
Περιπατητική ξενάγηση στην τόσο γνωστή, αλλά και τόσο άγνωστη συνοικία του Πειραιά, τα Καμίνια, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 10.30, από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, με συντονίστρια την Ιστορικό και Διευθύντρια Πολιτισμού Δήμου Πειραιά Λίτσα Μπαφούνη.
Με σημείο εκκίνησης την είσοδο του εργοστασίου Ελαΐς επί της οδού Πειραιώς, οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν στους δρόμους του αρχαίου Αλίπεδου, περιοχή που δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου όλα αυτά τα χρόνια, αφού οι κλιματολογικές, οι εδαφολογικές και οι γεωγραφικές του συντεταγμένες έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και τελικά καθόρισαν το μέλλον της περιοχής.

Επίσης, θα μπορέσουν να γνωρίσουν την συνοικία όπου εγκαταστάθηκαν κυρίως νησιώτες, εργάτες στην πλειοψηφία τους και οι οποίοι συνέβαλαν στην εκβιομηχάνιση της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Παράλληλα, όσοι θα συμμετέχουν σε αυτήν την περιήγηση θα ανακαλύψουν τα σημεία όπου οι πρώτοι κεραμουργοί έστησαν τα πρόχειρα καμίνια τους στα μέσα του 19ου αιώνα, για την κατασκευή τούβλων και κεραμιδιών με τα οποία τροφοδοτούσαν όχι μόνο τον Πειραιά και την Αθήνα, αλλά ακόμη και την Κωνσταντινούπολη. Τέλος, η ξενάγηση θα καταλήξει στο δρόμο με τους αλευρόμυλους στην οδό Μουτσοπούλου. Στην ξενάγηση θα λάβουν μέρος με τις παρεμβάσεις τους άνθρωποι που έζησαν στις περιοχές αυτές, όπως για παράδειγμα καταστηματάρχες.
Απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων στα τηλ. 210 4134651 και 210 4134657.