Δείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη

Εξερευνήστε τα βιωματικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και βρέφη αλλά και τη Γυναικεία Χορωδία ενηλίκων.

Δείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη

Εξερευνώντας τις αισθήσεις  

Διεγείροντας τις αισθήσεις των λιλιπούτειων φίλων μας, προσφέροντας μία ποικιλία ερεθισμάτων, που εστιάζουν στην αφή, την όσφρηση, την όραση, την ακοή και τη γεύση, τους βοηθάμε να αντιληφθούν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν. Ελάτε να παίξουμε, να εξερευνήσουμε, να λερωθούμε και να λερώσουμε. Με την ηθοποιό και εμψυχώτρια Μαρίζα Τσάρη.

18/6 | 12.30 - 1.30 μ.μ. | Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: € 20 | Για βρέφη 12-24 μηνών 

Ανακαλύπτοντας τις τέχνες 

Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη

Για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά, παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο. Η μουσειοπαιδαγωγός, νηπιαγωγός Σπυριδούλα Χρόνη δημιουργεί ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεδιπλώσουν κομμάτια του εαυτού τους και να γευτούν τις χαρές που δίνει η επαφή με την τέχνη και η συμμετοχή στην ομάδα. Σε κάθε κύκλο, μέσα από νέες θεματικές ενότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης, καθώς και τον κόσμο που τα περιβάλλει και θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους εικαστικά αντικείμενα.

6, 4, 18, 19/6 | 10.30 – 11.30 π.μ. | Κόστος συμμετοχής κύκλου: € 60 | Για παιδιά 2-4 ετών

Kamishibai: Θέατρο από Χαρτί 

Kamishibai: Θέατρο από Χαρτί

Η τέχνη του Kamishibai έρχεται από τη μακρινή Ιαπωνία και σημαίνει "Θέατρο από Χαρτί" (kami: χαρτί, shibai: θέατρο). Γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αποτελεί τον πρόδρομο των αγαπημένων γιαπωνέζικων comics, manga. Με το πέρασμα του χρόνου, η τέχνη αυτή εξαπλώθηκε πέρα από τα σύνορα της Ιαπωνίας και χρησιμοποιείται για παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει αναγνωριστεί η μεγάλη του καλλιτεχνική αλλά και εκπαιδευτική αξία. Στη μικρή ξύλινη σκηνή του "Θεάτρου από Χαρτί", ξεδιπλώνονται παραμύθια και ιστορίες από όλο τον κόσμο, που διαδέχονται η μία την άλλη. Με την αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη, Σχεδιασμός-υλοποίηση: Athens Comics Library.

4/6 | 4.30 – 6.30 μ.μ. | Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: € 15 | Για παιδιά 6-12 ετών

Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη 

Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη

Βασικός στόχος της χορωδίας μας είναι η καλλιέργεια της φωνής των συμμετεχουσών,  η ανάγνωση/αποκωδικοποίηση της παρτιτούρας, η επαφή τους με μουσικά είδη και στιλ διαφορετικών εποχών, η εξοικείωσή τους με τη σκηνή, καθώς και η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης. Η Γυναικεία Χορωδία του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη απευθύνεται σε κυρίες όλων των ηλικιών, οι οποίες εντάσσονται στο δυναμικό της, κατόπιν ακροάσεων. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται συναυλίες στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη σε σύμπραξη με άλλες καταξιωμένες χορωδίες. Τη χορωδία ίδρυσε η ειδικός φωνής Νίνα Καλούτσα, πριν από επτά χρόνια, και από τον Οκτώβριο του 2015 επικεφαλής της είναι η Κατερίνα Βασιλικού. Συνοδεύει ο πιανίστας Μιχάλης Χανός.

Κάθε Σάββατο έως 25 Ιουνίου 2022 (εκτός από: 11/06) | Ακροάσεις-εγγραφές: Kαθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. | 10 – 12 π.μ. | Ατομική συμμετοχή: € 50/μήνα | Για ενήλικες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

20 πράγματα που δεν ήξερες για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Μερικές λιγότερο γνωστές πλευρές της ιστορίας της κορυφαίας έκθεσης της χώρας, εκατό χρόνια μετά την ίδρυσή της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/09/2025

Μεγάλες Μέρες Νεμέας: 11+1 εμπειρίες γι' αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας ξεκινούν "πληθωρικά" καθιστώντας αυτό το Σαββατοκύριακο πιο εκδρομικό από ποτέ. Για αυτό εμείς ετοιμάσαμε την δική σου "λίστα" με όσα αξίζει να κάνεις αν "βρεθείς" στη καρδιά της μεγαλύτερης αμπελουργικής ζώνης.

"Επαναγοητεύοντας τον Κόσμο" το θέμα του 3ο Διεθνούς Συμποσίου για μια Νέα Ελευσίνα

Ένα τριήμερο αναστοχασμού, εμπνευσμένου διαλόγου και οραματικής δράσης έρχεται στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, μαζί με ομιλίες και καλλιτεχνικές δράσεις.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Φεστιβάλ, σινεμά και όσα δεν πρέπει να χάσεις στην πόλη τις επόμενες μέρες.

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

Το Greece Race for the Cure επιστρέφει με σύνθημα "Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού"

Το Greece Race for the Cure® μάς φέρνει για 17η χρονιά κοντά για καλό σκοπό, με έναν αγώνα τρεξίματος 5χλμ κι έναν περπατήματος 2 χλμ.