Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις "ΚΑΠΟΝ"

Η επανέκδοση μιας ιστορίας με φόντο την Επανάσταση και οι εμπειρίες μιας δασκάλας στα ταραγμένα χρόνια του περασμένου αιώνα.

Καπόν

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, το Λύκειο Ελληνίδων, η Πνευματική Εστία Σπάρτης και οι Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μομφεράτου "Το καλογεράκι του Μυστρά" την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 7 μ.μ. Ομιλητές θα είναι η Ευαγγελία Πάντου, αρχαιολόγος, προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, η Πολυτίμη Πολυχρονάκου-Αλεξανδρίδη, συμβολαιογράφος και πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης, η Ραχήλ Μισδραχή-Καπόν, η εκδότρια και η Κατερίνα Δασκαλάκη, ειδική γραμματέας του Λυκείου Ελληνίδων.

Το "Καλογεράκι του Μυστρά", που είχε δημοσιευτεί σε συνέχειες στο περιοδικό "Παιδική Ζωή" (1927–1931), είναι η ιστορία ενός μικρού πεντάρφανου αγοριού το οποίο ο Αρματολός παππούς του εμπιστεύεται στη στοργική φροντίδα δύο καλογραιών, στο μοναστήρι της Παντάνασσας στον Μυστρά. Η ιστορία αυτή ξεδιπλώνεται από την αυγή της Επανάστασης μέχρι την ημέρα που αποβιβάζεται ο Όθων στο Ναύπλιο. Με αφορμή τη διακοσιετηρίδα της Επανάστασης, το Λύκειον των Ελληνίδων και οι εκδόσεις Καπόν επανεκδίδουν το Καλογέρακι του Μυστρά, παραδίδοντάς το στο αναγνωστικό κοινό όλων των ηλικιών, ανανεωμένο και σφριγηλό, για να μας πει ξανά τη γοητευτική ιστορία του, που είναι και μια μικρογραφία της μεγάλης μας Ιστορίας.

ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΚΑΠΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ακόμη, την Κυριακή 22 Μαΐου στις 7 μ.μ. η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών και οι εκδόσεις ΚΑΠΟΝ θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Αρετής Μαλάμη "Υπήρξα και δασκάλα" στο Δημοτικό Σχολείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.

ΥΠΗΡΞΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΠΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

"Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται κάποιες ελάχιστες εικόνες από τότε που υπηρέτησα ως εικοσάχρονη δασκάλα στα χωριά της Ηπείρου, στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του 1960. Αργότερα, στα χρόνια της Δικτατορίας, όταν επανήλθα στο επάγγελμα της δασκάλας, εργάστηκα για τέσσερα έτη στο Εβραϊκό Σχολείο των Αθηνών. Εκεί, σε ένα αλλιώτικο περιβάλλον, ήρθα σε επαφή με διαφορετικά παιδιά, άλλον τρόπο ζωής και άλλα ενδιαφέροντα που διαμόρφωσαν σ’ εμένα άλλον έναν νέο κόσμο. Αυτές τις εμπειρίες μου, που επηρέασαν βαθιά τη μετέπειτα ζωή μου και την κοσμοθεωρία μου, θέλησα να μεταδώσω στο πρώτο μέρος του βιβλίου μου. Για μένα άλλωστε εκεί κρύβεται το υφάδι της ζωής· στις εμπειρίες, των οποίων την υπεραξία αναγνωρίζω και σας καταθέτω, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσουν ένα χρήσιμο ανάγνωσμα". Γράφει η συγγραφέας στην περιγραφή του βιβλίου. 

Χαιρετισμούς θα αποδώσουν στην παρουσίαση ο Ιωσήφ (Γιόση) Ερέρα, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Lauder Δημοτικού σχολείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και η εκδότρια Ραχήλ Μισδραχή- Καπόν. Ενώ, ομιλίες θα εκφωνήσουν η Κέλλυ Παπαπαύλου, βιολόγος, η Νάντια Κατραχούρα, δικηγόρος, ο μαθητής της Άκης Αμπαστάδο και η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου Αρετή Μαλάμη. Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Ελιέζερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το CoffeeTales φιλοξενεί την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαρίας Σταματάκη, "Οικογενειακή Παρέλαση"

Με τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι Λίλη Λαμπρέλλη, Τάκης Τζαμαργιάς και Κατερίνα Πρωτοπούλου.

23/05/2022

Η Μάρω Δούκα παρουσιάζει το νέο βιβλίο της  "Να είχα, λέει, μια τρομπέτα"

Στο καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου θα συνομιλήσει για το μυθιστόρημα με την δημοσιογράφο Μικέλα Χαρτουλάρη.

Εκδηλώσεις από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Νέες λογοτεχνικές κυκλοφορίες για τον Μάιο

Πολυαναμενόμενα μυθιστορήματα, αστυνομικές ιστορίες με σασπένς και τρυφερά παιδικά διαβάσματα στις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων "Ικαρος".

Κυκλοφορεί η "Τελική Τεθλασμένη" του Κωνσταντίνου Καμάρα, ένα ξεχωριστό ψυχογράφημα της ελληνικής πραγματικότητας

Το νέο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Καμάρα, ένα ανατρεπτικά συγκινητικό βιβλίο για τη ματαίωση, την απώλεια και τη λύτρωση, θα παρουσιαστεί στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Η έκθεση "Three Star Books in Athens" επαναπροσδιορίζει την αντίληψη για το βιβλίο

Μια έκθεση σχεδιασμένη από τη "Three Star Books" η οποία θα φιλοξενήσει τα έργα διεθνών καλλιτεχνών, που πειραματίζονται με τις παραδοσιακές έννοιες της σελίδας και του βιβλίου.

Τα queer "Κόκκινα φανάρια" του Βασίλη Μπισμπίκη συνεχίζονται

Παράταση πήρε η sold out παράσταση του Cartel μέχρι και τις 19 Ιουνίου.