Το Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερώνει τον Μάιο στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μία σειρά δράσεων στο Μουσείο Φιλελληνισμού για τον μήνα Μάιο, αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό.

Μουσείο Φιλελληνισμού: Μια κιβωτός αφιερωμένη στο φιλελληνικό ρεύμα άνοιξε στην Νέα Φιλοθέη

Μια σειρά δράσεων πραγματοποιούνται τον τρέχον μήνα από την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) στο Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό. Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τον επίσημο οδηγό της πόλης της Αθήνας This is Athens, και εντάσσονται στο πρόγραμμα του "This is Athens City Festival" και περιλαμβάνουν τα εξής:

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού, με την περιοδική έκθεση "Αμερικανικός Φιλελληνισμός" παρουσιάζει τις σχέσεις που είχε η Αμερικανική με την Ελληνική Επανάσταση και τη δράση σημαντικών Αμερικανών Φιλελλήνων. Ακόμη, προβάλει την επιρροή που είχε η Ελληνική Επανάσταση στον αγώνα για την κατάργηση της δουλείας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος καταγράφεται η επίδραση που είχε ο Ελληνικός πολιτισμός και η Αθηναϊκή δημοκρατία στο πολιτικό σύστημα και την αρχιτεκτονική στις ΗΠΑ. Η έκθεση αναδεικνύει τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ελληνική Επανάσταση και ο Φιλελληνισμός στις κοινωνίες του δυτικού κόσμου, και υπογραμμίζει ότι η υιοθέτηση των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού αποτελεί εγγύηση για τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τη διασφάλιση της αλληλεγγύης του πολιτισμένου κόσμου, την καταδίκη των εγκλημάτων εναντίον του ανθρώπου και τη στήριξη και προστασία των θυμάτων της βαρβαρότητας. Το Μουσείο Φιλελληνισμού θα προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις τον Μάιο του 2022 και ειδικά στους επισκέπτες του από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (δηλ. συμμετοχής: info@phmus.org, 210 8094750).

Εκδήλωση με θέμα "Αμερικανικός Φιλελληνισμός και ανθρώπινα δικαιώματα"

Στα τέλη του Μαϊου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Μουσείο Φιλελληνισμού με θέμα "Αμερικανικός Φιλελληνισμός και ανθρώπινα δικαιώματα". Προσκεκλημένοι θα είναι προσωπικότητες από το χώρο της παιδείας, της οικονομίας και της πολιτικής. Μεταξύ αυτών ο κ. Ζακ Μπουσάρ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, η κα Κατρίν-Ελίζαμπεθ Φλέμπινγκ, πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, o κ. Αλέξανδρος Κιτρόεφ, Έλληνας ιστορικός, καθηγητής Ιστορίας στο Haverford College της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ και επισκέπτης καθηγητής στο CYA, ο κ. Μαρκ Μάζοουερ, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, μέλη του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών, του Deree, του Pierce, του ALBA, του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης, κλπ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ΕΕΦ θα ανακοινώσει τη βράβευση των καθηγητών Ζακ Μπουσάρ, Κατρίν Ελίζαμπεθ Φλέμπινγκ, Μαρκ Μάζοουερ με το Μετάλλιο "Lord Byron". Η τελική ημερομηνία της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.

Η HotelBrain διοργανώνει Ημέρα Καριέρας

Η Ημέρα Καριέρας θα δώσει τη δυνατότητα σε σπουδαστές και επαγγελματίες του κλάδου που αναζητούν εργασία, να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη της εταιρίας και να συζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον Όμιλο της HotelBrain.

Εργαστήριο κεντητικής με έμπνευση την "Πολυκατοικία"

Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός στην έκθεση "Πολυκατοικία" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.