Τρέχουμε για τα 10 χρόνια της Navarino Challenge

Η κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού, που φέτος κλείνει 10 χρόνια, θα αναδείξει για μια ακόμα φορά τις φυσικές ομορφιές της Μεσσηνίας με πάνω από 30 δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Costa Navarino και την Πύλο.

Navarino Challenge_Running © Ηλίας Λέφας

Η Costa Navarino υποδέχεται για μία ακόμα χρονιά από 21 έως 23 Οκτωβρίου την "Navarino Challenge", την κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού που στη δέκατη χρονιά διοργάνωσής της περιλαμβάνει περισσότερες από 30 δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Costa Navarino και στην Πύλο. 

Η δραστηριότητα του τρεξίματος, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Navarino Challenge από το 2013 μέχρι σήμερα, θα αποτελέσει και φέτος τη βασική δράση που είναι διαθέσιμη για όλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων από όλο τον κόσμο. Το τρέξιμο είναι μία από τις δραστηριότητες ευεξίας της διοργάνωσης που φέρνει κοντά στον αθλητισμό τα παιδιά και τους γονείς δίνοντας τους την ευκαιρία να τρέξουν σε διαδρομές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις. Όσοι αγαπούν το τρέξιμο μικρών αποστάσεων, μπορούν να επιλέξουν τα 5χλμ powered by Samsung. Οι δρομείς, μικροί και μεγάλοι, θα τρέξουν σε μια μαγευτική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών με μοναδική θέα στο Ιόνιο πέλαγος, έχοντας ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Costa Navarino. Τους συμμετέχοντες θα αναμένουν στον τερματισμό πλούσια δώρα από τη Samsung Electronics Hellas.

Navarino Challenge_Running
© Ηλίας Λέφας

Η διαδρομή του Ημιμαραθώνιου powered by Miele ξεκινά από τις εγκατάστασεις του The Westin Resort Costa Navarino και κατευθύνεται προς τη νότια έξοδο του συγκροτήματος. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν μαζί με τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Κωνσταντίνο Καρνάζη τα 21,1χλμ της διαδρομής, θα περάσουν από το καταφύγιο άγριας Ζωής της Λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας και θα καταλήξουν στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς όπου ξεκινά το ομορφότερο αλλά και πιο απαιτητικό τμήμα της διαδρομής. Σε αυτό το σημείο η διαδρομή κινείται περιμετρικά της παραλίας πάνω στη χρυσή άμμο για 650μ. Η Βοϊδοκοιλιά αλλά και η ευρύτερη περιοχή έχουν χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένες στο Δίκτυο Natura 2000. Πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα trail run που συνδυάζει χώμα, άμμο και άσφαλτο. Ο τερματισμός της διαδρομής θα βρει και πάλι τους συμμετέχοντες στην Costa Navarino τους οποίους θα αναμένουν πλούσια δώρα από τη Miele. Οι διαδρομές του Navarino Challenge προσφέρονται επίσης, και για όσους έχουν αδυναμία στους τετράποδους φίλους τους καθώς μπορούν να τρέξουν με τα κατοικίδιά τους. Παράλληλα, όλες οι διαδρομές τρεξίματος αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της Μεσσηνίας, καλλιεργώντας την περιβαλλοντική συνείδηση των συμμετεχόντων μέσω των αρχών αειφορίας που εφαρμόζει η διοργάνωση. 

Κώστας Τσιμίκας
© Prosport
Κώστας Τσιμίκας

Το Navarino Challenge εντάσσει για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του το άθλημα του ποδοσφαίρου, διοργανώνοντας τα Tsimikas Football Clinics που φέρουν την υπογραφή του κορυφαίου διεθνή ποδοσφαιριστή της Liverpool FC και της Εθνικής Ελλάδος, Κώστα Τσιμίκα. Το Tsimikas Clinic θα πραγματοποιηθεί με εξειδικευμένο προπονητή ποδοσφαίρου, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πλούσια δώρα, όπως καπέλο και μπλουζάκι με την υπογραφή του Τσιμίκα καθώς και ένα τσαντάκι. 

Navarino Challenge_Running
© Ηλίας Λέφας

Απόλαυσε ένα τριήμερο με πάνω από 30 υπαίθριες δραστηριότητες ευεξίας για μικρούς και μεγάλους. Απόκτησε το πλήρες πακέτο αθλητικών δράσεων, που περιλαμβάνει ημιδιατροφή και ζήσε τη μοναδική αθλητική και πολιτιστική εμπειρία της χρονιάς. Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2022 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ενώ τη διοργάνωση και το sports production έχει αναλάβει η Active Media Group. Το Navarino Challenge θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ενώ επιπλέον δραστηριότητες και εκπλήξεις του φετινού προγράμματος θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Πληροφορίες για τα πακέτα διαμονής στο "The Westin Resort Costa Navarino": booking@navarinochallenge.com, Vita N Travel: 210 3249070 | www.navarinochallenge.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.