Τι τρέχει στον πεζόδρομο της Ελπίδος 13 και το Victoria Square Project;

Μια εικαστική έκθεση πραγματεύεται την ισότητα κσι τη δημοκρατία ενώ, η "Η Βικτώρια ταξιδεύει" νοητά σε νέους προορισμούς.

«(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια»

"(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια"

Το Victoria Square Project φιλοξενεί την εικαστική έκθεση "(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια" από τις από 20  Μαΐου έως 22 Ιουνίου 2022 σε συνεργασία με την ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ για την κοινωνική καινοτομία και τον πολιτισμό. Το "(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια", τα έργα του και οι δράσεις που προ(σ)καλούν, πραγματεύονται την ταυτότητα, την ελληνικότητα, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, τη δημοκρατία, την ένταξη, όχι μόνο ως αναπαράσταση αλλά και ως βιωμένη εμπειρία της συνύπαρξης και της συνδημιουργίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 19 Μαΐου παρουσία των 6 καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτό το πειραματικό κοινοτικό έργο, της ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑΣ και της ομάδας του Victoria Square Project. Είχαμε την χαρά να έχουμε κοντά μας το Generation 2.0. RED και το Anasa Cultural Center, πλήθος καλλιτεχνών και πολλά μέλη της κοινότητάς μας. Συμμετέχουν οι εικαστικοί Ειρήνη Ευσταθίου, Σεβαστιάνα Κωνστάκη, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Θοδωρής Προδρομίδης, Γιώργος Σαλαμέ,  Ωρώκ Σαρχάν

"Η Βικτώρια ταξιδεύει"

Ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Victoria Square Project, "Η Βικτώρια ταξιδεύει", συνεχίζει με δημιουργικότητα και χαρά. Την προηγούμενη εβδομάδα οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν μέχρι τη Νιγηρία, για να ανακαλύψουν τα 1000 διαφορετικά είδη πεταλούδας, το αρχαίο χωριό του Σουκούρ προστατευόμενο από την Unesco και πολλά άλλα. Η δράση θα πραγματοποιείται για ακόμα δύο εβδομάδες, κάθε Τετάρτη διαδικτυακά και κάθε Σάββατο διά ζώσης από τις 5.30 έως τις 7 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.