Τι τρέχει στον πεζόδρομο της Ελπίδος 13 και το Victoria Square Project;

Μια εικαστική έκθεση πραγματεύεται την ισότητα κσι τη δημοκρατία ενώ, η "Η Βικτώρια ταξιδεύει" νοητά σε νέους προορισμούς.

«(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια»

"(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια"

Το Victoria Square Project φιλοξενεί την εικαστική έκθεση "(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια" από τις από 20  Μαΐου έως 22 Ιουνίου 2022 σε συνεργασία με την ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ για την κοινωνική καινοτομία και τον πολιτισμό. Το "(Συν)Εργαστήριο για την ιθαγένεια", τα έργα του και οι δράσεις που προ(σ)καλούν, πραγματεύονται την ταυτότητα, την ελληνικότητα, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, τη δημοκρατία, την ένταξη, όχι μόνο ως αναπαράσταση αλλά και ως βιωμένη εμπειρία της συνύπαρξης και της συνδημιουργίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 19 Μαΐου παρουσία των 6 καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτό το πειραματικό κοινοτικό έργο, της ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑΣ και της ομάδας του Victoria Square Project. Είχαμε την χαρά να έχουμε κοντά μας το Generation 2.0. RED και το Anasa Cultural Center, πλήθος καλλιτεχνών και πολλά μέλη της κοινότητάς μας. Συμμετέχουν οι εικαστικοί Ειρήνη Ευσταθίου, Σεβαστιάνα Κωνστάκη, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Θοδωρής Προδρομίδης, Γιώργος Σαλαμέ,  Ωρώκ Σαρχάν

"Η Βικτώρια ταξιδεύει"

Ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Victoria Square Project, "Η Βικτώρια ταξιδεύει", συνεχίζει με δημιουργικότητα και χαρά. Την προηγούμενη εβδομάδα οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν μέχρι τη Νιγηρία, για να ανακαλύψουν τα 1000 διαφορετικά είδη πεταλούδας, το αρχαίο χωριό του Σουκούρ προστατευόμενο από την Unesco και πολλά άλλα. Η δράση θα πραγματοποιείται για ακόμα δύο εβδομάδες, κάθε Τετάρτη διαδικτυακά και κάθε Σάββατο διά ζώσης από τις 5.30 έως τις 7 μ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εικονική περιήγηση στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Με ένα "κλικ", τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης "ζωντανεύουν" μέσα από την ιστοσελίδα του Μουσείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/06/2022

Παρουσίαση του βιβλίου μόδας "#ΠρότζεκτΣεμεδάκι" στο Victoria Square Project

Ένα βιβλίο που τεκμηριώνει τη κοινοτική πρωτοβουλία μόδας #projectsemdaki και πραγματεύεται τον επανασχεδιασμό, την επαναχρησιμοποίηση και την επανεξέταση του τρόπου που προσεγγίζουμε τα ρούχα και τη συνύπαρξή μας στο πλαίσιο μιας κοινότητας.

Καλοκαιρινές εξορμήσεις σε μουσεία παρέα με το Victoria Square Project

Ο χώρος τέχνης στη γειτονιά της Βικτώριας διοργανώνει δύο κύκλους θεματικών επισκέψεων σε μουσεία και πάρκα της Αθήνας, όπου τα παιδιά θα εξοικειωθούν με έννοιες όπως η ταυτότητα και η έκφραση μέσα από την τέχνη.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δράσεων από το "Γήπεδο Ζωής" στα σχολεία της Νίκαιας

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα ταλέντα τους μέσα από μια πληθώρα ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΚΟ.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Αυτό το καλοκαίρι "βουτάμε" σε ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι

Το ΚΘΒΕ εκκινεί το πρόγραμμα του φετινού Ολοήμερου Θερινού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου για παιδιά.

"Rebels News! with a cause..": Βιωματικά εργαστήρια στο Atraktos Camp 2022

Το Atraktos Camp συνθέτει ένα σύνολο εναλλακτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που στόχο έχουν την ποιοτική αναζήτηση της γνώσης απορρίπτοντας τις παραδοσιακές μεθόδους μάθησης.

Ο νέος φωτισμός στη Λ. Κηφισίας βελτιώνει σημαντικά την οδική ασφάλεια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο τοποθέτησης νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής κατανάλωσης και αυξημένης απόδοσης τύπου Led σε όλους τους οδικούς άξονες, που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.