Συνάντηση Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

O πρόεδρος Σταύρος Καφούνης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, υποδέχθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου τον Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Κώστα Μπακογιάννη.

Μπακογιάννης

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, ο πρόεδρος Σταύρος Καφούνης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, υποδέχθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου τον Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Κώστα Μπακογιάννη.

Μπακογιάννης

Στον εναρκτήριο λόγο του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α επεσήμανε ότι μετά από μία δεκαετία οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, είμαστε τώρα αντιμέτωποι με την ενεργειακή/πληθωριστική κρίση και η κατάσταση στην πραγματική αγορά έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη για χιλιάδες μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες. Ανέφερε την εξαιρετική σημασία που έχει για τον επιχειρηματικό κόσμο της πρωτεύουσας η στενή συνεργασία του Δημάρχου με τον Σύλλογο και στάθηκε στο ότι ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο φορέων η συνεργασία αυτή έχει και μια θετική ατζέντα, η οποία ευελπιστεί να αποτελέσει ένα πρότυπο αναβάθμισης, προβολής και πιστοποίησης των εμπορικών επιχειρήσεων και της αγοράς, που θα μπορέσει στη συνέχεια να εφαρμοστεί σε κάθε τοπική αγορά σε όλη τη χώρα.
Τέλος, τόνισε τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Αθήνας και επικεντρώθηκε στο πρωτεύον θέμα της ασφάλειας, στην πορεία των έργων αναμόρφωσης του δημοσίου χώρου, στην καθαριότητα, στον σωστό φωτισμό και στην εν γένει λειτουργία της πόλης για επιχειρηματίες, επισκέπτες αλλά και κατοίκους.

Κατόπιν έλαβαν το λόγο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αναφέρθηκαν σε επιμέρους ζητήματα, που σχετίζονται με την επαιτεία, τους μικροπωλητές και συλλήβδην το υπαίθριο εμπόριο, την παράνομη επέκταση του χώρου που καταλαμβάνουν τα περίπτερα καθώς και τα ζητήματα που προκύπτουν από τους άστεγους και τα τοξικοεξαρτημένα άτομα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών ως προς την τουριστική προβολή της Αθήνας και την ανάδειξη της αγοράς, μέσα από τα προγράμματα "Athens Shopping” και "Athens Business Toolkit”, που έχει προκηρύξει η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Και τα δύο αυτά προγράμματα θα αρχίσουν σύντομα να υλοποιούνται με ενεργό συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου και με σκοπό να συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάδειξη των πτυχών της αθηναϊκής επιχειρηματικότητας.

Μετά το πέρας του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Σταύρος Καφούνης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συμμετοχή του στο ειδικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Α, δήλωσε ότι "έχουμε υποχρέωση οι δύο φορείς να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του σύγχρονου επιχειρηματία και να δημιουργήσουμε μια αγορά πρότυπο. Είναι τώρα η στιγμή να επιλύσουμε τα εύκολα προβλήματα, ώστε να επικεντρωθούμε στα κρίσιμα ζητήματα που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση όλων των σοβαρών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου και περιοχής.

Μπακογιάννης

Άλλωστε, στη μεγάλη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου στη Ρωμαϊκή Αγορά υπό την αιγίδα του Δ. Αθηναίων, όχι απλώς θα βραβευτούν οι καλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης, αλλά για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί μία επιστημονική καταγραφή της επιχειρηματικότητας, σε μια μεγάλη περιοχή της Αθήνας αλλά και παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν ολόκληρους εμπορικούς άξονες της πόλης μας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε:
"Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο του Δήμου Αθηναίων. Η σχέση δοκιμάστηκε μέσα στην πανδημία και πέτυχε. Σε όλη αυτή την περίοδο βάλαμε τα θεμέλια μιας δυναμικής συνεργασίας που στόχο είχε να στηρίξει τις επιχειρήσεις, την τοπική οικονομία, το σύνολο των εργαζομένων. Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, νιώθουμε περήφανοι διότι τα καταφέραμε, και σήμερα είμαστε σε θέση να συζητάμε πώς θα δώσουμε μία άλλη προοπτική σε αυτή τη συνεργασία, λαμβάνοντας υπόψη και τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται. Είχα τη χαρά να συζητήσω με τον φίλο, πρόεδρο του Συλλόγου κ. Καφούνη και τα εκλεκτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου για νέες πρωτοβουλίες, δράσεις και πρωτοποριακά εργαλεία που μπορούμε από κοινού να αξιοποιήσουμε για να δώσουμε μία μεγαλύτερη ώθηση στις αθηναϊκές επιχειρήσεις και να ενισχύσουμε τις θέσεις εργασίας σε αυτές".

