Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες, 5 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη, σηματοδοτώντας τη 13η διεξαγωγή των βραβείων.

Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής ©Μπάμπης Λουϊζίδης

Ο φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa παρουσίασε την Τρίτη 5 Ιουλίου, για 13η συνεχόμενη χρονιά, τα Βραβεἰα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022 στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.  Στα φετινά Βραβεία υποβλήθηκαν συνολικά 208 συμμετοχές. Από τις συνολικά 157 διαφορετικές ομάδες συμμετεχόντων διακρίθηκαν 38 φιναλίστ. 

Τη φετινή διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων και πραγματοποίησαν τις απονομές οι διακεκριμένοι αρχιτέκτονες, Guillermo López (ΜΑΙΟ), Δημήτρης Διαμαντόπουλος και Μόρφω Παπανικολάου. Η πρωτοβουλία Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022 απένειμε διακρίσεις για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο, το καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα, την καλύτερη μελέτη και την καλύτερη νέα αρχιτεκτονική σε υφιστάμενο κτήριο. 

Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022
©Μπάμπης Λουϊζίδης

Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι: 
Fabrizio Barozzi - Alberto Veiga, Αρχιτέκτονες, Διευθυντές BAROZZI VEIGA, Βαρκελώνη - Ισπανία
Florian Idenburg, Αρχτέκτων, Διευθυντής SO - IL, Νέα Υόρκη - ΗΠΑ και 
Yoshiharu Tsukamoto, Αρχιτέκτων, Καθηγητής Tokyo University, Διευθυντής ATELIER BOW-WOW, Τόκιο - Ιαπωνία.  

Επιπλέον, για πέμπτη συνεχή χρονιά, απονεμήθηκαν τα Βραβεία Συναδέλφων για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο και την καλύτερη μελέτη, με απονομή ενός βραβείου ανά κατηγορία. Κριτές σε αυτά τα βραβεία ήταν οι 157 αρχιτέκτονες που συμμετείχαν ως υποψήφιοι. Στόχος των Βραβείων Συναδέλφων είναι η αξιολόγηση του αρχιτεκτονικού έργου από τους ίδιους τους δημιουργούς και η εξαγωγή συμπερασμάτων από τον βαθμό σύμπτωσης ή απόκλισης από την κρίση της προσκεκλημένης κριτικής επιτροπής. Την ημέρα της εκδήλωσης κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις DOMa ο τόμος Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022, στον οποίο παρουσιάζονται οι 38 φιναλίστ. 

Δείτε εδώ τα διακριθέντα έργα και μελέτες.

Γίνετε συνδρομητής έως την Τρίτη 12 Ιουλίου και λάβετε δωρεάν τον τόμο των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022 που παρουσιάζει όλα τα διακριθέντα έργα. Κάνετε εδώ την εγγραφή σας έως 12/07, λάβετε επιπλέον δωρεάν τον τόμο των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022 και γίνετε σταθερός αναγνώστης περιοδικών εκδόσεων με σύγχρονη επιμελητική προσέγγιση και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την αρχιτεκτονική, από την Ελλάδα στον κόσμο. Η συνδρομή περιλαμβάνει πέντε τεύχη του περιοδικού ΔΟΜΕΣ, δύο τεύχη του περιοδικού DOMa και τον τόμο των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2023.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Επαναπατρίζονται 29 πολύτιμες αρχαιότητες στην Ελλάδα

Τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν με ενέργειες της Εισαγγελίας του Μανχάταν παραδόθηκαν στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

22/03/2023

Η Μαρία Φράγκου μιλά για το μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας στη Χιλή, την άνιση πρόσβαση στο νερό και το πώς ο φεμινισμός συνεισφέρει στην επίλυση οικολογικών ζητημάτων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο της Χιλής και ακτιβίστρια Μαρία Φράγκου μάς μιλά για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανισότητες στη χώρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι λόγω της έλλειψης ισότιμης πρόσβασης στο νερό.

Το "Makedonia Palace" είναι υπερήφανο μέλος της World Hotels

To εμβληματικό ξενοδοχείο είναι το πρώτο στην Ελλάδα που συγκαταλέγεται στην ανώτατη κατηγορία της "World Hotels Luxury Collection".

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής η έκθεση "ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση" στο Ζάππειο

Oλοκληρώθηκε στο Ζάππειο η τριήμερη έκθεση "ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση" η οποία πραγματοποιήθηκε με τη θερμή υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Η εφηβεία συναντά την τρίτη ηλικία στη δράση "Across Generations"

Η νέα δράση της Cinemathesis για άτομα της τρίτης ηλικίας περιλαμβάνει μια σειρά εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών συναντήσεων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων με κύριο στόχο την υποστήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας.

Διασκέδαση με πρωταγωνιστές τα "ΕΦΤΑΡΙΑ" του ΣΚΡΑΤΣ σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Κηφισιάς – Ξεχωριστό event με πολλές εκπλήξεις την Τρίτη το απόγευμα

Το ΣΚΡΑΤΣ επιστρέφει δυναμικά με ξεχωριστές εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις για τους πελάτες των καταστημάτων ΟΠΑΠ.

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας: Μαθαίνουμε για τα δάση, προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα και τον πλανήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας μαθαίνουμε περισσότερα για το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Μαθαίνω Για τα Δάση", που εστιάζει στην μελέτη της βιοποικιλότητας των δασών, αλλά και γενικότερα του πρασίνου, προωθώντας βιωματικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και την εκπαίδευση στο ύπαιθρο (outdoor education).