Συνέδριο προς τιμήν του Βασίλη Βασιλικού

Ένα συνέδριο αφιερωμένο στον συγγραφέα του οποίου το έργο καλύπτει ένα χρονικό άνυσμα επτά δεκαετιών.

Vassilikos

Το Τμήμα Φιλολογίας ΕΚΠΑ, το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής ΠΔΜ-ΑΠΘ και οι Εκδόσεις Κέδρος διοργανώνουν Συνέδριο προς τιμήν του Βασίλη Βασιλικού το διήμερο 18-19 Νοεμβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο Μαρασλείου (Μαρασλή 4, Αθήνα).

Το Συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στον Βασίλη Βασιλικό, του οποίου το έργο καλύπτει ένα χρονικό άνυσμα επτά δεκαετιών, περνώντας από το μυθιστόρημα, τη νουβέλα, το διήγημα, την αυτοβιογραφία, το ημερολόγιο, την ποίηση, το θέατρο, το κινηματογραφικό σενάριο, τη δημοσιογραφία. Δημιουργός πληθωρικός και πολυεπίπεδος, ο Βασιλικός αφοσιώνεται με πραγματικό πάθος στην υπόθεση της γραφής, που ταυτίζεται με την ίδια την ύπαρξή του. Ακόμη και όταν δεν γράφει ο ίδιος, ασχολείται με τη γραφή των άλλων: δημοσιεύει βιβλιοκρισίες του σε εφημερίδες και περιοδικά, λαμβάνει μέρος σε παρουσιάσεις βιβλίων και ασχολείται με την τηλεοπτική εκπομπή Άξιον εστί.

Λεπτομέρειες για την υποβολή προτάσεων για εισήγηση θα βρείτε εδώ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.