"Vardas": Η μόδα συναντά την τέχνη μέσα από τα έργα 8 σύγχρονων εικαστικών

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην ενέργεια "Fashion & Art" θα διαθέσουν το 20% από την πώληση των έργων τους για να ενισχύσουν το έργο των κοινωφελών ιδρυμάτων "Hope Genesis" και "Δεσμός".

Χρήστος Ζωγράφος - VARDAS GOLDEN HALL

Η "Vardas 1939", στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, επεκτείνει τις δραστηριότητες και στα πολιτιστικά δρώμενα και τον κόσμο της τέχνης, με την ενέργεια "Fashion & Art", με σκοπό να προβάλλει εικαστικούς και καλλιτέχνες με μοναδικές δεξιότητες και μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παρουσίαση της σχέσης μόδας και τέχνης ως ένα συνεχές "Fashion Art Happening".

Στο πλαίσιο αυτής της νέας δραστηριότητας που διεξάγεται ήδη, η "Vardas" ξεκινάει τη πρώτη της συνεργασία με καταξιωμένους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Έλληνες ζωγράφους, όπου μέσα από τα έργα τους και τη καλοκαιρινή συλλογή "Vardas", θα προβληθεί το ελληνικό καλοκαίρι και η πηγαία ανάγκη όλων να δημιουργήσουν "Νέες Αναμνήσεις". Η ενέργεια "Making Summer Memories", είναι άλλωστε αυτή που χαρακτηρίζει τη καλοκαιρινή συλλογή της εταιρείας, όπως αυτή προβάλλεται ήδη μέσα από τα SOME, τις βιτρίνες των καταστημάτων της, αλλά και το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Αγγελική Κώσταλου - VARDAS - ΦΑΛΗΡΟ

Επιμελητής της ομάδας των καλλιτεχνών είναι ο Δημήτρης Λαζάρου, υπεύθυνος για το Concept, την οργάνωση και την επικοινωνία εικαστικών εκθέσεων και άλλων μορφών τέχνης, σε πολιτιστικούς χώρους και σε γνωστές γκαλερί.

Κώστας Γαρύφαλλος - VARDAS - ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην ενέργεια "Fashion & Art" - "Making Summer Memories", θα διαθέσουν το 20% από την πώληση των έργων τους για να ενισχύσουν το έργο των κοινωφελών ιδρυμάτων "Hope Genesis" και "Δεσμός".

Πρόθεση της εταιρείας "Vardas" είναι η ανάδειξη της τέχνης αλλά και της μόδας με μοναδικούς τρόπους, δημιουργώντας μέσα από τις βιτρίνες της μια ζωντανή γκαλερί τέχνης και μόδας.

Η "HOPEgenesis" είναι μία Ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας, με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων θανάτων. Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες-, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Ο Δεσμός είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων μέσα από τη μέγιστη αξιοποίηση πλεονάσματος από ιδιώτες και εταιρείες. Aπό την ίδρυσή του, τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ο Δεσμός, με επίκεντρο τα γραφεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προσφέρει σε ένα ολοένα και αυξανόμενο δίκτυο 341 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας στην Ελλάδα, βοηθώντας συνολικά πάνω από 200.000 βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επωφελούμενους χάρη στην προσφορά περισσότερων από 110 εταιρειών και εκατοντάδων ιδιωτών. Η εκτιμώμενη αξία των αγαθών που έχει διαχειριστεί ο Δεσμός υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ "Ημέρες μελιού - γλυκού & τοπικών προϊόντων" έρχεται στο Ζάππειο

Μετά τις διοργανώσεις σε Θεσσαλονίκη και Πλατεία Συντάγματος, το φεστιβάλ ταξιδεύει στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, δείχνοντάς μας τη... γλυκιά πλευρά της ζωής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/10/2025

Μασούτης Family Festival: Η μεγάλη γιορτή της οικογένειας έρχεται στη Γλυφάδα

Το οικογενειακό φεστιβάλ ταξιδεύει στην Αθήνα για να γιορτάσει τα 49 χρόνια της εταιρείας Μασούτης με χαμόγελα, μουσική, παιχνίδι και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Η χώρα μας γίνεται pet-friendly: Το νέο σήμα για τουριστικά καταλύματα που αλλάζει τη φιλοξενία

Η Ελλάδα πρωτοπορεί στον τουρισμό φιλικών προς τα ζώα καταλυμάτων, προσφέροντας υψηλά standards φιλοξενίας για τους τετράποδους επισκέπτες.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Συναυλίες, μπάσκετ και όσα δεν πρέπει να χάσεις στην πόλη τις επόμενες μέρες.

Τι είναι το Μπάμπιντεν και η Γκαχελώνα που μπήκαν στην άυλη κληρονομιά της UNESCO;

Έντεκα νέες προσθήκες έχουμε από σήμερα 9/10 στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Έτοιμοι για μια μοναδική γιορτή μπάσκετ στον Πειραιά;

Δείτε πώς μπορείτε να συμμετέχετε στο τουρνουά 3x3 "PIRAEUS 3x3".

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει το UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Η πόλη θα αποτελέσει για δύο μέρες το παγκόσμιο σημείο συνάντησης για τη βιώσιμη και ενεργό κινητικότητα.