Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα: Εορταστική εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μουσείο

Το μουσείο στο Golden Hall τιμά το παγκόσμιο γεγονός που γιορτάζεται από το 1948, με το σύνθημα «Move for peace».

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Στις 23 Ιουνίου, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων ανοιχτό προς όλους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μουσείου θα ανοίξουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, υπό την αιγίδα των οποίων διοργανώνεται και η φετινή Ολυμπιακή Ημέρα στην χώρα μας. Ξεχωριστές δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τους Ολυμπιονίκες Νέρι Νιαγκουάρα και Νίκο Κακλαμανάκη, που θα μοιραστούν με παιδιά και ενήλικες, εμπειρίες αγώνων που έγιναν μαθήματα ζωής.
Η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα ξεκίνησε να εορτάζεται στις 23 Ιουνίου 1948, στην επέτειο της ημέρας ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο συνέδριο της Σορβόννης. Οι εορτασμοί της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας με δράσεις σε όλον τον κόσμο υπό την αιγίδα των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, προβάλλουν ένα μήνυμα συμμετοχής όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Φέτος ένας νέος πυλώνας εντάσσεται στην Ολυμπιακή Ημέρα και έχει στον πυρήνα του το μήνυμα "Together for a better world - Μαζί για έναν καλύτερο κόσμο". Περιλαμβάνει θεματικές όπως η βιωσιμότητα, η συμπερίληψη, η αλληλεγγύη και η ειρήνη, με στόχο να φέρει κοντά τους ανθρώπους για να συμβάλουν όλοι μαζί σε έναν καλύτερο κόσμο μέσω του αθλητισμού. Κάθε χρόνο, η Ολυμπιακή Ημέρα επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό θέμα που γίνεται το κοινό παγκόσμιο νήμα. Η θεματική της Ολυμπιακής Ημέρας για το 2022 εστιάζει στην ειρήνη. Το σύνθημα #MoveForPeace ή Μαζί για την Ειρήνη, είναι μια πρόσκληση προς όλους να δείξουν μέσω της σύσσωμης υποστήριξης τους προς έναν ειρηνικό κόσμο.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

10:00 Προσέλευση
10:15 – 11:00 Χαιρετισμός εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
10:20 – 12:00 Συνάντηση και γνωριμία με την Ολυμπιονίκη κολύμβησης, Νέρι Νιαγκουάρα, στην μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας
12:00 – 14:00 "Ο αθλητισμός εξυψώνει, δεν ταπεινώνει…" Ομιλία του Ολυμπιονίκη  ιστιοπλοΐας, Νίκου Κακλαμανάκη, για τα παιδιά
14:00 – 15:00 Περιήγηση στην μόνιμη έκθεση
15:00 – 17:00 "Ταξιδεύοντας στη θύελλα" Ομιλία του Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας, Νίκου Κακλαμανάκη, για ενήλικες

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη. Απαιτείται κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: Τ. 2106885560

Για περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.