"Ξένος στη χώρα μου: Ημερολόγιο φυλακής 1944": To βιβλίο του Χανς Φάλαντα κυκλοφορεί από της εκδόσεις Gutenberg

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για τη ζωή στο Τρίτο Ράιχ.

«Ξένος στη χώρα μου: Ημερολόγιο φυλακής 1944”: To βιβλίο του Χανς Φάλαντα κυκλοφορεί από της εκδόσεις Gutenberg

Σε ένα κελί ναζιστικής φυλακής, τριγυρισμένος από ψυχασθενείς δολοφόνους και μονίμως υπό το άγρυπνο βλέμμα των SS, ο Χανς Φάλαντα γράφει τις αναμνήσεις του από την εποχή του Χίτλερ που ξέρει ότι μπορεί να του στοιχίσουν τη ζωή. Αντίθετα με άλλους διάσημους συγγραφείς είχε διαλέξει να περάσει όλα τα χρόνια του Τρίτου Ράιχ στη Γερμανία, γιατί "αγαπούσε αυτόν τον λαό". Ο λαός τον οποίο υπερασπιζόταν, του έχει γίνει ξένος· η πατρίδα του, του έχει γίνει πια και αυτή ξένη. Ο ίδιος έχει περάσει χρόνια χωρίς να δημοσιεύσει και έχει εθιστεί στα ναρκωτικά.

Στη φυλακή ξαναβρίσκει τον παλιό του εαυτό. Γράφει με φρενήρη ρυθμό λογοτεχνία και, κυρίως τις εμπειρίες του επί εθνικοσοσιαλισμού. Απελευθερώνει το μίσος του για τους ναζί. Χρησιμοποιεί το λογοτεχνικό του ταλέντο για να περιγράψει πρόσωπα και γεγονότα της εποχής, εκδότες, συγγραφείς, ναζί πολιτικούς και συνεργάτες και εχθρούς του καθεστώτος. Μιλά για τις ταλαιπωρίες που υπέστη, αλλά δεν κρύβει και τους συμβιβασμούς που αναγκάστηκε να κάνει. 


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Έχεις τραπεζική κάρτα; Έχεις εισιτήριο! Η μετακίνηση γίνεται παιχνίδι με το tap2ride

Η καινοτόμα υπηρεσία των Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, με την υποστήριξη της Visa, παρέχει τον πιο απλό και σύγχρονο τρόπο για να κινείσαι στην πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/12/2025

Τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά των pastry chefs

Γιορτινά γλυκά, που αποτελούν φίνες δημιουργίες ταλαντούχων pastry chefs, θ΄ απογειώσουν γλυκά την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Γιορτινό τραπέζι με Μακεδονίτικη και Ηπειρώτικη Κουζίνα

Τρεις κορυφαίοι σεφ μας οδηγούν σε μαγειρικές περιπλανήσεις με γεύσεις από Βόρεια Ελλάδα.

Παραμονή Χριστουγέννων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Παιχνίδι, εργαστήρια και δώρα για μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή γιορτή για όλη την οικογένεια.

Εδώ μπορείς να ακούσεις παραδοσιακά Κάλαντα Χριστουγέννων από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ένα ταξίδι στην παράδοση των Ελλήνων μέσα από τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες με οδηγό το Αρχείο της Δόμνας Σαμίου

Οι γειτονιές του Πειραιά γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων

Δρώμενα για μικρούς και μεγάλους στον Δήμο Πειραιά από σήμερα, 23 έως και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Χριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις Γειτονιές".

Το "A Night on Earth: The First Light" ουίσκι της The Macallan αποτελεί το ultimate δώρο για φέτος

Το limited edition ουίσκι της The Macallan, "A Night on Earth: The First Light", είναι μια ξεχωριστή πρόταση για τους αγαπημένους σας.