Τιμητική διάκριση για το εξώφυλλο του βιβλίου "Χαμένοι στον Χρόνο" που σχεδίασαν παιδιά

Cover

Το "Χαμένοι στον Χρόνο", το βιβλίο που έγραψαν και εικονογράφησαν 11 παιδιά, ηλικίας 7-11 ετών στο Εργαστήρι Δημιουργής Γραφής "There's a story", πήρε τιμητική διάκριση στα επετειακά ΕΒΓΕ 22.

Η Maia, η Ανάφη, ο Απόστολος, ο Άρης, ο Δημήτρης, ο Νικόλας, ο Άθος, η Έλλη και η Χλόη συναντήθηκαν με τη Βιβιάνα Μηλιαρέση για δώδεκα Δευτέρες, κατά το διάστημα Ιανουάριος με Μάιος 2020 στον Μάρτη, μαγείρεψαν μια εννιαώροφη τούρτα για να εμπεδώσουν την αφηγηματική διαστρωμάτωση, διάβασαν βιβλία, δημιούργησαν χαρακτήρες και τους έβαλαν να αλληλεπιδράσουν. Διάβασαν τις ιστορίες τους από το τέλος προς την αρχή, έμαθαν τεχνικές επιμέλειας και άκουσαν με προσοχή ο ένας του άλλου για να εντοπίσουν "αναγνωστικά κενά".
 
Mε την καθοδήγηση της εικαστικού Αγγελικής Μπόζου, είδαν παραδείγματα δουλειάς σημαντικών εικονογράφων και παρατήρησαν τη διαφορετική έκταση που μπορεί να έχει η εικόνα σ’ ένα εικονογραφημένο βιβλίο. Έμαθαν τι είναι ένα "προσχέδιο" και πόσο σημαντικό είναι για τη δουλειά του εικονογράφου. Με σκοπό να υπάρχει μια όσο γίνεται πιο κοινή αισθητική στο τελικό έντυπο, χρησιμοποίησαν όλοι κοινή παλέτα χρωμάτων, ίδια υλικά και τεχνικές, ώστε να φτιάξουν τις εικονογραφήσεις τους. Έκοψαν κι ένωσαν στοιχεία από φωτοτυπίες, εκτυπώσεις, περιοδικά, και δικές τους "κηλίδες χρωμάτων", δηλαδή μικρές και μεγάλες μουτζουρίτσες, σε μια δημιουργική προσπάθεια που τελικά βραβεύτηκε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.

Η HotelBrain διοργανώνει Ημέρα Καριέρας

Η Ημέρα Καριέρας θα δώσει τη δυνατότητα σε σπουδαστές και επαγγελματίες του κλάδου που αναζητούν εργασία, να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη της εταιρίας και να συζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον Όμιλο της HotelBrain.

Εργαστήριο κεντητικής με έμπνευση την "Πολυκατοικία"

Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός στην έκθεση "Πολυκατοικία" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ενας εορταστικός "περίπατος" και μια πρωτότυπη προσέγγιση συμμετοχικότητας στην αστική ανάπτυξη

Οι Περιπατητές Νερού μάς προσκαλούν σε μια τελευταία -προς το παρόν- στάση του ταξιδιού τους, στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για να μοιραστούν και να συζητήσουν στιγμιότυπα της εμπειρίας τους.