Είναι ενδεικτικές οι δράσεις που υλοποιήθηκαν, εν μέσω πανδημίας, από πλευράς του Δήμου Αθηναίων -ορισμένες από τις οποίες σε συνεργασία και με τον ΕΕΑ- με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας:

-Μέσω του προγράμματος "Athens Business Toolkit" συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Αθηναίων στήριξε τους φορείς επιχειρηματικότητας της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης "Καινοτόμες Πρωτοβουλίες/Δίκτυο προώθησης και στήριξης των συλλογικών φορέων επιχειρηματικότητας".

-Μέσω της ΕΑΤΑ, δεκάδες επιχειρήσεις της πρωτεύουσας που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού και επλήγησαν την περίοδο της πανδημίας, ενισχύθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων με το συνολικό ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ.

-Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και Δήμος συνέπραξαν μέσω της ΕΑΤΑ στη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας "Athens is back". Σε αυτήν πήραν μέρος περισσότερες από 1.000 αθηναϊκές επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να προβάλλονται δωρεάν μέσα από τις προσφορές τους.

-Σε συνεργασία με τον ΕΣΑ, ολοκληρώνεται ο πρώτος ψηφιακός οδηγός της πόλης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των εμπορικών επιχειρήσεων. 

-Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της πόλης μας ως κορυφαίου προορισμού διοργανώθηκε το Travel Trade Athens, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 70 εκπρόσωποι ξένων εταιρειών από τον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού και των εκδηλώσεων, καθώς και 90 ελληνικές επιχειρήσεις.

-Μέσω του προγράμματος "Athens Business Green Toolkit", προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας να αναβαθμιστούν με όρους πράσινης λειτουργίας για τη βελτίωση της εικόνας τους.

-Με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ, το καινοτόμο πρόγραμμα "Skills on Demands", έχει στόχο τη διασύνδεση των ανέργων με την αγορά εργασίας.

-Συνολικά 45 επιχειρήσεις της Αθήνας συμμετείχαν στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Start School of Business" με στόχο την  ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων.

-Περισσότεροι από 50.000 Αθηναίοι πήραν μέρος στο This is Athens City Festival, το μεγάλο Φεστιβάλ της πόλης που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων φέτος τον Μάιο, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

My εκλεκτά κρεατο-μαγειρέματα

Στα My market, η ποιοτική κρεατοφαγία είναι εγγυημένη με επιλογές που ικανοποιούν τους ορκισμένους κρεατοφάγους όσο και εκείνους που φυλάνε το κρέας για ειδικές περιστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/07/2022

Ένας "Out of the box" διαγωνισμός σχεδιασμού ξενοδοχειακών χώρων

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το 100% Hotel Show και το Αρχιτεκτονικό ηλεκτρονικό Περιοδικό Archetype.gr, ενόψει της επετειακής, 10ης διοργάνωσης της Έκθεσης 100% Hotel Show Διαγωνισμός Σχεδιασμού | "Out of the box … in a box"

Επιστημονική ημερίδα για ένα πιο προσβάσιμο μέλλον στα ελληνικά μουσεία

Το Μουσείο Κανελλοπούλου και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσίασαν την ημερίδα με τίτλο "Μουσεία και αισθήσεις: σχεδιάζοντας για όλους", σε μια προσπάθεια αναδιαμόρφωσης των μουσειακών χώρων για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

Η "Αυτοπροσωπογραφία" του Milo Manara παρουσιάζεται στη Zivasart Gallery

Το βιογραφικό έργο του εμβληματικού σχεδιαστή κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΨΜ και θα παρουσιαστεί στον χώρο της γκαλερί, ρίχνοντας φως στην περιπετειώδη ζωή του Manara.

Στίβεν Κινγκ: O βασιλιάς είναι εδώ....

Εδώ και μισό αιώνα, ο Στίβεν Κινγκ παραμένει ο αδιαφιλονίκητος Βασιλιάς του Τρόμου σε σελίδες και οθόνες, μικρές ή μεγάλες...

Μια πιο "πράσινη" πόλη σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων

Με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε μία τόσο πυκνοδομημένη πόλη, η δημοτική αρχή, δίνει έμφαση στη φύτευση εκατοντάδων δέντρων και φυτών, από άκρη σε άκρη της Αθήνας.

"Starbucks Ready to Drink": Ready to be Chilled;

Tο πιο refreshing διάλειμμα στις δραστηριότητες της εποχής.