Παίζουμε Beach Volley στην καρδιά της πόλης

Μετά από 12 χρόνια το Πανελλήνιο Σιρκουί Μπιτς Βόλεϊ επιστρέφει στο Σύνταγμα με οικοδεσπότη τον Δήμο Αθηναίων.

Σύνταγμα

Μετά από 12 χρόνια το Πανελλήνιο Σιρκουί Μπιτς Βόλεϊ επιστρέφει στο Σύνταγμα με οικοδεσπότη τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, που μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα φέρουν το κορυφαίο καλοκαιρινό άθλημα στην καρδιά της Αθήνας.

To Athens Golden Cup 2022 θα διεξαχθεί το τετραήμερο 2-5 Ιουνίου 2022 και αποτελεί μία επίσημη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley 2022, με ειδικό χαρακτήρα. Η διοργάνωση θα προσφέρει υψηλό αγωνιστικό θέαμα με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελληνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, καθώς και προσκεκλημένων ομάδων από το εξωτερικό. Θα περιλαμβάνει επίσης δράσεις κοινωνικής ευθύνης, αγώνες κοινού και μαθήματα από γνωστούς άσους του beach volley σε νεαρούς φίλους του αθλήματος μέσα από το πρόγραμμα "Μάθε Beach Volley".

Το τουρνουά Athens Golden Cup είναι το πρώτο από τα τέσσερα (4) κορυφαία τουρνουά για το Πρωτάθλημα Beach Volley 2022, με επόμενο σταθμό στην Θεσσαλονίκη (Thessaloniki Grand Slam,  Πλ. Αριστοτέλους 16-19 Ιουνίου),  Ξάνθη (Xanthi Masters, Κεντρική πλατεία Ξάνθης 15-17 Ιουλίου), Άγιος Νικόλαος (Agios Nikolaos Finals, Μαρίνα Αγ. Νικόλαου 29-31 Ιουλίου). 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley έχει σχετικά μικρή ηλικία, αφού ξεκίνησε σε επίσημη μορφή το 1994 (καθιερώθηκε ως Ολυμπιακό άθλημα το 1992 στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης), και είναι η 2η φορά, μετά το 2010, που ένα επίσημο τουρνουά διοργανώνεται στην πιο εμβληματική Ελληνική πλατεία, την Πλατεία Συντάγματος.
Ο σχεδιασμός μιας  τέτοιας κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στο κέντρο της Αθήνας, με τις παράλληλες δράσεις ανάπτυξης και κοινωνικού χαρακτήρα του αθλητισμού, θα αποτελέσει μία τετραήμερη γιορτή για όλους τους φιλάθλους. 

Πρόγραμμα του Athens Golden Cup

2/6: 4 μ.μ-10 μ.μ, 8 women’s matches

3/6: 1 μ.μ-4 μ.μ, 4 women’s matches, 4 μ.μ-10 μ.μ, 8 men’s matches

4/6: 9 π.μ-6 μ.μ, 8 men’s & 4 women’s matches, 6 μ.μ-10 μ.μ: Ημιτελικοί (ανδρών και γυναικών)

5/6: 5.30, Celebrity Match, Make A Wish, 6.45 μ.μ, Τελικός Γυναικών (Ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ), 7.30 μ.μ, Τελικός ανδρών (Ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ), 8.30 μ.μ, Τελετή βράβευσης (Ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

02/02/2023

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Καλλιτεχνικά επαγγέλματα: Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά με δύο ρυθμίσεις

Οριστικές λύσεις στα ζητήματα που έχουν τεθεί στον δημόσιο διάλογο αναφορικά με το ΠΔ 85/2022.

Stand up Science: Η Επιστήμη αλλιώς... στη σκηνή

Στο πρώτο Stand-Up Science της χρονιάς από τους Science Reactors, "φευγάτοι" επιστήμονες σχολιάζουν την επιστημονική επικαιρότητα με με ύφος απλό, απολαυστικό και σκωπτικό.