Καλοκαίρι στο The Ellinikon Experience Park

Πρωτότυπες δράσεις με άξονα τους τομείς της βιωσιμότητας, του πολιτισμού, της ευεξίας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών αυτό το καλοκαίρι.

Experience Park

To The Ellinikon Experience Park, o αγαπημένος προορισμός όσων θέλουν να χαρούν μια βόλτα και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες και στιγμές σε ένα πράσινο περιβάλλον κοντά στη θάλασσα, μπαίνει δυναμικά στην καρδιά τουκαλοκαιριού με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για όλους.

Το Πάρκο φιλοξένησε πρόσφατα με επιτυχία το1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας και συνεχίζει όλο το καλοκαίρι, με δράσεις που βασίζονται στους άξονες της βιωσιμότητας, του πολιτισμού, της ευεξίας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, χαρίζοντας παράλληλα στιγμές ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης. 

Experience Park_Open theatre movies

Αναλυτικό Πρόγραμμα και Δράσεις

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος "Cell of Life" που δημιουργήθηκε για το Φεστιβάλ στην πλατεία Α του Experience Parkθα συνεχίσει τη λειτουργία του, με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα δράσεων, σε συνεργασία με την ΕΥΖΗΝ.LIFE,  το οποίο έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Θόλος Cell of Life: Στον καινοτόμο θόλο του Cell of Life, που αποτελεί ένα τεχνολογικό περιβαλλοντικό παρατηρητήριο και κέντρο περιβαλλοντικής αναγέννησης, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, μέσω της επιστήμης των πολιτών, να γίνουν εξερευνητές, επιστήμονες, μηχανικοί και παραγωγοί και να εμπλουτίσουν την κιβωτό της ζωής! Οι δράσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή επιστημονικού προσωπικού που εισάγει τους επισκέπτες στις επιστήμες και τεχνολογίες της ζωής σε συνεργασία και με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 5 μ.μ – 9 μ.μ, Σ/Κ 1 μ.μ – 9 μ.μ | Δευτέρα κλειστά |  Διάρκεια έως 25 Σεπτεμβρίου.

Experience Park_Open theatre movies

Προβολές και εκδηλώσεις στο Ανοιχτό Θέατρο Cell of Life:  Στο ανοιχτό θέατρο  θα προβληθεί ένα θεματικό φεστιβάλ παιδικών ταινιών, αφιερωμένο στον πλανήτη, τη βιωσιμότητα και την οικολογία, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολυαγαπημένες ταινίες όπωςΟυπς ο Νώε έφυγε, Πίτερ Ράμπιτ 2, Ζωόπολη κ.α δημιουργώντας αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές για όλη την οικογένεια, κάθε Σαββατοκύριακο.

Ημέρες & Ώρες Προβολής: Σ/Κ: 8.45 μ.μ | Διάρκεια έως 28 Αυγούστου.

Athens Epidaurus Festival at Experience Park_ Hip hop

Κύβος Cell of Life: Στον πρωτότυπο "Κύβο" έχει δημιουργηθεί μια εγκατάσταση με οθόνες, μέσα από τις οποίες θα παρουσιάζεται σε όλη τη διάρκεια τουκαλοκαιριού και έως τα τέλη Σεπτεμβρίου το έργο μοναδικών δημιουργών από το χώρο της φωτογραφίας και της τέχνης. Αυτή η "ψηφιακή gallery" φιλοξενεί από τις 19 Ιουλίουέως τις 7 Αυγούστου τη φωτογραφική σειρά "Land(e)scape" της Ηλιάνας Μεϊντάνη και θα ακολουθήσουν εκθέσεις με τις φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Τούντα και έργα φοιτητών/τριών του Τμήματος Γεωπονίας ΔΙΠΑ.

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή  7 μ.μ - 11 μ.μ.

Xplore Blue στον Θόλο και Κύβο Cell of Life: Ένας μαγευτικός σταθμός για την επιστήμη της ωκεανογραφίας από το Xplore blue θα ξεδιπλώσει όλες τις σύγχρονες δυνατότητες της τεχνολογίας, στην εξερεύνηση του υδάτινου οικοσυστήματος. Η δράση θα περιλαμβάνει ειδικά σεμινάρια και παρουσιάσεις σχετικά με την εξερεύνηση της θάλασσας. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια μοναδική κλήρωση για ημερήσιες εκδρομές, με το ειδικά σχεδιασμένο σκάφος της Xplore Βlue.

