Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη-Έρικ Άνταμς στη Νέα Υόρκη

Ο Δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με τον ομόλογό του στη Νέα Υόρκη και συζήτησαν για τις πρωτοβουλίες για τον τουρισμό ενώ πραγματοποίησε ομιλία σε συγκέντρωση ομογενών και επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν».

Μπακογιάννης

Επίσημη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησής του με τον Δήμαρχο της πόλης, Έρικ Άνταμς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κ. Μπακογιάννης και Άνταμς, επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν τον τουριστικό τομέα και συγκεκριμένα στην προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης του αθηναϊκού τουρισμού από την αμερικανική αγορά με πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων Αμερικανών επισκεπτών, τα επόμενα χρόνια στην Αθήνα. 

Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θεαματική αύξηση που παρουσιάζει φέτος ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών στην ελληνική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος των επισκεπτών προέρχεται από τη Νέα Υόρκη. Όπως επισήμανε αυτό συμβαίνει διότι, αφενός, οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στην Αθήνα είναι πλέον περισσότερες από ποτέ και, αφετέρου, διότι η πρωτεύουσα έχει αναβαθμίσει σημαντικά το τουριστικό της προϊόν, την ποιότητα των υπηρεσιών της, αλλά και τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει στους επισκέπτες της. 

Μπακογιάννης

Στην ατζέντα της συνομιλίας των Κώστα Μπακογιάννη και Έρικ Άνταμς συμπεριλήφθηκαν θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως οι καλές πρακτικές σε θέματα της καθημερινότητας, αλλά και το σχέδιο δράσης της Αθήνας κατά της κλιματικής κρίσης. Παράλληλα, οι δύο δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, τις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, τις εξελίξεις στο Αιγαίο, την πρόσφατη πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι Ευρωπαίοι δήμαρχοι του δικτύου πόλεων Eurocities για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, αλλά και διεθνείς πρωτοβουλίες που σκοπεύουν να αναλάβουν από κοινού. 

Μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης κάλεσε τον ομόλογό του να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Αθήνα, πρόσκληση που έγινε θερμά αποδεκτή από τον κ. Άνταμς. Μετά τη συνάντηση, οι δύο δήμαρχοι προσήλθαν μαζί σε φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε η ελληνική ομογένεια στην κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σαουθάμπτον, η οποία χάρη στην άοκνη συμβολή του πατέρα Άλεξ Καρλούτσου, συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επιφανών Ελληνοαμερικανών.  

Μπακογιάννης

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κατά τη σύντομη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, είχε τη χαρά να απευθυνθεί σε συγκέντρωση ομογενών της Νέας Υόρκης, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για τη διαχρονική, αμέριστη και πολυσχιδή προσφορά τους στην Ελλάδα: Από την προβολή και προάσπιση των εθνικών θέσεων και συμφερόντων, έως τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Το ταξίδι του κ. Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο "Ground Zero” (Σημείο Μηδέν) και στην εμβληματική ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στο ίδιο σημείο και είχε θαφτεί το 2001 στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μπακογιάννης ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης της Εκκλησίας, οι οποίες ολοκληρώνονται σύντομα, στη βάση του σχεδίου του διάσημου Ισπανού Αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ιανουάριος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με ένα πρόγραμμα για όλους

Εργαστήρια, δωρεάν εξέταση για HIV, εθελοντική αιμοδοσία και άλλες εκπλήξεις θα φιλοξενηθούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης τον Ιανουάριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/01/2026

Μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

Πρωτοχρονιάς και προλαβαίνετε για να κάνετε για λίγες ακόμη ώρες τα ψώνια σας σε super market και καταστήματα, πριν υποδεχθείτε το 2026.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ - τα τελευταία δρομολόγια

Τροποποιήσεις θα έχουν τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 23:00.

Αυτές ήταν οι μάλλον χειρότερες viral στιγμές του 2025

Labubu, 6-7, Nothing Beats a Jet2Holiday και άλλα: Είναι δύσκολο να κατανοηθούν ή να εξηγηθούν, γιατί, στο τέλος της ημέρας (ή της χρονιάς, αν προτιμάτε!), δεν είχαν κανένα απολύτως νόημα.

Δεν τραγουδούν σε όλη την Ελλάδα τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς που γνωρίζεις!

Μια μουσική περιπλάνηση στις ευχές και τα καλωσορίσματα του νέου χρόνου κάθε ελληνικής περιοχής βασισμένη στο αρχείο της Δόμνας Σαμίου.

31 festive κρασιά για την Πρωτοχρονιά: O Γιώργος Ζερβογιάννης προτείνει το ιδανικό pairing

Φυσαλίδες, αγαπημένες γηγενείς ποικιλίες και premium διεθνή labels για την πιο λαμπερή νύχτα του χρόνου. Ένας πλήρης οδηγός για να σερβίρετε τα ποτήρια σας με το απόλυτο festive spirit αλλά και με ετικέτες που θα θέλετε να απολαμβάνετε όλο το νέο έτος.

Τι είναι το 'Έτος Ανάγνωσης 2026' και τι θα μπορούσε να μάθει η Ελλάδα απ' αυτό

Η καμπάνια, που κάνει πρεμιέρα τη νέα χρονιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, συσχετίζει το διάβασμα με αγαπημένες δραστηριότητες υπογραμμίζοντας ότι δεν αποτελεί αγγαρεία.