Η μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή έρχεται στην Ελευσίνα

Η ομάδα Times Circus θα συμμετάσχει στην τελετή έναρξης της 2023 Ελευσίς, διανύοντας πεζή 3.000 χιλιόμετρα σε εννέα μήνες.

TIMECIRCUS Csaba Toroczkai

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει το Μυστήριο_99  The ARK / landship και υποδέχεται τον ερχόμενο Φεβρουάριο στην Ελευσίνα τους Time Circus στη μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3500 χρόνια ιστορίας της πόλης.

Οι Time Circus διασχίζουν την Ευρώπη με ένα πλοίο ξηράς, το landship, που κινείται μόνο με την ανθρώπινη δύναμη. Το μακρύ ταξίδι τους φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ζωντανό σχόλιο στον 21ο αιώνα της ύφεσης, της κλιματικής αλλαγής και της άμετρης κατανάλωσης φυσικών πόρων. Μια δράση ενθάρρυνσης, δύναμης, ελπίδας και συμμετοχής όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Η ομάδα θα συμμετάσχει στην τελετή έναρξης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, διανύοντας πεζή 3.000 χιλιόμετρα σε εννέα μήνες.

time_circus

time_circus

Έχοντας ξεκινήσει από την Αμβέρσα στις 27 Μαΐου 2022, το ταξίδι των Time Circus είναι μια άσκηση ύπαρξης "στον δρόμο", στη διάρκεια της οποίας η ομάδα φιλοδοξεί να γνωρίσει πολλά διαφορετικά άτομα από όλη την Ευρώπη, να ανταλλάξει απόψεις, να εμπνευστεί, να δημιουργήσει και να κερδίσει αμοιβαία αγάπη και σεβασμό. Η πομπή τους θα καταλήξει στην Ελευσίνα - την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που φιλοξενείται στην Ελλάδα - όπου θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους ως έναν ύμνο στη διαφορετικότητα.

time_circus

Με την άφιξή τους οι Time Circus θα ξεκινήσουν την κατασκευή του The ARK. Πρόκειται για μια Κιβωτό Αιώνιας Νεότητας και Πολιτισμού, έναν χώρο για τους νέους της πόλης. Στο The ARK όλοι θα έχουν πρόσβαση και καμία κοινωνική ομάδα δεν θα αποκλείεται. Στο κέντρο του θα δεσπόζει το πλοίο ξηράς με το οποίο οι Time Circus διέσχισαν την Ευρώπη για να φτάσουν στην Ελευσίνα. Με το The ARK, οι Time Circus θέλουν να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο τοπόσημο, το οποίο θα προωθεί τη συμφιλίωση και την ενότητα.

time_circus

Απώτερος στόχος της ομάδας είναι να δημιουργηθεί ένας πολιτιστικά "ελεύθερος" τόπος για τους νέους της Ελευσίνας αλλά και των γύρω περιοχών. Η διαμόρφωση του The ARK θα γίνει στην πόλη της Ελευσίνας με τη συμμετοχή των κατοίκων και θα διαρκέσει τρεις μήνες, από τον Φεβρουάριο έως και τον Απρίλιο του 2023.

time_circus

Έχοντας ήδη φτάσει στις 21 Σεπτεμβρίου στον πρώτο τους σταθμό, την ουγγρική πόλη Βέσπρεμ, αδελφή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2023, η ομάδα διηγείται την εμπειρία της από πέντε χώρες: Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία. Αρχές Νοεμβρίου θα φτάσουν στον επόμενο προορισμό τους, τη Τιμισοάρα της Ρουμανίας, την τρίτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2023.

time_circus

Οι Time Circus έχουν κατασκευάσει εγκαταστάσεις, καλλιτεχνικά έργα και χώρους συναντήσεων στον δημόσιο χώρο, χρησιμοποιώντας πάντα ανακυκλώσιμα υλικά και αποκαλώντας το στυλ τους "Αρχαιο-φουτουριστικό". Ακολουθώντας την ιδεολογία "από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο", κάθε έργο τους υπάρχει λόγω της πραγματικής του χρήσης. Ο δημιουργικός πυρήνας της ομάδας αποτελείται από 15 καλλιτέχνες, χειροτέχνες και δημιουργούς. Ανάλογα με τη δράση, η ομάδα καλεί και μέλη της ευρύτερης "οικογένειας" να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συν-δημιουργήσουν. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών παρεμβάσεών της, η ομάδα προσεγγίζει και τυχαίους περαστικούς για να συνεισφέρουν στα έργα και τις δράσεις της.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.