Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου

Το συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει τις 279.000 ευρώ έργο θα πραγματοποιηθεί με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου

Την πλήρη ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου, έργο συνολικού προϋπολογισμού που ανέρχεται στις  € 278.792,04, συγχρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δ. Νάνου, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος  και η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.  Η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει το έργο με το ποσό των € 245.500,00 και το υπόλοιπο ποσό των € 33.292,04 ευρώ θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου Αλίμου. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης που προβλέπει την αναβάθμιση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής επισήμανε: "Η Περιφέρεια Αττικής με συνεχείς δράσεις και έργα υποδομής, βάζει ψηλά τον πήχη της οδικής ασφάλειας και της προστασίας οδηγών και πεζών. Με τον εκσυγχρονισμό του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, παραδίδουμε έναν χώρο, όπου τα παιδιά μας θα μαθαίνουν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, ώστε στο μέλλον, να αποκτήσουν καλύτερες κυκλοφοριακές συνήθειες και φιλική οδική συμπεριφορά".

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλίμου αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συμβολή του στη προσπάθεια αναβάθμισης του Πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής,  αναφέρθηκε στην επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης του ρέματος της Πικροδάφνης, υπογραμμίζοντας ότι οι συντονισμένες ενέργειες του Γ. Πατούλη οδήγησαν, μετά από δεκαοχτώ χρόνια αναμονής και καθυστερήσεων, σε μια κομβικής και ιστορικής σημασίας απόφαση. Από την πλευρά του, ο κος Πατούλης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συνεργασία και εξήρε το καλό έργο που γίνεται σε τομείς, όπως η συστηματική αποψίλωση σε ρέματα ευθύνης του για την πυροπροστασία.

Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί πλέον των 20 ετών και ως εκ τούτου έχει επέλθει φθορά στην ποιότητα της ασφάλτου, καθώς και στον εξοπλισμό (πινακίδες, καθιστικά κλπ.) ενώ δεν υφίσταται ο απαραίτητος εξοπλισμός για την πλήρη λειτουργία του. Επιπρόσθετα, πρόκειται να αντικατασταθούν τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα που δεν λειτουργούν λόγω παλαιότητας με νέας τεχνολογίας led, από τα οποία θα προκύψει και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Στις εργασίες που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων

  • Διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς εντός του Πάρκου σε σαφώς οριοθετημένο χώρο.-Προμήθεια ποδοκίνητων οχημάτων.
  • Διαμόρφωση εσοχών στάθμευσης οδού Ρόδων με χτενιστό σκυρόδεμα, ώστε να διαμορφωθούν και θέσεις για ΑΜΕΑ .Επί της οδού Ρόδων πρόκειται να διαμορφωθεί στο υφιστάμενο πλάτος του πεζοδρομίου , όδευση τυφλών με ράμπες στις διασταυρώσεις, ώστε το πάρκο να είναι πλήρως προσβάσιμο από ΑΜΕΑ εντός και στα πέριξ πεζοδρόμια. 
  • Διαμόρφωση οδού Ζαππείου Παρθεναγωγείου σε πεζόδρομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το νέο ΔΣ της εταιρείας με την επωνυμία "Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Μονοπρόσωπη Α.Ε." αποτελείται από επτά μέλη.

Συνεχίζονται οι διαδικτυακές "Συναντήσεις της Πέμπτης" με τον Πλάτωνα Ριβέλλη

H δεύτερη παρουσίαση για τη νέα σεζόν εστιάζει στο έργο του Σπύρου Γιαρμενίτη, της Ειρήνης Λαχανά και της Γεωργίας Παπαχρήστου.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Δεκέμβριο στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων

Οι επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς, να παρακολουθήσουν ομιλίες και να διασκεδάσουν σε διαδραστικά εργαστήρια.

Φωτορεπορτάζ: Το ΚΠΙΣΝ υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα με μια εντυπωσιακή φωταγώγηση

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καλωσόρισε το κοινό στον χριστουγεννιάτικο κόσμο του και το "α" ήταν εκεί για να απαθανατίσει τη γιορτινή εκδήλωση.

Ο Πειραιάς υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ένα εορταστικό πρόγραμμα δράσεων για όλους

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, θα φωταγωγήσει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, σε μια μεγάλη φαντασμαγορική βραδιά με ζωντανή μουσική από τον ραδιοφωνικό σταθμό "My Radio 104,6" με τον DJ Αντώνη Δημητριάδη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας με το red n’ noir

Crimes n’ beer για άλλη μια χρονιά, ένα φεστιβάλ για τη διεκδίκηση των χώρων πολιτισμού και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 2 έως 8/12.