Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα: Εορταστική εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μουσείο

Το μουσείο στο Golden Hall τιμά το παγκόσμιο γεγονός που γιορτάζεται από το 1948, με το σύνθημα «Move for peace».

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Στις 23 Ιουνίου, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων ανοιχτό προς όλους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μουσείου θα ανοίξουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, υπό την αιγίδα των οποίων διοργανώνεται και η φετινή Ολυμπιακή Ημέρα στην χώρα μας. Ξεχωριστές δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τους Ολυμπιονίκες Νέρι Νιαγκουάρα και Νίκο Κακλαμανάκη, που θα μοιραστούν με παιδιά και ενήλικες, εμπειρίες αγώνων που έγιναν μαθήματα ζωής.
Η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα ξεκίνησε να εορτάζεται στις 23 Ιουνίου 1948, στην επέτειο της ημέρας ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο συνέδριο της Σορβόννης. Οι εορτασμοί της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας με δράσεις σε όλον τον κόσμο υπό την αιγίδα των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, προβάλλουν ένα μήνυμα συμμετοχής όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Φέτος ένας νέος πυλώνας εντάσσεται στην Ολυμπιακή Ημέρα και έχει στον πυρήνα του το μήνυμα "Together for a better world - Μαζί για έναν καλύτερο κόσμο". Περιλαμβάνει θεματικές όπως η βιωσιμότητα, η συμπερίληψη, η αλληλεγγύη και η ειρήνη, με στόχο να φέρει κοντά τους ανθρώπους για να συμβάλουν όλοι μαζί σε έναν καλύτερο κόσμο μέσω του αθλητισμού. Κάθε χρόνο, η Ολυμπιακή Ημέρα επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό θέμα που γίνεται το κοινό παγκόσμιο νήμα. Η θεματική της Ολυμπιακής Ημέρας για το 2022 εστιάζει στην ειρήνη. Το σύνθημα #MoveForPeace ή Μαζί για την Ειρήνη, είναι μια πρόσκληση προς όλους να δείξουν μέσω της σύσσωμης υποστήριξης τους προς έναν ειρηνικό κόσμο.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

10:00 Προσέλευση
10:15 – 11:00 Χαιρετισμός εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
10:20 – 12:00 Συνάντηση και γνωριμία με την Ολυμπιονίκη κολύμβησης, Νέρι Νιαγκουάρα, στην μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας
12:00 – 14:00 "Ο αθλητισμός εξυψώνει, δεν ταπεινώνει…" Ομιλία του Ολυμπιονίκη  ιστιοπλοΐας, Νίκου Κακλαμανάκη, για τα παιδιά
14:00 – 15:00 Περιήγηση στην μόνιμη έκθεση
15:00 – 17:00 "Ταξιδεύοντας στη θύελλα" Ομιλία του Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας, Νίκου Κακλαμανάκη, για ενήλικες

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη. Απαιτείται κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: Τ. 2106885560

Για περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηλέκτρα": Συνεχίζεται η περιοδεία με Μαρία Κίτσου, Δημήτρη Γκοτσόπουλο και Γιώργο Κωνσταντίνου

Μετά από ολιγοήμερη διακοπή λόγω ασθενείας συνεχίζεται κανονικά η περιοδεία του ψυχολογικού δράματος του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/07/2022

"Φιλοκτήτης": Αλλαγή ημερομηνίας για την παράσταση με πρωταγωνιστή τον Τάσο Νούσια

Η παράσταση της 6ης Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας μετατίθεται για λόγους υγείας μία μέρα μετά.

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες, 5 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη, σηματοδοτώντας τη 13η διεξαγωγή των βραβείων.

Η ελληνική θεατρική δημιουργικότητα ταξιδεύει στον κόσμο

Με τη στήριξη του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, σκηνογράφοι και ενδυματολόγοι εκπροσωπούν την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση "Prague Quadrennial of Performance Design and Space".

Τι περιμένουμε στο φετινό bio-Mechanical Festival;

Η έκτη διεξαγωγή του φεστιβάλ υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα με 29 συναρπαστικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες και πάνω από 150 καλλιτέχνες.

Η "Ειρήνη" του Αριστοφάνη συναντά τα παιδιά και τους εφήβους του σήμερα

Η ομάδα The Young Quill και η σκηνοθέτιδα Αικατερίνη Παπαγεωργίου συστήνουν στους νεαρούς θεατές την αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη μέσα από μια παράσταση που μιλάει στη γλώσσα τους.

Τι κάνει ένας… "Κροκόδειλος" στην Αθήνα;

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει την 44η δημιουργία της, επάνω στο μονολογικό έργο "Κροκόδειλος" της Ελίζε Βιλκ, στο Μπάγκειον, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση.