Συνέδριο προς τιμήν του Βασίλη Βασιλικού

Ένα συνέδριο αφιερωμένο στον συγγραφέα του οποίου το έργο καλύπτει ένα χρονικό άνυσμα επτά δεκαετιών.

Vassilikos

Το Τμήμα Φιλολογίας ΕΚΠΑ, το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής ΠΔΜ-ΑΠΘ και οι Εκδόσεις Κέδρος διοργανώνουν Συνέδριο προς τιμήν του Βασίλη Βασιλικού το διήμερο 18-19 Νοεμβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο Μαρασλείου (Μαρασλή 4, Αθήνα).

Το Συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στον Βασίλη Βασιλικό, του οποίου το έργο καλύπτει ένα χρονικό άνυσμα επτά δεκαετιών, περνώντας από το μυθιστόρημα, τη νουβέλα, το διήγημα, την αυτοβιογραφία, το ημερολόγιο, την ποίηση, το θέατρο, το κινηματογραφικό σενάριο, τη δημοσιογραφία. Δημιουργός πληθωρικός και πολυεπίπεδος, ο Βασιλικός αφοσιώνεται με πραγματικό πάθος στην υπόθεση της γραφής, που ταυτίζεται με την ίδια την ύπαρξή του. Ακόμη και όταν δεν γράφει ο ίδιος, ασχολείται με τη γραφή των άλλων: δημοσιεύει βιβλιοκρισίες του σε εφημερίδες και περιοδικά, λαμβάνει μέρος σε παρουσιάσεις βιβλίων και ασχολείται με την τηλεοπτική εκπομπή Άξιον εστί.

Λεπτομέρειες για την υποβολή προτάσεων για εισήγηση θα βρείτε εδώ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι διαφορετικό μπορείς να κάνεις στην Αθήνα; Spoiler: μέχρι και να μάθεις να μαγειρεύεις!

Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Ιδού 5+1 ιδέες για να γνωρίσεις ξανά την Αθήνα!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/02/2026

Tα "Αρχέγονα Εδάφη" ανάμεσα στα 50 Καλύτερα Κρασιά της Χρονιάς, σύμφωνα με το Wine Trails

Μια σπουδαία διάκριση για τον σαμιακό αμπελώνα έρχεται να επιβεβαιώσει την απαράμιλλη ποιότητα και τη διαχρονική αξία του Μοσχάτου Σάμου.

Το Παιδικό Καρναβάλι στο Μετς επιστρέφει για ένατη χρονιά

Ο Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος "Αρδηττός" προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να μεταμφιεστούν και να χορέψουν το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου.

Δωρεάν Tσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο

Η πρωτεύουσα θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο υπαίθριο γλέντι, προσφέροντας μια αυθεντική αποκριάτικη εμπειρία, γεμάτη ήχους, χρώματα και παραδοσιακά έθιμα.

Εβδομάδα γεμάτη κέφι και εκδηλώσεις στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Οι Ελληνικές Καντάδες, το καρναβαλικό μπάσκετ, η Τσικνοπέμπτη, πολλές παιδικές εκδηλώσεις και ο χορός των ομάδων, συνθέτουν μια μοναδική πρόσκληση.

SOUR: Ένα νέο & ανατρεπτικό τριήμερο φεστιβάλ που φέρνει κρασί & μπύρα στον ίδιο "κύκλο"

Μήπως για τρεις μέρες από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου να δώσουμε ραντεβού στον βιομηχανικό χώρο του ΦΙΑΤ στο Κουκάκι όπου το SOUR φέρνει φυσικά κρασιά και craft μπύρες από όλο το κόσμο και πολλά ακόμα που κάνουν αίσθηση και υπάρχει λόγος;

Κάπως έτσι (θα) μοιάζουν τα νέα Εξάρχεια

Τέσσερα διαφορετικά μεταξύ τους, αρχιτεκτονικά projects, που σεβόμενα την πλούσια ιστορία των Εξαρχείων, προσπαθούν να προσθέσουν διακριτικά στην εν λόγω περιοχή, τη δική τους "επικαιροποίηση".