To "Evia Film Project" εμπνέει ένα έργο τέχνης για τη βιτρίνα του attica City Link

Η φύση συναντά το σινεμά σε ένα ξεχωριστό έργο τέχνης στο κέντρο της Αθήνας. Ένα κινηματογραφικό δάσος στα χρώματα της άνοιξης γεννιέται από το πινέλο του εικαστικού Λεωνίδα Γιαννακόπουλου.

ATTICA EVIA FILM PROJECT

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα attica ανέθεσε στον καλλιτέχνη, με αφορμή το "Evia Film Project", να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης για τη βιτρίνα του πολυκαταστήματος attica City Link (Πανεπιστημίου 9). Από τη Δευτέρα 23 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 4 Ιουνίου, η βιωσιμότητα, η αγάπη μας για τα ζώα και η αναγέννηση της φύσης μάς καλούν να σταθούμε μπροστά σε μία διαφορετική βιτρίνα που αντλεί έμπνευση από τη σχέση μας με το περιβάλλον.

Η νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ, "Evia Film Project", θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου στην Βόρεια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στην Αιδηψό, στη Λίμνη και στην Αγία Άννα και περιλαμβάνει προβολές, masterclasses, αναπτυξιακά προγράμματα και παράλληλες εκδηλώσεις. Αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με περιβαλλοντικό προσανατολισμό και έχει ως στόχο να βοηθήσει στην πολιτισμική αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μετά τις περσινές καταστροφικές φωτιές.

ATTICA EVIA FILM PROJECT

"Με αφορμή το Evia Film Project η εικαστική εγκατάσταση με τίτλο "indispensable regeneration" προτείνει ένα φανταστικό σύμπαν, στο οποίο ο άνθρωπος και τα άγρια ζώα συνεργάζονται αρμονικά για την καταγραφή της αναγέννησης της φύσης με σεβασμό και αγάπη για το περιβάλλον που για άλλη μια φορά αναγεννιέται από τις στάχτες του και αποτελεί τον φυσικό χώρο ζωής όλων των πλασμάτων του πλανήτη μας", σημειώνει ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος.

Λίγα λόγια για το "Evia Film Project":

Το "Evia Film Project" αποτελεί ένα από τα έργα "Φωτοδότες", που εντάσσονται στο ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της Εύβοιας έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Το "Evia Film Project" πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Για τη δράση το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώνει δυνάμεις με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και όλους τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.