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Σ/Κ 17& 18 Σεπτεμβρίου 1 μ.μ – 9 μ.μ

Athens Epidaurus Festival at Experience Park Nikos Chatzitsakos Jazz

Μουσικό Κουτί στο Ανοιχτό Θέατρο του Cell of Life: Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο μάθημα εγχόρδων με τον Τζέμπεν Κλαπάκη. Μια μοναδική μουσική εμπειρία που θα εξερευνήσει την έννοια της Αρμονίας στον ήχο, αλλά και στην καθημερινότητα. 

Μήνας: Σεπτέμβριος 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του The Ellinikon με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ο κύκλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων "The Ellinikon Moments” συνεχίζεται και για πρώτη φορά θα φιλοξενηθούν, στο The Ellinikon Experience Park, καλλιτεχνικές δράσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Συγκεκριμένα, οι λάτρεις του χορού θα απολαύσουν την Πέμπτη, 28 Ιουλίου τη "The Big Cypher", μια διαφορετική παράσταση χορού, υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου (χορευτή, χορογράφου και συμβούλου Χορού του Φεστιβάλ), όπου επαγγελματίες χορευτές της hiphop &street dance σκηνής θα συναντηθούν σε ένα "battle", δηλαδή μια "χορευτική μονομαχία" η οποία θα ακροβατεί ανάμεσα στον αυτοσχεδιασμό, το performance και το παιχνίδι. Αντίστοιχα, οι λάτρεις της jazz θα απολαύσουν την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, μια μοναδική μουσική βραδιά, με το τζαζ σεξτέτο του Νίκου Χατζητσάκου, που επιμελείται ο γνωστός σαξοφωνίστας και συνθέτης Δημήτρης Τσάκας. Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν. 

Παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις, στο Πάρκο θα λειτουργεί η"Κοινωνική Ντουλάπα Skip", μια πρωτοβουλία του Skip που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την οργάνωση Fabric Republic. Η "Κοινωνική Ντουλάπα"εφαρμόζει την ιδέα της κυκλικής οικονομίας στην πράξη, συλλέγοντας ρούχα που δεν χρειαζόμαστε ή που δεν μας κάνουν, προσφέροντάς τα σε ευπαθείς ομάδες ή για επαναξιοποίηση. Η πρωτότυπη urban αισθητικής Κοινωνική Ντουλάπα σε σχήμα T-shirt της πρωτοβουλίας για τη συλλογή των ρούχων, θα βρίσκεται στο πάρκο, από τα μέσα Ιουλίουκαι όλοι οι επισκέπτεςθα έχουν την ευκαιρία να γίνουν συμμέτοχοι στη μεγάλη αυτή αλυσίδα προσφοράς στον άνθρωπο και τον πλανήτη. 

Οι επισκέπτες του The Ellinikon Experience Park, του βιωματικού πάρκου που εισάγει ένα νέο, καλύτερο τρόπο ζωής για όλους, μπορούν να συνδυάσουν την συμμετοχή τους στα παραπάνω με την περιήγησήτους σε μια έκταση 75 στρεμμάτων με περισσότερα από 700 νέα δέντρα και 80.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες και να απολαύσουν τη βόλτα τους στο διαδραστικό σιντριβάνι, το χώρο υπαίθριας άθλησης, τη πιο συναρπαστική παιδική χαρά στην Ελλάδα και τον κήπο με τα ελαιόδεντρα, δημιουργώντας μοναδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις. 

Το The Ellinikon Experience Park λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ έως τις 11 μ.μ και η είσοδος είναι δωρεάν. Η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Αναβιώνοντας το Μέλλον" με την Καλλιόπη Κοντζόγλου

Παράλληληλα με την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα και αρχιτέκτονα, θα πραγματοποιηθεί σχετική ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2022

"Culture is Athens": Μάθε με ένα "κλικ" όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη

Στις σελίδες της πρωτότυπης νέας εφαρμογής περιλαμβάνονται τα εμβληματικά κτίρια και οι χώροι πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων

Η άγνωστη ιστορία των "χάρτινων μπικίνι" στο ATOPOS cvc

Ένα υβριδικό συνέδριο από τον φορέα Association of Dress Historians.

"TOKEI MARU": Μια υβριδική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το ταξίδι ενός ιαπωνικού πλοίου στη Σμύρνη

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμβολή του Μουσείου Μπενάκη, της Πρεσβείας της Ιαπωνίας και του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.

H Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η Κύπρος λαμβάνει και φέτος μέρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

Συνεργασία Ελλάδας-Αμερικής για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και των παράνομων διακινήσεων στον τομέα του πολιτισμού αποτέλεσαν τα θέματα συζήτησης από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, George Tsunis.

Γιορτάστε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2022 στο Πάρκο Ελευθερίας

To δίκτυο EUNIC στην Αθήνα σε συνεργασία με το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνουν μια γιορτή για την ειρήνη και με ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.