To "Evia Film Project" εμπνέει ένα έργο τέχνης για τη βιτρίνα του attica City Link

Η φύση συναντά το σινεμά σε ένα ξεχωριστό έργο τέχνης στο κέντρο της Αθήνας. Ένα κινηματογραφικό δάσος στα χρώματα της άνοιξης γεννιέται από το πινέλο του εικαστικού Λεωνίδα Γιαννακόπουλου.

ATTICA EVIA FILM PROJECT

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα attica ανέθεσε στον καλλιτέχνη, με αφορμή το "Evia Film Project", να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης για τη βιτρίνα του πολυκαταστήματος attica City Link (Πανεπιστημίου 9). Από τη Δευτέρα 23 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 4 Ιουνίου, η βιωσιμότητα, η αγάπη μας για τα ζώα και η αναγέννηση της φύσης μάς καλούν να σταθούμε μπροστά σε μία διαφορετική βιτρίνα που αντλεί έμπνευση από τη σχέση μας με το περιβάλλον.

Η νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ, "Evia Film Project", θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου στην Βόρεια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στην Αιδηψό, στη Λίμνη και στην Αγία Άννα και περιλαμβάνει προβολές, masterclasses, αναπτυξιακά προγράμματα και παράλληλες εκδηλώσεις. Αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με περιβαλλοντικό προσανατολισμό και έχει ως στόχο να βοηθήσει στην πολιτισμική αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μετά τις περσινές καταστροφικές φωτιές.

ATTICA EVIA FILM PROJECT

"Με αφορμή το Evia Film Project η εικαστική εγκατάσταση με τίτλο "indispensable regeneration" προτείνει ένα φανταστικό σύμπαν, στο οποίο ο άνθρωπος και τα άγρια ζώα συνεργάζονται αρμονικά για την καταγραφή της αναγέννησης της φύσης με σεβασμό και αγάπη για το περιβάλλον που για άλλη μια φορά αναγεννιέται από τις στάχτες του και αποτελεί τον φυσικό χώρο ζωής όλων των πλασμάτων του πλανήτη μας", σημειώνει ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος.

Λίγα λόγια για το "Evia Film Project":

Το "Evia Film Project" αποτελεί ένα από τα έργα "Φωτοδότες", που εντάσσονται στο ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της Εύβοιας έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Το "Evia Film Project" πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Για τη δράση το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώνει δυνάμεις με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και όλους τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ο Λέων Α. Ναρ προσπαθεί "να βρει ξανά του νήματος την άκρη"

Ένα βιβλίο για τον στιχουργικό κόσμο του Θανάση Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει ο ΙΑΝΟΣ στο κατάστημά του στη Σταδίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

Το Μπενάκη τιμά τον Παγκόσμιο Μήνα Αlzheimer

Η επόμενη δράση του "Ώρα για Μουσείο!" υλοποιείται με τη βοήθεια της επιστημονικής συμβούλου Αλεξάνδρας Οικονόμου.

Οκτώβριος στην Ελευσίνα: Όλα όσα ετοιμάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων έρχεται από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ο Δήμος Αθηναίων βάζει στο στόχαστρο την ψυχική υγεία

Τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του δήμου διοργανώνουν έναν κύκλο ομιλιών για την ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων.

Γνωρίστε τον "Κόσμο του Αύριο" στο Athens Science Festival

3 ημέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας με κορυφαίους ομιλητές από όλο τον κόσμο.

Με το κλειδί στο χέρι οι δύο μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού OPAP Store App

Οι νικητές παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους από τον ΟΠΑΠ, ενώ 200 συνολικά τυχεροί κέρδισαν πολλά πλούσια δώρα από το OPAP Store App.

Έξι νέες Αθηναϊκές Διαδρομές προβάλλουν κρυφές πτυχές της πόλης

Η ιστορία του Πανεπιστημίου Αθηνών, μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο, γιαγιάδες-σουπερήρωες και πολλές άλλες συναρπαστικές δράσεις μας συστήνουν σε άγνωστα αθηναϊκά σημεία.