Οι "Όρνιθες" του Αριστοφάνη σε μια πρωτότυπη διαδραστική εφαρμογή

Το αριστούργημα του Αριστοφάνη μετατρέπεται σε ένα εκπαιδευτικό βιβλίο-παιχνίδι, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Όρνιθες διαδραστική εφαρμογή

Μπορείς να φανταστείς του Όρνιθες του Αριστοφάνη να ξεπηδούν από το κινητό σου;

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια εφαρμογή μετατρέπει το Αρχαίο Δράμα και τους αρχαίους ελληνικούς μύθους σε πρωτότυπα διαδραστικά εκπαιδευτικά βιβλία-παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Σημαντικοί και διεθνώς καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο καινοτόμο αυτό εγχείρημα της νέας ελληνικής start-up που ξεκινά να κατακτήσει τον κόσμο προσφέροντας ένα υψηλό καλλιτεχνικό, παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό αποτέλεσμα: Διαμαντής Καραναστάσης (Σύλληψη - Σκηνοθεσία – Αφήγηση), Φίλιππος Φωτιάδης (σχεδιασμός εικόνων) και Σταύρος Γασπαράτος (Μουσική Σύνθεση - Ηχητικός Σχεδιασμός).

Όρνιθες διαδραστική εφαρμογή

Στη σειρά "Αρχαίο Δράμα" -όπου όλη η ιστορία αναπτύσσεται μέσα από διαδραστικές σελίδες στις οποίες ο χρήστης έρχεται σε επαφή με τον εκάστοτε μύθο ανακαλύπτοντας τις δράσεις, το λόγο, τα κείμενα και τους ήχους- η αρχή γίνεται με τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη και στο αμέσως επόμενο διάστημα καταφθάνουν ο "Προμηθέας" του Αισχύλου και η "Ελένη" του Ευριπίδη. 

Δυο Αθηναίοι φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, ονειρεύονται να ζήσουν σ’ έναν  τόπο όπου θα επικρατεί η ηρεμία, η χαρά και η ειρήνη. Θα συναντήσουν τον τσαλαπετεινό και τότε ο Πεισθέταιρος θα σκαρφιστεί να ιδρύσουν μια νέα πόλη, την πόλη των πουλιών στους αιθέρες, στο μεσοδιάστημα μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών.

Όρνιθες διαδραστική εφαρμογή

Θα καταφέρουν να φτιάξουν τη δική τους Νεφελοκοκκυγία; Θα βρουν τη βοήθεια που χρειάζονται ή θα συναντήσουν αντιστάσεις; Τα υπόλοιπα πουλιά, θα δείξουν τον ίδιο ενθουσιασμό; Τι λόγο θα έχουν οι θεοί σ’ αυτό; Είναι εύκολο να ονειρεύεσαι κάτι εντελώς καινούριο; Πόσο εύκολο είναι τελικά να χτίσεις τη δική σου ουτοπία;

Η εφαρμογή λειτουργεί ήδη σε ελληνικά και αγγλικά, ενώ ετοιμάζονται εκδόσεις και σε νέες γλώσσες. Κατεβάστε το "The Birds" στο κινητό ή το tablet. Θα το βρείτε διαθέσιμο σε App Store και Google Play για iOS και Android συσκευές, αποκλειστικά από την Birigogo. 

Η σύλληψη και η δημιουργία των εφαρμογών ανήκει στον Διαμαντή Καραναστάση (www.diamantiskaranastasis.com & www.dacos.gr) που υπογράφει τη σκηνοθεσία, τα κείμενα και όλη την παραγωγή και υλοποίηση των νέων πρωτότυπων διαδραστικών εφαρμογών και εκφωνεί και την ελληνική αφήγηση των κειμένων. Πρόκειται για μια ιδέα της οποία η υλοποίηση είναι το αποτέλεσμα μιας πολυετούς προσπάθειας.

Περισσότερα στο www.birigogo.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.