Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες, 5 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη, σηματοδοτώντας τη 13η διεξαγωγή των βραβείων.

Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής ©Μπάμπης Λουϊζίδης

Ο φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa παρουσίασε την Τρίτη 5 Ιουλίου, για 13η συνεχόμενη χρονιά, τα Βραβεἰα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022 στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.  Στα φετινά Βραβεία υποβλήθηκαν συνολικά 208 συμμετοχές. Από τις συνολικά 157 διαφορετικές ομάδες συμμετεχόντων διακρίθηκαν 38 φιναλίστ. 

Τη φετινή διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων και πραγματοποίησαν τις απονομές οι διακεκριμένοι αρχιτέκτονες, Guillermo López (ΜΑΙΟ), Δημήτρης Διαμαντόπουλος και Μόρφω Παπανικολάου. Η πρωτοβουλία Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022 απένειμε διακρίσεις για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο, το καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα, την καλύτερη μελέτη και την καλύτερη νέα αρχιτεκτονική σε υφιστάμενο κτήριο. 

Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022
©Μπάμπης Λουϊζίδης

Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι: 
Fabrizio Barozzi - Alberto Veiga, Αρχιτέκτονες, Διευθυντές BAROZZI VEIGA, Βαρκελώνη - Ισπανία
Florian Idenburg, Αρχτέκτων, Διευθυντής SO - IL, Νέα Υόρκη - ΗΠΑ και 
Yoshiharu Tsukamoto, Αρχιτέκτων, Καθηγητής Tokyo University, Διευθυντής ATELIER BOW-WOW, Τόκιο - Ιαπωνία.  

Επιπλέον, για πέμπτη συνεχή χρονιά, απονεμήθηκαν τα Βραβεία Συναδέλφων για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο και την καλύτερη μελέτη, με απονομή ενός βραβείου ανά κατηγορία. Κριτές σε αυτά τα βραβεία ήταν οι 157 αρχιτέκτονες που συμμετείχαν ως υποψήφιοι. Στόχος των Βραβείων Συναδέλφων είναι η αξιολόγηση του αρχιτεκτονικού έργου από τους ίδιους τους δημιουργούς και η εξαγωγή συμπερασμάτων από τον βαθμό σύμπτωσης ή απόκλισης από την κρίση της προσκεκλημένης κριτικής επιτροπής. Την ημέρα της εκδήλωσης κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις DOMa ο τόμος Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022, στον οποίο παρουσιάζονται οι 38 φιναλίστ. 

Δείτε εδώ τα διακριθέντα έργα και μελέτες.

Γίνετε συνδρομητής έως την Τρίτη 12 Ιουλίου και λάβετε δωρεάν τον τόμο των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022 που παρουσιάζει όλα τα διακριθέντα έργα. Κάνετε εδώ την εγγραφή σας έως 12/07, λάβετε επιπλέον δωρεάν τον τόμο των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022 και γίνετε σταθερός αναγνώστης περιοδικών εκδόσεων με σύγχρονη επιμελητική προσέγγιση και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την αρχιτεκτονική, από την Ελλάδα στον κόσμο. Η συνδρομή περιλαμβάνει πέντε τεύχη του περιοδικού ΔΟΜΕΣ, δύο τεύχη του περιοδικού DOMa και τον τόμο των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2023.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ σε προγράμματα και δράσεις για τη διαφύλαξη στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Η επιχορήγηση είναι συνολικού ύψους 662.000 ευρώ και πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 6 Μαΐου 2022, σε Κοινότητες Φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω του Μητρώου Πολιτιστικού Φορέων του ΥΠΠΟΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/08/2022

Η κρητική χειροτεχνία στο επίκεντρο της επίσκεψης του Νικόλα Γιατρομανωλάκη στην Κρήτη

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού παρευρέθηκε στο νησί με αφορμή το Φεστιβάλ Κρήτης και συνομίλησε με εκπροσώπους του τομέα για διάφορους πολιτιστικούς θεσμούς με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο.

Ηλίας Μαγκλίνης: "Η ίδια η ζωή έχει κάτι βίαιο και βρώμικο..."

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος που ακούστηκε πολύ με την υπόθεση Λιγνάδη, απαντά σε δέκα ερωτήσεις με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου "Το μόνο της ζωής τους ταξίδι".

Μία δράση προστασίας της βιοποικιλότητας

Το πλούσιο φυσικό περιβάλλον που διαθέτουν και οι αρχαιολογικοί χώροι πλέον θα προστατεύεται από τη σύμπραξη του ΥΠΠΟΑ, του ΥΠΕΝ και του ΕΚΠΑ.

"My Attica": Η νέα smartphone εφαρμογή για τη διευκόλυνση των πολιτών

Μία ακόμα δυνατότητα ψηφιακής επικοινωνίας με τους πολίτες εγκαινιάζει η Περιφέρεια Αττικής.

19 βιβλία για τις διακοπές

Παραλίες, κλάμπινγκ, φλερτ, ξεκούραση, εκδρομές, ξενοιασιά, ναι, σίγουρα, όμως το μυαλό και το καλοκαίρι διεκδικεί τα δικαιώματά του, οπότε στο σακίδιο, εκτός από νερό και αντηλιακό, δηλαδή τα απολύτως απαραίτητα, ένα βιβλίο είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Μια συζήτηση με την Valerie Biden Owens, πρόεδρο του Biden Institute

Η μικρότερη αδερφή του Joe Biden μιλάει με την Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου για την πολιτική, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον ρόλο της γυναίκας και την αξία της οικογένειας σε έναν κόσμο που αλλάζει.