iMEdD: Τη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας ο Τύπος έχει τον πρώτο λόγο

Για πέντε ημέρες μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και ανεξάρτητων μέσων ανταλλάσσουν εμπειρίες, απόψεις και γνώσεις γύρω από το ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία.

Δημοσιογραφία

Το iMEdD, στην τέταρτη χρονιά λειτουργίας του, επανέρχεται με μια διευρυμένη και ανανεωμένη ετήσια διοργάνωση, τοποθετώντας στο επίκεντρο το ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία, σε μια προσπάθεια να εξεταστούν βαθύτερα οι αιτίες, οι επιπτώσεις αλλά και οιπιθανοί τρόποι να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού. Η Διεθνής Εβδομάδα Δημοσιογραφίας θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως τις 9 Οκτωβρίου στην καρδιά της Αθήνας στο εμβληματικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών.

Το iMEdD (incubator for Media Education and Development) είναι ένας μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός Oργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας, της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία με βασικό μέλημα την αξιοκρατία και την αριστεία. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση -είτε έμπειροι δημοσιογράφοι, είτε στην αρχή της καριέρας τους- θα ανταλλάξουν προβληματισμούς, ιδέες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τη διαφάνεια, την ανεξαρτησία του ρεπορτάζ, τον περιφερειακό Τύπο και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει, τη δημοσιογραφία δεδομένων, την πολυμεσικότητα, την ισχύ της συνεργασίας και των διασυνοριακών σχημάτων, εναλλακτικές πηγέςχρηματοδότησης, τη διασταύρωση πληροφορίας,τη δημοσιογραφία στον πόλεμο και πληθώρα άλλων ζητημάτων που απασχολούν την κοινότητα. Θα παρευρεθούν καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, επαγγελματίες των Μέσων, εκπρόσωποι διεθνών ΜΜΕ και ανεξάρτητων Οργανισμών όπως: ArenaforJournalism, GIJN, Politi Fact, Trusting News, BIRN, Solomon, AWJP, API, EDJ Net κ.α. Πλήθος εργαστηρίων, ομιλιών, συζητήσεων, casestudies, ειδικών προβολών και άλλων δράσεων,θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα του πενθημέρουμε το European Press Prize Community Event 2022 να εξελίσσεται την τελευταία ημέρα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συμμετοχή δημοσιογραφικών οργανισμών και ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα βρίσκονταιστο "Media Village" της διοργάνωσης και θαπαρουσιάσουν το έργο και το όραμά τους μέσα απότα δικά τους sessions. Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σε συνεργασία με τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το iMEdD διενεργεί παράλληλα δύο πανελλαδικής εμβέλειας ανώνυμες έρευνες με στόχο να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με το κατά πόσο οι ίδιοι οι επαγγελματίες της δημοσιογραφικής κοινότητας εμπιστεύονται τη δημοσιογραφία και να αποτυπωθούν οι παράγοντες που πιθανώς επηρεάζουν την εμπιστοσύνη τους στο επάγγελμα και κατά πόσο το κοινό εμπιστεύεται τη δημοσιογραφία και να αποτυπωθούν οι παράγοντες που πιθανώς επηρεάζουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτή. Όλα τα στοιχεία θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς και θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Δημοσιογραφίας του iMEdDμε στόχο να προσφέρουν δεδομένα για την εξέλιξη της σχετικής συζήτησης. 

Η Διεθνής Εβδομάδα Δημοσιογραφίας είναι μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού Oργανισμού iMEdD και αποτελεί την τέταρτη διοργάνωση μιας ετήσιας συνάντησης της δημοσιογραφικής κοινότητας. Κάθε χρόνο δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των Mέσων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, συναντιούνται για να συζητήσουν για νέες μεθόδους και εργαλεία, καθώς και να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς με στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρής κοινότητας για μια ποιοτικότερη δημοσιογραφία. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.