Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει στην Πλατεία Συντάγματος

Ανοίγουν οι εγγραφές για τον 27ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας.

Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει στην Πλατεία Συντάγματος

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο, ο 27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 29 Μαΐου, προκαλώντας τους τολμηρούς - και όχι μόνο - φίλους του αθλήματος να διασχίσουν, εκτός από την κλασική διαδρομή των 5χλμ, τη  διαδρομή των 15χλμ. Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο podilatikos.opanda.gr και  www.opanda.gr και θα παραμείνουν ανοικτές έως την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στις 11.59 μ.μ. Την ημέρα διεξαγωγής του 27ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας δε θα πραγματοποιούνται εγγραφές.

Η εκκίνηση και των δύο διαδρομών θα δοθεί από την πλατεία Συντάγματος, στις 10 π.μ. των 15χλμ. και στις 11.15 π.μ. των 5χλμ.  Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος. Στη μεγάλη διαδρομή των 15 χλμ. μπορούν να συμμετέχουν άτομα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στη μικρή διαδρομή των 5 χλμ. όσοι έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους.

Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει στην Πλατεία Συντάγματος

Διαδρομές

Διαδρομή 15 χλμ.
Εκκίνηση στις 10 π.μ. από την Πλατεία Συντάγματος (ύψος Ερμού) - Φιλελλήνων - Λ. Βασ. Αμαλίας (δεξιά) - Δ. Αρεοπαγίτου (δεξιά) - Κόμβος Ακροπόλεως - Ροβέρτου Γκάλι (αριστερά) - Γαριβάλδη (δεξιά) - Περιφερειακός Φιλοπάππου - Ακάμαντος - Απ. Παύλου - Πουλόπουλου (αριστερά) - Δημοφώντος (αριστερά) - Ηρακλειδών (δεξιά) - Γέφυρα Πουλόπουλου - Περσεφόνης (δεξιά) - Πειραιώς (δεξιά) - Αρσάκη (αριστερά) - Χαρ. Τρικούπη - Ακαδημίας (δεξιά) – Λ. Βασ. Σοφίας (αριστερά) - πίσω από τον Δρομέα - Λ. Βασ. Σοφίας (ρεύμα καθόδου) - Κερασούντος (αναστροφή) - Λ. Β. Σοφίας  (ρεύμα ανόδου) - Κόμβος Hilton - Λ. Β. Κων/νου (ρεύμα καθόδου) - Λ. Βασ . Όλγας (δεξιά) - Πανεπιστήμιου - Πεσμαζόγλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) - Τερματισμός στην Πλ. Συντάγματος (ύψος Ερμού).

Διαδρομή 5 χλμ.
Εκκίνηση στις 11.15 π.μ. από την Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη (εκκίνηση, αντίθετα στη ροή των αυτοκινήτων) - Λ. Βασ. Όλγας (αριστερά) - Λ. Βασ. Κων/νου (ρεύμα καθόδου) - κόμβος Hilton (αριστερά) - Λ. Βασ. Σοφίας (αριστερά) - Πανεπιστήμιου (δεξιά) - Πεσμαζόγλου (αριστερά) -  Σταδίου (αριστερά) - Τερματισμός (Πλ. Συντάγματος, ύψος Ερμού).

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται από 24 έως 28 Μαΐου, μόνο στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Ισόγειο-αίθουσα Κόντογλου, Τμήμα Προγραμματισμού - Ανάπτυξης και Μαζικού Αθλητισμού), Τρίτη - Παρασκευή 9 π.μ. – 3 μ.μ. και το Σάββατο 28/5, 9 π.μ. – 4 μ.μ.
Πληροφορίες: τ. 210-5284873 – 4

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πόλη, καθώς αναδεικνύει την ιστορικότητά της μέσω της διαδρομής του. Από το 1987 είναι ο πλέον μαζικός αθλητικός θεσμός της Αθήνας για το ποδήλατο, με συμμετοχές που ξεπερνούν τους 15.000 ποδηλάτες, οι οποίοι πλημμυρίζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας ποδηλατώντας  με ασφάλεια, κέφι και ζωντάνια, δίνοντας μια διαφορετική εικόνα στην πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Έρχεται το 14ο Φεστιβάλ Λογοτεχνία εν Αθήναις

Με πλούσιο και ποικιλόμορφο πρόγραμμα διεξάγεται και φέτος το φεστιβάλ ΛΕΑ στην Αθήνα και τη Λευκάδα υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

20/05/2022

Το "θραύσμα Fagan", τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα, μπορεί να μείνει για πάντα στην Αθήνα

Έγκριση από την Περιφέρεια της Σικελίας για την "αποδέσμευση" του αντικειμένου. Απομένει τώρα η τελική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.

27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας: Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος.

Το Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερώνει τον Μάιο στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μία σειρά δράσεων στο Μουσείο Φιλελληνισμού για τον μήνα Μάιο, αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό.

iMEdD: Τη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας ο Τύπος έχει τον πρώτο λόγο

Για πέντε ημέρες μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και ανεξάρτητων μέσων ανταλλάσσουν εμπειρίες, απόψεις και γνώσεις γύρω από το ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία.

To κτίριο του ΣΙΛΟ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παραχωρήθηκε για την ανέγερση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

Το κτίριο του ΣΙΛΟ και οι όμοροι χώροι του, συνολικής έκτασης 13,761 τ.μ. παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από την ΟΛΠ. Α.Ε. σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.