Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις "ΚΑΠΟΝ"

Η επανέκδοση μιας ιστορίας με φόντο την Επανάσταση και οι εμπειρίες μιας δασκάλας στα ταραγμένα χρόνια του περασμένου αιώνα.

Καπόν

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, το Λύκειο Ελληνίδων, η Πνευματική Εστία Σπάρτης και οι Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μομφεράτου "Το καλογεράκι του Μυστρά" την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 7 μ.μ. Ομιλητές θα είναι η Ευαγγελία Πάντου, αρχαιολόγος, προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, η Πολυτίμη Πολυχρονάκου-Αλεξανδρίδη, συμβολαιογράφος και πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης, η Ραχήλ Μισδραχή-Καπόν, η εκδότρια και η Κατερίνα Δασκαλάκη, ειδική γραμματέας του Λυκείου Ελληνίδων.

Το "Καλογεράκι του Μυστρά", που είχε δημοσιευτεί σε συνέχειες στο περιοδικό "Παιδική Ζωή" (1927–1931), είναι η ιστορία ενός μικρού πεντάρφανου αγοριού το οποίο ο Αρματολός παππούς του εμπιστεύεται στη στοργική φροντίδα δύο καλογραιών, στο μοναστήρι της Παντάνασσας στον Μυστρά. Η ιστορία αυτή ξεδιπλώνεται από την αυγή της Επανάστασης μέχρι την ημέρα που αποβιβάζεται ο Όθων στο Ναύπλιο. Με αφορμή τη διακοσιετηρίδα της Επανάστασης, το Λύκειον των Ελληνίδων και οι εκδόσεις Καπόν επανεκδίδουν το Καλογέρακι του Μυστρά, παραδίδοντάς το στο αναγνωστικό κοινό όλων των ηλικιών, ανανεωμένο και σφριγηλό, για να μας πει ξανά τη γοητευτική ιστορία του, που είναι και μια μικρογραφία της μεγάλης μας Ιστορίας.

ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΚΑΠΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ακόμη, την Κυριακή 22 Μαΐου στις 7 μ.μ. η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών και οι εκδόσεις ΚΑΠΟΝ θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Αρετής Μαλάμη "Υπήρξα και δασκάλα" στο Δημοτικό Σχολείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.

ΥΠΗΡΞΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΠΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

"Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται κάποιες ελάχιστες εικόνες από τότε που υπηρέτησα ως εικοσάχρονη δασκάλα στα χωριά της Ηπείρου, στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του 1960. Αργότερα, στα χρόνια της Δικτατορίας, όταν επανήλθα στο επάγγελμα της δασκάλας, εργάστηκα για τέσσερα έτη στο Εβραϊκό Σχολείο των Αθηνών. Εκεί, σε ένα αλλιώτικο περιβάλλον, ήρθα σε επαφή με διαφορετικά παιδιά, άλλον τρόπο ζωής και άλλα ενδιαφέροντα που διαμόρφωσαν σ’ εμένα άλλον έναν νέο κόσμο. Αυτές τις εμπειρίες μου, που επηρέασαν βαθιά τη μετέπειτα ζωή μου και την κοσμοθεωρία μου, θέλησα να μεταδώσω στο πρώτο μέρος του βιβλίου μου. Για μένα άλλωστε εκεί κρύβεται το υφάδι της ζωής· στις εμπειρίες, των οποίων την υπεραξία αναγνωρίζω και σας καταθέτω, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσουν ένα χρήσιμο ανάγνωσμα". Γράφει η συγγραφέας στην περιγραφή του βιβλίου. 

Χαιρετισμούς θα αποδώσουν στην παρουσίαση ο Ιωσήφ (Γιόση) Ερέρα, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Lauder Δημοτικού σχολείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και η εκδότρια Ραχήλ Μισδραχή- Καπόν. Ενώ, ομιλίες θα εκφωνήσουν η Κέλλυ Παπαπαύλου, βιολόγος, η Νάντια Κατραχούρα, δικηγόρος, ο μαθητής της Άκης Αμπαστάδο και η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου Αρετή Μαλάμη. Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Ελιέζερ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".