Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου

Το συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει τις 279.000 ευρώ έργο θα πραγματοποιηθεί με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου

Την πλήρη ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου, έργο συνολικού προϋπολογισμού που ανέρχεται στις  € 278.792,04, συγχρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δ. Νάνου, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος  και η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.  Η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει το έργο με το ποσό των € 245.500,00 και το υπόλοιπο ποσό των € 33.292,04 ευρώ θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου Αλίμου. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης που προβλέπει την αναβάθμιση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής επισήμανε: "Η Περιφέρεια Αττικής με συνεχείς δράσεις και έργα υποδομής, βάζει ψηλά τον πήχη της οδικής ασφάλειας και της προστασίας οδηγών και πεζών. Με τον εκσυγχρονισμό του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, παραδίδουμε έναν χώρο, όπου τα παιδιά μας θα μαθαίνουν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, ώστε στο μέλλον, να αποκτήσουν καλύτερες κυκλοφοριακές συνήθειες και φιλική οδική συμπεριφορά".

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλίμου αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συμβολή του στη προσπάθεια αναβάθμισης του Πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής,  αναφέρθηκε στην επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης του ρέματος της Πικροδάφνης, υπογραμμίζοντας ότι οι συντονισμένες ενέργειες του Γ. Πατούλη οδήγησαν, μετά από δεκαοχτώ χρόνια αναμονής και καθυστερήσεων, σε μια κομβικής και ιστορικής σημασίας απόφαση. Από την πλευρά του, ο κος Πατούλης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συνεργασία και εξήρε το καλό έργο που γίνεται σε τομείς, όπως η συστηματική αποψίλωση σε ρέματα ευθύνης του για την πυροπροστασία.

Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί πλέον των 20 ετών και ως εκ τούτου έχει επέλθει φθορά στην ποιότητα της ασφάλτου, καθώς και στον εξοπλισμό (πινακίδες, καθιστικά κλπ.) ενώ δεν υφίσταται ο απαραίτητος εξοπλισμός για την πλήρη λειτουργία του. Επιπρόσθετα, πρόκειται να αντικατασταθούν τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα που δεν λειτουργούν λόγω παλαιότητας με νέας τεχνολογίας led, από τα οποία θα προκύψει και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Στις εργασίες που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων

  • Διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς εντός του Πάρκου σε σαφώς οριοθετημένο χώρο.-Προμήθεια ποδοκίνητων οχημάτων.
  • Διαμόρφωση εσοχών στάθμευσης οδού Ρόδων με χτενιστό σκυρόδεμα, ώστε να διαμορφωθούν και θέσεις για ΑΜΕΑ .Επί της οδού Ρόδων πρόκειται να διαμορφωθεί στο υφιστάμενο πλάτος του πεζοδρομίου , όδευση τυφλών με ράμπες στις διασταυρώσεις, ώστε το πάρκο να είναι πλήρως προσβάσιμο από ΑΜΕΑ εντός και στα πέριξ πεζοδρόμια. 
  • Διαμόρφωση οδού Ζαππείου Παρθεναγωγείου σε πεζόδρομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ανοιχτό κάλεσμα διοργανωτών φεστιβάλ για το 21ο Atelier for Young Festival Managers στην Ελευσίνα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνεργάζεται με το The Festival Academy και καλεί ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή για το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το 2023 στην ιστορική πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/08/2022

2ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελόριζου: Γνωρίστε τα συναρπαστικά μονοπάτια της επιστήμης

Η δεύτερη διεξαγωγή του επιστημονικού φεστιβάλ κάνει στάση σε Πάτρα και Αθήνα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να βιώσουν την επιστήμη ως μία συναρπαστική εμπειρία.

Συνεχίζονται τα έργα αναβάθμισης χώρων πρασίνου σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι ολιστικές παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Αττικής για την οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών.

Ο Δημήτρης Αθανίτης διάβασε την "Τελευταία Πνοή" του Λουίς Μπουνιουέλ γιατί ο συγγραφέας "Είναι ακραίος σαν το έργο του"

Ο σκηνοθέτης του "Invisible" (2016), της ταινίας για την κρίση που υπήρξε υποψήφια για έξι βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, βρίσκει κάποιες αυτοβιογραφίες να είναι πιο δυνατές κι από τα πιο συναρπαστικά μυθιστορήματα.

Αθήνα, αβίωτη πόλη

Είναι αδικαιολόγητος ο καθημερινός εκνευρισμός μας όταν είμαστε τόσο ανοχύρωτοι μπροστά στον παραλογισμό της καθημερινότητας;

Φθινόπωρο στην Ελευσίνα

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων κι εκδηλώσεων.

Επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ σε προγράμματα και δράσεις για τη διαφύλαξη στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Η επιχορήγηση είναι συνολικού ύψους 662.000 ευρώ και πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 6 Μαΐου 2022, σε Κοινότητες Φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω του Μητρώου Πολιτιστικού Φορέων του ΥΠΠΟΑ.