Τιμητική διάκριση για το εξώφυλλο του βιβλίου "Χαμένοι στον Χρόνο" που σχεδίασαν παιδιά

Cover

Το "Χαμένοι στον Χρόνο", το βιβλίο που έγραψαν και εικονογράφησαν 11 παιδιά, ηλικίας 7-11 ετών στο Εργαστήρι Δημιουργής Γραφής "There's a story", πήρε τιμητική διάκριση στα επετειακά ΕΒΓΕ 22.

Η Maia, η Ανάφη, ο Απόστολος, ο Άρης, ο Δημήτρης, ο Νικόλας, ο Άθος, η Έλλη και η Χλόη συναντήθηκαν με τη Βιβιάνα Μηλιαρέση για δώδεκα Δευτέρες, κατά το διάστημα Ιανουάριος με Μάιος 2020 στον Μάρτη, μαγείρεψαν μια εννιαώροφη τούρτα για να εμπεδώσουν την αφηγηματική διαστρωμάτωση, διάβασαν βιβλία, δημιούργησαν χαρακτήρες και τους έβαλαν να αλληλεπιδράσουν. Διάβασαν τις ιστορίες τους από το τέλος προς την αρχή, έμαθαν τεχνικές επιμέλειας και άκουσαν με προσοχή ο ένας του άλλου για να εντοπίσουν "αναγνωστικά κενά".
 
Mε την καθοδήγηση της εικαστικού Αγγελικής Μπόζου, είδαν παραδείγματα δουλειάς σημαντικών εικονογράφων και παρατήρησαν τη διαφορετική έκταση που μπορεί να έχει η εικόνα σ’ ένα εικονογραφημένο βιβλίο. Έμαθαν τι είναι ένα "προσχέδιο" και πόσο σημαντικό είναι για τη δουλειά του εικονογράφου. Με σκοπό να υπάρχει μια όσο γίνεται πιο κοινή αισθητική στο τελικό έντυπο, χρησιμοποίησαν όλοι κοινή παλέτα χρωμάτων, ίδια υλικά και τεχνικές, ώστε να φτιάξουν τις εικονογραφήσεις τους. Έκοψαν κι ένωσαν στοιχεία από φωτοτυπίες, εκτυπώσεις, περιοδικά, και δικές τους "κηλίδες χρωμάτων", δηλαδή μικρές και μεγάλες μουτζουρίτσες, σε μια δημιουργική προσπάθεια που τελικά βραβεύτηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει το 8ο Παζάρι Βιβλίου

Το μουσείο στην Πειραιώς 138 φέρνει στους χώρους του ένα μεγάλο εύρος βιβλίων για την ιστορία και τη συλλογή του, ικανοποιώντας τον κάθε βιβλιοφάγο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2022

Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ντίνου Γιώτη "Club 23,4"

Για το βιβλίο θα συζητήσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παύλος Μεθενίτης και ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος.

Βίβιαν Στεργίου: "Αν είχα γεννηθεί παλιότερα, δε θα κάναμε αυτήν την κουβέντα..."

Η Βίβιαν Στεργίου θεωρείται η συγγραφέας της γενιάς των millenials. Με το δεύτερο βιβλίο της, το "Δέρμα", επιβεβαιώνει αυτή την άποψη, με την πυκνότητα, το βάθος και το χιούμορ των διηγημάτων της.

5 νέα βιβλία από τις εκδόσεις "Κέδρος"

Οι νέες αφίξεις των εκδόσεων "Κέδρος" απευθύνονται σε βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών με επιλογές που περιλαμβάνουν από μυθοπλασία μέχρι επιστημονικές μελέτες και ποίηση.

Τα βιβλιοπωλεία "Ευριπίδης" φέρνουν την άνοιξη με ειδικές εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις των βιβλιοπωλείων "Ευριπίδης" επιστρέφουν τον Μάιο και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Νέες λογοτεχνικές κυκλοφορίες για τον Μάιο

Πολυαναμενόμενα μυθιστορήματα, αστυνομικές ιστορίες με σασπένς και τρυφερά παιδικά διαβάσματα στις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων "Ικαρος".

Περίπατος Βιβλίου με τρεις γνωστούς συγγραφείς και τις Εκδόσεις Πατάκη την Ημέρα Βιβλίου

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου γιορτάζει και φέτος την Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO, με τη διοργάνωση του Περιπάτου Βιβλίου σε βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.