Ο Στέλιος Παρλιάρος γιορτάζει στον "Ιανό" τα 40 χρόνια του στην ζαχαροπλαστική

Με αφορμή το νέο ελληνογαλλικό βιβλίο «Μαζί | Ensemble» των Στέλιου Παρλιάρου και Ζαν Μαρί Χόφμαν που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ιανός», η αλυσίδα πολιτισμού «Ιανός» γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας του Στέλιου Παρλιάρου στον χώρο.

Το γλυκό preludio του Στέλιου Παρλιάρου

Την Τρίτη 17 Μαΐου (7.30 μ.μ) η Αλυσίδα Πολιτισμού "Ιανός" με αφορμή το νέο ελληνογαλλικό βιβλίο "Μαζί | Ensemble" των Στέλιου Παρλιάρου και Ζαν Μαρί Χόφμαν που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ιανός", γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας του Στέλιου Παρλιάρου στον χώρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κατάστημα της Αθήνας (Σταδίου 24) και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του "Ιανού". 

Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, οι δρόμοι του γνωστού ζαχαροπλάστη και του σεφ της γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα συναντήθηκαν και από την πρώτη κιόλας γνωριμία τους ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Jean-Marie Hoffmann κατάλαβαν πόσο πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν. Δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος γι’ αυτό που κάνουν, τον ίδιο ενθουσιασμό για τη ζωή, την ίδια ανάγκη να γεννούν νέες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού ένα βιβλίο! Το βιβλίο απευθύνεται σε Έλληνες που αγαπούν τη γαλλική κουζίνα, σε Γάλλους που θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική μαγειρική, αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας. Ο Στέλιος και ο Jean-Marie έφτιαξαν  mαπό 30 εντυπωσιακές συνταγές ο καθένας, οι οποίες συνδυάζουν τεχνικές και προϊόντα από τις δύο χώρες. Βγήκαν μαζί για ψώνια, επέλεξαν υλικά, μαγείρεψαν, έστησαν τα πιάτα. Και συνειδητοποίησαν πόσο ενδιαφέρον είναι το αποτέλεσμα όταν ποντάρεις στο ΜΑΖΙ! 
Στις σελίδες του ξεχωριστού αυτού βιβλίου, ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Ζαν Μαρί Χόφμαν ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και στη Γαλλία, εντοπίζουν τις διαφορές ανάμεσα στις δύο κουλτούρες, μοιράζονται τα αγαπημένα τους υλικά, αποκαλύπτουν τον τρόπο που διαμόρφωσαν τη δική τους ταυτότητα στη ζαχαροπλαστική και μαγειρική αντίστοιχα. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από καθημερινές στιγμές των δύο πρωταγωνιστών πλαισιώνει αυτή την ξεχωριστή έκδοση.

Ο Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σπούδασε στο Παρίσι στην Ecole le Νôtre, στη σχολή Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λιόν στη σχολή Valrhona και τέλος στο διάσημο ζαχαροπλαστείο Fauchon. Το 1982 δημιούργησε το "fresh" αλλάζοντας τη πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Διδάσκει σε σεμινάρια για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες και εκδίδει βιβλία ζαχαροπλαστικής που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους. Η ενασχόλησή του με τον Τύπο ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα διδάσκοντας στο κοινό την τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της οικιακής μας κουζίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα έγιναν στο 5ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου

Καινοτόμες δράσεις και αξέχαστες εμπειρίες στο ακριτικό νησί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/11/2025

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει

Μια μοναδική εμπειρία των Χριστουγέννων στο ΚΠΙΣΝ με συναυλίες, παραστάσεις, παγοδρόμιο,φεστιβάλ φωτιστικών εγκαταστάσεων, χορογραφημένα σιντριβάνια, προβολές ταινιών, dj sets και εργαστήρια.

2 σκεύη από μαντέμι που δεν θα αποχωριστείς ποτέ

Η απόδειξη ότι η μαγειρική μπορεί να γίνει τελετουργία.

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Athens Bar Show, σινεμά, γευστικά δρώμενα και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Μήπως η Σαντορίνη διαθέτει και μία άλλη "πτυχή" που αξίζει να δοκιμάσουμε αυτή την εποχή;

To Οινοποιείο Χατζηδάκη αποκλειστικά για την φθινοπωρινή περίοδο, σου κάνει "σινιάλο" με δύο ετικέτες κρασιού που φανερώνουν το άλλο "πρόσωπο" της Σαντορίνης. "Rosette" και "Μαυροτράγανο" έχουν ήδη σερβιριστεί για αυτό πάμε να δοκιμάσουμε!

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις τον Νοέμβριο στην Αθήνα

Γαστρονομία, συναυλίες, Λάνθιμος και ό,τι αξίζει να ζήσεις τις επόμενες εβδομάδες στην πόλη.

Όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζεις για το Ξινόμαυρο

Μερικά βασικά πράγματα για το ελληνικό Νεμπιόλο, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου.