Δήμος Αθηναίων: Αποκαταστάθηκε ο πεζόδρομος της Περσεφόνης στο Γκάζι

Ο πεζόδρομος της Περσεφόνης που διασχίζει το Γκάζι, παραδόθηκε αυτές τις μέρες αναμορφωμένος, από τον Δήμο Αθηναίων, στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Πεζόδρομος Γκάζι

Περισσότερα από 2.100 τ.μ. νέων κυβόλιθων αντικατέστησαν τους παλιούς και φθαρμένους, δίνοντας μία ανανεωμένη όψη στον πολυσύχναστο αυτόν πεζόδρομο της πρωτεύουσας που "συναντά” το μετρό του Κεραμεικού. Τα έργα της ανακατασκευής πραγματοποιήθηκαν σε όλο το μήκος της οδού Περσεφόνης από την Πειραιώς έως την Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και στις διασταυρώσεις των κάθετων οδών.

 "Σε κάθε γειτονιά δημιουργούμε κι ένα νέο έργο ουσίας. Η προσπάθεια αυτής της δημοτικής αρχής είναι να ανανεώσει πλήρως τις υποδομές στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας. Σήμερα, παραδίδουμε τον ανανεωμένο πεζόδρομο της Περσεφόνης, ένα κεντρικό σημείο στο Γκάζι που έπρεπε να είχε αποκατασταθεί πριν από χρόνια. Συνεχίζουμε το έργο μας με αμείωτο ρυθμό, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πρωτεύουσας", τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

 Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών, Βασίλης Αξιώτης, επισημαίνει: "Είτε με μικρά, είτε με μεγάλα έργα, αναβαθμίζουμε κάθε γειτονιά μας. Η Αθήνα μας, ομορφαίνει κάθε μέρα!".

Πεζόδρομος

 Αναλυτικά, οι εργασίες που εκτελέστηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων -υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης οδοποιίας, αποχέτευσης και κοινοχρήστων χώρων- περιλάμβαναν την αποξήλωση των παλαιών κυβόλιθων κατά μήκος του -ήπιας κυκλοφορίας- πεζόδρομου και την κατασκευή επιστρώσεων σε όλη την επιφάνειά του με νέους κυβόλιθους, κατασκευασμένους από ψυχρά υλικά. Πρόκειται για υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται σε όλα τα έργα ανακατασκευής δρόμων ή πεζόδρομων, που υλοποιούνται τα τελευταία 2,5 χρόνια από τον Δήμο Αθηναίων, με στόχο τη μείωση της επιφανειακής θερμοκρασίας, την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών που διήρκησαν περίπου ένα μήνα, επισκευάστηκαν τμήματα των πεζοδρομίων -και στις δύο πλευρές της οδού Περσεφόνης- και πραγματοποιήθηκαν ειδικές εργασίες ανύψωσης και καταβιβασμού φρεατίων, προκειμένου αυτά να προσαρμοστούν στη νέα οριστική στάθμη του πεζόδρομου.

 Σημειώνεται ότι σε όλη τη διάρκεια των έργων ανακατασκευής, τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας για τη μικρότερη δυνατή όχληση των κατοίκων και την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων της περιοχής. Αυτήν την περίοδο, από τον Δήμο Αθηναίων, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ανακατασκευής κοινοχρήστων χώρων σε διάφορα σημεία της πόλης (πλατεία Θησείου, πλατεία Καραμανλάκη), καθώς και έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων (Μιρτσιέφσκυ και Γενναίου Κολοκοτρώνη στο Κουκάκι, Επιδαύρου στον Κολωνό, Μπακνανά στον Νέο Κόσμο).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αυτές ήταν οι μάλλον χειρότερες viral στιγμές του 2025

Labubu, 6-7, Nothing Beats a Jet2Holiday και άλλα: Είναι δύσκολο να κατανοηθούν ή να εξηγηθούν, γιατί, στο τέλος της ημέρας (ή της χρονιάς, αν προτιμάτε!), δεν είχαν κανένα απολύτως νόημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/12/2025

Δεν τραγουδούν σε όλη την Ελλάδα τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς που γνωρίζεις!

Μια μουσική περιπλάνηση στις ευχές και τα καλωσορίσματα του νέου χρόνου κάθε ελληνικής περιοχής βασισμένη στο αρχείο της Δόμνας Σαμίου.

31 festive κρασιά για την Πρωτοχρονιά: O Γιώργος Ζερβογιάννης προτείνει το ιδανικό pairing

Φυσαλίδες, αγαπημένες γηγενείς ποικιλίες και premium διεθνή labels για την πιο λαμπερή νύχτα του χρόνου. Ένας πλήρης οδηγός για να σερβίρετε τα ποτήρια σας με το απόλυτο festive spirit αλλά και με ετικέτες που θα θέλετε να απολαμβάνετε όλο το νέο έτος.

Τι είναι το 'Έτος Ανάγνωσης 2026' και τι θα μπορούσε να μάθει η Ελλάδα απ' αυτό

Η καμπάνια, που κάνει πρεμιέρα τη νέα χρονιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, συσχετίζει το διάβασμα με αγαπημένες δραστηριότητες υπογραμμίζοντας ότι δεν αποτελεί αγγαρεία.

Πρωτοχρονιά: Έτσι θα υποδεχθεί η Αθήνα το 2026

Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου στην Aθήνα, η οποία θα κινηθεί σε εορταστικούς ρυθμούς με events για μικρούς και μεγάλους.

Τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα προσεχή 24ωρα

Από σήμερα και μέχρι νεωτέρας ο Δήμος τίθεται σε επιφυλακή με σκοπό την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών της πρωτεύουσας.

To Μουσείο Μπενάκη ταξιδεύει στην Ινδία

Στο Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζεται ένας πολιτιστικός διάλογος Ελλάδας-Ινδίας με πολιτισμικές παραδόσεις που γεφυρώνουν παρελθόν-παρόν.