Το Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερώνει τον Μάιο στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μία σειρά δράσεων στο Μουσείο Φιλελληνισμού για τον μήνα Μάιο, αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό.

Μουσείο Φιλελληνισμού: Μια κιβωτός αφιερωμένη στο φιλελληνικό ρεύμα άνοιξε στην Νέα Φιλοθέη

Μια σειρά δράσεων πραγματοποιούνται τον τρέχον μήνα από την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) στο Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό. Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τον επίσημο οδηγό της πόλης της Αθήνας This is Athens, και εντάσσονται στο πρόγραμμα του "This is Athens City Festival" και περιλαμβάνουν τα εξής:

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού, με την περιοδική έκθεση "Αμερικανικός Φιλελληνισμός" παρουσιάζει τις σχέσεις που είχε η Αμερικανική με την Ελληνική Επανάσταση και τη δράση σημαντικών Αμερικανών Φιλελλήνων. Ακόμη, προβάλει την επιρροή που είχε η Ελληνική Επανάσταση στον αγώνα για την κατάργηση της δουλείας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος καταγράφεται η επίδραση που είχε ο Ελληνικός πολιτισμός και η Αθηναϊκή δημοκρατία στο πολιτικό σύστημα και την αρχιτεκτονική στις ΗΠΑ. Η έκθεση αναδεικνύει τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ελληνική Επανάσταση και ο Φιλελληνισμός στις κοινωνίες του δυτικού κόσμου, και υπογραμμίζει ότι η υιοθέτηση των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού αποτελεί εγγύηση για τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τη διασφάλιση της αλληλεγγύης του πολιτισμένου κόσμου, την καταδίκη των εγκλημάτων εναντίον του ανθρώπου και τη στήριξη και προστασία των θυμάτων της βαρβαρότητας. Το Μουσείο Φιλελληνισμού θα προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις τον Μάιο του 2022 και ειδικά στους επισκέπτες του από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (δηλ. συμμετοχής: info@phmus.org, 210 8094750).

Εκδήλωση με θέμα "Αμερικανικός Φιλελληνισμός και ανθρώπινα δικαιώματα"

Στα τέλη του Μαϊου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Μουσείο Φιλελληνισμού με θέμα "Αμερικανικός Φιλελληνισμός και ανθρώπινα δικαιώματα". Προσκεκλημένοι θα είναι προσωπικότητες από το χώρο της παιδείας, της οικονομίας και της πολιτικής. Μεταξύ αυτών ο κ. Ζακ Μπουσάρ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, η κα Κατρίν-Ελίζαμπεθ Φλέμπινγκ, πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, o κ. Αλέξανδρος Κιτρόεφ, Έλληνας ιστορικός, καθηγητής Ιστορίας στο Haverford College της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ και επισκέπτης καθηγητής στο CYA, ο κ. Μαρκ Μάζοουερ, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, μέλη του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών, του Deree, του Pierce, του ALBA, του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης, κλπ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ΕΕΦ θα ανακοινώσει τη βράβευση των καθηγητών Ζακ Μπουσάρ, Κατρίν Ελίζαμπεθ Φλέμπινγκ, Μαρκ Μάζοουερ με το Μετάλλιο "Lord Byron". Η τελική ημερομηνία της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Η Μαϊμού": Ένας πεζολογικός περίπατος παρέα μμε τον Στέφανο Παπαδημητρίου

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου "Η Μαϊμού", διοργανώνεται μία ξενάγηση στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος που μας επανασυστήνει την πόλη, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/06/2022

Ο Δημήτρης Πιατάς διάβασε το "...γιατί κι οι έρωτες μου φάγανε τα χρόνια..." του Χρήστου Σιάφκου, που "αρνείται να μεγαλώσει"

Ο γνωστός ηθοποιός ήταν η κακή συναναστροφή του συγγραφέα, παρασύροντάς τον στην οικολογία.

Μια σύγχρονη, πράσινη "όαση" στο Κουκάκι

Το πάρκο "Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης" μεταμορφώνθηκε και ξανασυστήνεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες της γειτονιάς.

Ζήσε το καλοκαίρι με την κατάλληλη προστασία!

Η Nuxe Sun εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα ολοκληρώντας την σειρά της για το φετινό καλοκαίρι.

Νέες συνεργασίες μεταξύ των ελληνικών και γαλλικών μουσείων

Η διερεύνηση νέων δυνατοτήτων, κατευθύνσεων και δικτύων συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών και των Γαλλικών Μουσείων αποτέλεσε το θέμα της ελληνογαλλικής επιστημονικής συνάντησης με τίτλο "Ελληνογαλλικές σχέσεις στον χώρο των μουσείων: Η δύναμη της συνεργασίας" που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Σε εφαρμογή από σήμερα πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την προστασία από τους καύσωνες

Άμεση ενημέρωση για τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν κάθε φορά στην Αθήνα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς και για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προφύλαξη των κατοίκων, παρέχει από σήμερα ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του "Heat Alert"