαίνεται να σου λείπει από αυτό, είναι η συντροφιά ενός βιβλίου. Για αυτό κι εμείς ξεχωρίσαμε 11 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Βακχικόν, που υπόσχονται να γίνουν η παρέα σου κάτω από τις κουβέρτες!

Τα θολά γυαλιά, Ξένια Κοθωνίδου

θολα γυαλια.jpg

Ο Παναγιώτης και ο Μιχάλης, δύο αχώριστοι παιδικοί φίλοι, που προέρχονται από τελείως διαφορετικούς κόσμους, είναι δεμένοι με μια αόρατη κλωστή. Όταν η ηλικιωμένη μητέρα του Παναγιώτη πεθαίνει, οι δυο τους έρχονται ακόμα πιο κοντά. Μια αίτηση για ένα πιστοποιητικό στον δήμο, φέρνει τον Παναγιώτη αντιμέτωπο με έναν παλιό συμμαθητή και μια ερώτηση που τον ταράζει. Κι όλα αλλάζουν ξαφνικά... Θα μπορέσει ο Μιχάλης να βοηθήσει τον φίλο του; Ή μήπως είναι αυτός, τελικά, που χρειάζεται βοήθεια;

Στο πρώτο της μυθιστόρημα, η Ξένια Κοθωνίδου ξεδιπλώνει μια γλυκόπικρη ιστορία για την αληθινή φιλία, τα οικογενειακά δεσμά και τις ανατροπές που μοιάζουν να ταράζουν τα ήρεμα νερά της ύπαρξής μας, μα είναι τελικά αυτές που τη γεμίζουν με χρώματα.

Η φωνή, Αναστασία Μαλανδρενιώτη

φωνη.jpg

Τα αστραφτερά μάτια της πυγολαμπίδας έσκισαν στα δύο τον ατάραχο ουρανό της Ελεφαντολάνδης και ο μινώταυρος κλείστηκε στην αιώνια φυλακή του. Η γούνα του Λούκας πήρε ξανά φωτιά και ο Αλμπέρτος έκανε την τελευταία θεαματική του πτώση. Επιδέξια δάχτυλα νάρκωσαν τον "ΚΠΕ 9" και στα όνειρά της η Γκρονίτα έβλεπε πάντα τον πλανήτη Γκρον άνυδρο. Οι Γκαλγκοδρομίες ανακηρύχθηκαν επίσημα σε "Λαγοκούρσα Θανάτου" κι οι αστροήρωες άνοιξαν το παράθυρο και ρούφηξαν όσο ανοιξιάτικο γιασεμί χωρούσε στην καρδιά τους.

Η συλλογή διηγημάτων για εφήβους και ενήλικες "Η φωνή" αποτυπώνει την εκμετάλλευση που υφίστανται ανά τον πλανήτη ζώα διαφόρων ειδών. Η αφήγηση παραδίδεται στα πλάσματα αυτά που δεν ομιλούν τη γλώσσα των ανθρώπων.

Πολύ ταπεινά δώρα, Ουγκλιέσα Σαϊτινάτς

ταπεινα δωρα.jpg

Τα "Πολύ ταπεινά δώρα" είναι ένα επιστολογραφικό μυθιστόρημα, στο οποίο δύο αδέλφια, ο Ζίβα και ο Βουκάσιν, ανταλλάσσουν ηλεκτρονικά μηνύματα για τη ζωή τους στη Σερβία και τις ΗΠΑ αντίστοιχα. Το μυθιστόρημα διαπλέκει πολυάριθμες αφηγήσεις για τις προσωπικές και οικογενειακές εμπειρίες οι οποίες είναι αλληλένδετες και συνυφασμένες, επιμένοντας στην καθοριστική σημασία της οικογένειας ως αφετηρίας και ως στοιχειώδους σκοπού του ανθρώπου.

