Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει στην Πλατεία Συντάγματος

Ανοίγουν οι εγγραφές για τον 27ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας.

Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει στην Πλατεία Συντάγματος

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο, ο 27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 29 Μαΐου, προκαλώντας τους τολμηρούς - και όχι μόνο - φίλους του αθλήματος να διασχίσουν, εκτός από την κλασική διαδρομή των 5χλμ, τη  διαδρομή των 15χλμ. Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο podilatikos.opanda.gr και  www.opanda.gr και θα παραμείνουν ανοικτές έως την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στις 11.59 μ.μ. Την ημέρα διεξαγωγής του 27ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας δε θα πραγματοποιούνται εγγραφές.

Η εκκίνηση και των δύο διαδρομών θα δοθεί από την πλατεία Συντάγματος, στις 10 π.μ. των 15χλμ. και στις 11.15 π.μ. των 5χλμ.  Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος. Στη μεγάλη διαδρομή των 15 χλμ. μπορούν να συμμετέχουν άτομα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στη μικρή διαδρομή των 5 χλμ. όσοι έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους.

Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει στην Πλατεία Συντάγματος

Διαδρομές

Διαδρομή 15 χλμ.
Εκκίνηση στις 10 π.μ. από την Πλατεία Συντάγματος (ύψος Ερμού) - Φιλελλήνων - Λ. Βασ. Αμαλίας (δεξιά) - Δ. Αρεοπαγίτου (δεξιά) - Κόμβος Ακροπόλεως - Ροβέρτου Γκάλι (αριστερά) - Γαριβάλδη (δεξιά) - Περιφερειακός Φιλοπάππου - Ακάμαντος - Απ. Παύλου - Πουλόπουλου (αριστερά) - Δημοφώντος (αριστερά) - Ηρακλειδών (δεξιά) - Γέφυρα Πουλόπουλου - Περσεφόνης (δεξιά) - Πειραιώς (δεξιά) - Αρσάκη (αριστερά) - Χαρ. Τρικούπη - Ακαδημίας (δεξιά) – Λ. Βασ. Σοφίας (αριστερά) - πίσω από τον Δρομέα - Λ. Βασ. Σοφίας (ρεύμα καθόδου) - Κερασούντος (αναστροφή) - Λ. Β. Σοφίας  (ρεύμα ανόδου) - Κόμβος Hilton - Λ. Β. Κων/νου (ρεύμα καθόδου) - Λ. Βασ . Όλγας (δεξιά) - Πανεπιστήμιου - Πεσμαζόγλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) - Τερματισμός στην Πλ. Συντάγματος (ύψος Ερμού).

Διαδρομή 5 χλμ.
Εκκίνηση στις 11.15 π.μ. από την Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη (εκκίνηση, αντίθετα στη ροή των αυτοκινήτων) - Λ. Βασ. Όλγας (αριστερά) - Λ. Βασ. Κων/νου (ρεύμα καθόδου) - κόμβος Hilton (αριστερά) - Λ. Βασ. Σοφίας (αριστερά) - Πανεπιστήμιου (δεξιά) - Πεσμαζόγλου (αριστερά) -  Σταδίου (αριστερά) - Τερματισμός (Πλ. Συντάγματος, ύψος Ερμού).

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται από 24 έως 28 Μαΐου, μόνο στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Ισόγειο-αίθουσα Κόντογλου, Τμήμα Προγραμματισμού - Ανάπτυξης και Μαζικού Αθλητισμού), Τρίτη - Παρασκευή 9 π.μ. – 3 μ.μ. και το Σάββατο 28/5, 9 π.μ. – 4 μ.μ.
Πληροφορίες: τ. 210-5284873 – 4

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πόλη, καθώς αναδεικνύει την ιστορικότητά της μέσω της διαδρομής του. Από το 1987 είναι ο πλέον μαζικός αθλητικός θεσμός της Αθήνας για το ποδήλατο, με συμμετοχές που ξεπερνούν τους 15.000 ποδηλάτες, οι οποίοι πλημμυρίζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας ποδηλατώντας  με ασφάλεια, κέφι και ζωντάνια, δίνοντας μια διαφορετική εικόνα στην πόλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.