Τι τρέχει στον πεζόδρομο της Ελπίδος 13 και το Victoria Square Project;

Μια εικαστική έκθεση πραγματεύεται την ισότητα κσι τη δημοκρατία ενώ, η "Η Βικτώρια ταξιδεύει" νοητά σε νέους προορισμούς.

«(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια»

"(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια"

Το Victoria Square Project φιλοξενεί την εικαστική έκθεση "(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια" από τις από 20  Μαΐου έως 22 Ιουνίου 2022 σε συνεργασία με την ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ για την κοινωνική καινοτομία και τον πολιτισμό. Το "(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια", τα έργα του και οι δράσεις που προ(σ)καλούν, πραγματεύονται την ταυτότητα, την ελληνικότητα, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, τη δημοκρατία, την ένταξη, όχι μόνο ως αναπαράσταση αλλά και ως βιωμένη εμπειρία της συνύπαρξης και της συνδημιουργίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 19 Μαΐου παρουσία των 6 καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτό το πειραματικό κοινοτικό έργο, της ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑΣ και της ομάδας του Victoria Square Project. Είχαμε την χαρά να έχουμε κοντά μας το Generation 2.0. RED και το Anasa Cultural Center, πλήθος καλλιτεχνών και πολλά μέλη της κοινότητάς μας. Συμμετέχουν οι εικαστικοί Ειρήνη Ευσταθίου, Σεβαστιάνα Κωνστάκη, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Θοδωρής Προδρομίδης, Γιώργος Σαλαμέ,  Ωρώκ Σαρχάν

"Η Βικτώρια ταξιδεύει"

Ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Victoria Square Project, "Η Βικτώρια ταξιδεύει", συνεχίζει με δημιουργικότητα και χαρά. Την προηγούμενη εβδομάδα οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν μέχρι τη Νιγηρία, για να ανακαλύψουν τα 1000 διαφορετικά είδη πεταλούδας, το αρχαίο χωριό του Σουκούρ προστατευόμενο από την Unesco και πολλά άλλα. Η δράση θα πραγματοποιείται για ακόμα δύο εβδομάδες, κάθε Τετάρτη διαδικτυακά και κάθε Σάββατο διά ζώσης από τις 5.30 έως τις 7 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τρέξε για καλό σκοπό στο 10ο Wings for Life World Run

Ο μοναδικός αγώνας δρόμου επιστρέφει για 10η χρονιά και καλεί άτομα όλων των ηλικιών να τρέξουν μαζί με χιλιάδες δρομείς, από όπου κι αν βρίσκονται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Μη χάσετε το 29ο Καρναβάλι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη

Μετά από 3 χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, το μεγαλύτερο καρναβάλι της Αττικής είναι έτοιμο να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

Συζητήσεις για ισότητα, ιλλουμινισμό και την ιστορία του θεάτρου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Συνδυαστικά με τις διαλέξεις του ιδρύματος, θα πραγματοποιούνται "Απογεύματα Ποίησης" στο Café Merlin καθόλη τη διάρκεια του μήνα.

"Society Uncensored": Συζήτηση για τα προβλήματα και τις δυναμικές των Ρομά στη Στέγη

Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης παρουσίαση της σειράς "Society Uncensored".

DMΜOs: To Υπουργείου Τουρισμού συστήνει ένα νέο καινοτόμο εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Το DMΜOs (Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών) θα συμβάλλει στην επίτευξη του οράματος η Ελλάδα να αποτελεί προορισμό και τις 365 ημέρες του έτους.

Εξερευνήστε τη βιοποικιλότητα του Εθνικού Κήπου

Διαδραστικοί χάρτες παρακινούν τους επισκέπτες να συμμετέχουν στη διερεύνηση του νερού ως φυσικού πόρου τόσο στην αστική περιοχή της Αθήνας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το μυθιστόρημα "Μια νύχτα του Αυγούστου" ζωντανεύει μέσα από την εκδήλωση "M’ ένα βιβλίο συζητώ"

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου παρουσιάζει τη διαδικτυακή εκδήλωση με εισηγήτρια την Πανωραία Καρανικολοπούλου.