Η ιστορία αναδεικνύει και ταυτόχρονα συμφιλιώνει όλες τις αντιθέσεις: τη σύγκρουση των γενεών, τις ιδεολογικές θέσεις του καθενός, τις ιστορικές αλλαγές, τις διαφορές μεταξύ Ανατολής και Δύσης, την αντιπαράθεση μεταξύ του παλιού και του νέου. Καθώς τα αδέλφια συμβιβάζονται με το πεπρωμένο τους, η πορεία της ζωής τους αλλάζει με έναν απροσδόκητο τρόπο.

Οι μεταλλάξεις – 7 ιστορίες & 1 ποίημα, Φράνις Κιρπς

μεταλλαξεις.jpg

Η μύγα Λέων Ζούμζα ξυπνάει ένα πρωί και βρίσκει τον εαυτό της μεταμορφωμένο σε "πελώριο σπονδυλωτό", δηλαδή σε άνθρωπο. Το λιοντάρι της σάτιρας του Κουρτ Τουχόλσκι μεταλλάσσεται σε πολική αρκούδα που ανακαλύπτει το μοδάτο Βερολίνο. Το μοντέλο του αγάλματος της Αφροδίτης από το διήγημα του Προσπέρ Μεριμέ εργάζεται ως νεαρή δούλα σε μια "επιχείρηση" που παρουσιάζει αιφνιδιαστικές αναλογίες προς τον σημερινό εργασιακό κόσμο. Ένα διήγημα του Κλάιστ μεταφέρεται στο μέλλον, όπου οι τελευταίοι τέσσερις άνθρωποι πολεμούν μεταξύ τους. Το ποίημα της Ίνγκεμποργκ Μπάχμαν διασταυρώνεται με τον φανταστικό κόσμο του Χ. Φ. Λάβκραφτ και προκύπτει ένα ποίημα που, αξιοπερίεργα, ακούγεται σαν τον Γκότφριντ Μπεν.

"Οι Μεταλλάξεις" του Φράνσις Κιρπς είναι επτά ιστορίες και ένα ποίημα, με αντίστοιχο πρότυπο και σημείο αναφοράς ένα κλασικό κείμενο - από την Κοκκινοσκουφίτσα μέχρι τη Βιρτζίνια Γουλφ.

Εγκέφαλος Ψάρι, Λίλια Τσουβά

εγκεφαλος ψαρι.jpg

Η Λίλια Τσούβα σπούδασε Μεσαιωνική και Νεότερη Ελληνική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Δημιουργικής Γραφής από το Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (MASTER). Γράφει ποιήματα, δοκίμια και διηγήματα. Το διήγημά της "Η καταδίκη" βραβεύτηκε στον Α' Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Το Κοράλλι". Το ποίημά της "Τιν τάνδε λατάσσω, Λέαγρε" βραβεύτηκε στον διαγωνισμό της UNESCO "Ο κόσμος μας στη θεωρία του χρόνου (παρελθόν, παρόν, μέλλον)", όπως και το ποίημά της "Στον υπολογιστή" (1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποιήματος "Το Κοράλλι"). Κείμενά της φιλοξενούνται σε ποικίλα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Από τις εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορεί το νέο της ποιητικό έργο "Εγκέφαλος Ψάρι"

Ανταποκριτής πρώτης γραμμής, Πόλα Γιαννακοπούλου-Βακιρλή

ανταποκριτης.jpg

Η Πόλα Γιαννακοπούλου-Βακιρλή έχει εκδώσει αρκετές ποιητικές συλλογές, ανάμεσά τους το "Φως στην άκρη της καταχνιάς (Bookstars 2014), "Το μικρό αλώνι" (εκδόσεις Γαβριηλίδης 2015) και το "Με χρώματα κι αρώματα" (εκδόσεις Βεργίνα 2016). Ο "Ανταποκριτής πρώτης γραμμής" είναι η έκτη ποιητική συλλογή που δημοσιεύει.

Φως όπως μανταρίνι, Έφη Ι. Νικολαΐδου

φως οπως μανταρίνι.jpg

Η εκπαιδευτικός Έφη Ι. Νικολαΐδου αγάπησε τη Θεσσαλονίκη και πέρασε εκεί μεγάλο μέρος της ζωής της, αν και πλέον ζει και εργάζεται στη Λάρισα. Το "Φως όπως μανταρίνι" είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

Andro III: Το πνεύμα του κόσμου, Ανδρέας Αντωνίου

thumbnail (5).jpg

Ο Ανδρέας Αντωνίου έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές και ένα μυθιστόρημα: "Το φως και το σκοτάδι" (ποίηση, Nova-Atlantis 2010), "Ο ποιητής και το φεγγάρι" (ποίηση, εκδόσεις iWrite 2012), "Τα μάτια της Aelun" (ποίηση, εκδόσεις Οδός Πανός 2016 - Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη Kύπρου), "Andro I: Μύθοι και ιστορίες" (ποίηση, εκδόσεις Βακχικόν 2019), "Andro II: Πάνθεον" (ποίηση, εκδόσεις Βακχικόν 2020) και "Το παρελθόν ενός συγγραφέα" (μυθιστόρημα, εκδόσεις Πηγή 2015), ενώ στις καινούριες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν περιλαμβάνεται το τρίτο μέρος της σειράς "Andro".

Όλα αυτά που αγαπώ (πάνε απ’ το άλφα ως το ώ), Μαριάννα Αβούρη

thumbnail (3).jpg

Το "Όλα αυτά που αγαπώ" της Μαριάννας Αβούρη είναι ένα έργο γεμάτο τρυφερότητα, ζωντάνια, και χιούμορ. Στα ποιήματα της συλλογής αυτής, τα παιδιά διασχίζουν το κατώφλι των συναισθημάτων και της γνώσης, για να σκαρώσουν έναν δικό τους "μεγάλο" κόσμο. Κατάλληλο για παιδιά και για όσους αρνούνται πεισματικά να μεγαλώσουν.

Το 2018 η συγγραφέας εξέδωσε την ποιητική συλλογή για παιδιά: "Τα "π", τα "φ", τα πώς και τα γιατί", από τις εκδόσεις Βακχικόν, το οποίο αγαπήθηκε από το κοινό.

ἵνα τι ἔπλασας με, κύριε, Πέτερ Σράγκερ (μτφρ. Άντζελα Μπράτσου, Σταύρος Δεληγιώργης)

thumbnail (4).jpg

Το ποιητικό βιβλίο "ἵνα τι ἔπλασας με, κύριε / doamne, de ce m-ai făcut" είναι μια δίγλωσση έκδοση με ποίηση του Ρουμάνου ποιητή Πέτερ Σράγκερ. Μια υπέροχη προσθήκη στην κατηγορία "Ποίηση απ' όλο τον κόσμο" των εκδόσεων Βακχικόν.

Ανθολογία Νέων Ποιητών από τη Β. Μακεδονία,(ανθολόγηση Γκιόκο Ζντράβεσκι, μτφρ. Ελένη Κατσιώλη)

ανθολογια.jpg

Ποιητικά έργα των συγγραφέων Άντρεϊ Αλ Άσαντ, Μίτκο Απόστολοφ, Ιουλιάνα Βελιτσκόφσκα, Μίτκο Γκόγκοφ Ιόσιπ Κότσεφ, Μάνε Μάνουσεφ, Αλέξανταρ Ματζάροφσκι, Ίβα Νταμζάνοφσκι, Νάτασα Σάρτσοσκα, Σλάβιτσα Γκάτσοβα Σβίντερσκα, Νικολίνα Αντόβα Σόποβα, Μπιλιάνα Στογιάνοφσκα, Σνέζανα Στόιτσεφσκα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.