5 νέα βιβλία από τις εκδόσεις "Κέδρος"

Οι νέες αφίξεις των εκδόσεων "Κέδρος" απευθύνονται σε βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών με επιλογές που περιλαμβάνουν από μυθοπλασία μέχρι επιστημονικές μελέτες και ποίηση.

Διάβασμα βιβλίου Shutterstock

Οι νέοι τίτλοι των εκδόσεων "Κέδρος" έχουν σασπένς, τρυφερές ιστορίες, γνώση και ποίηση.

Άρτι αφιχθέν, το "Χρόνος Δολοφόνος", του Μισέλ Μπισί  στου οποίου την πλοκή πρωταγωνιστεί η Κλοτίλντ, η οποία σε ηλικία 15 ετών ήταν η μοναδική επιζήσασα ενός τραγικού τροχαίου ατυχήματος σε οικογενειακές διακοπές στην Κορσική. Είκοσι εφτά χρόνια μετά το ατύχημα, η Κλοτίλντ επισκέπτεται ξανά την Κορσική μαζί με τον άντρα της και την έφηβη κόρη της με την πεποίθηση ότι το ταξίδι αυτό θα είναι ένας τρόπος να λυτρωθεί από το παρελθόν και να χτίσει μια γέφυρα επικοινωνίας με την κόρη της. Στο ίδιο ακριβώς μέρος όμως όπου είχε περάσει εκείνο το καλοκαίρι, λαμβάνει ένα γράμμα από τη μητέρα της που αποκλείεται να είναι ζωντανή.

Νέα άφιξη, για παιδιά και νέους αυτή τη φορά, και το "Η Πηνελόπη στη Χίο", του Κώστα Στοφόρου, που αν και προϊόν μυθοπλασίας, αναφέρεται σε ένα πραγματικό ταξίδι της Πηνελόπης Δέλτα στη Χίο το καλοκαίρι του 1886. Μέσα από τις σελίδες του γνωρίζουμε πτυχές της προσωπικότητας της μεγάλης μας συγγραφέα, καθώς πολλά στοιχεία έχουν αντληθεί από το έργο της. Μαθαίνουμε επίσης για τη μεγάλη σφαγή και την καταστροφή του νησιού το 1822, με αφορμή τα 200 χρόνια από το τραγικό γεγονός που ενέπνευσε τον Γάλλο ζωγράφο Ευγένιο Ντελακρουά να δημιουργήσει τον πίνακα "Η σφαγή της Χίου" και ξεσήκωσε φιλελληνικό κίνημα σε όλη την Ευρώπη.

 Ο Γιώργης Α. Οικονομόπουλος, με την επιστημονική του ιδιότητα, υπογράφει το "Συμφωνείς δε συμφωνείς, καταναλώνεις κάνναβη πριν γεννηθείς", του οποίου ο τίτλος και μόνο προσφέρει τροφή για σκέψη. Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα και η κάνναβη σαν πρόληψη και θεραπεία ασθενειών είναι το αντικείμενο που πραγματεύεται με σειρά καταγραφών. […] Από την έναρξη του 21ου αιώνα είχε πια φανεί ολοκάθαρα από τις έρευνες στο εξωτερικό ότι η Κάνναβη είναι πολύτιμο θεραπευτικό μέσο. Η ανακάλυψη του Ενδοκανναβινοειδούς Συστήματος κλόνισε τις τελευταίες συντηρητικές απόψεις, και η μία μετά την άλλη οι πολιτείες των ΗΠΑ προχώρησαν στη νομιμοποίηση της Μαριχουάνας, τόσο για ιατρική όσο και για ψυχαγωγική χρήση – ομοίως η Ουρουγουάη, ο Καναδάς και το Μεξικό. […]

Τέλος, από ποίηση, τα "Επιρρημάτων Άσματα", της Κυριακής Ν. Χερουβείμ και το "Στα φτερά της Βερενίκης", του Μάνου Μελισσουργάκη, είναι οι δύο πρόσφατοι τίτλοι που έκαναν πρεμιέρα στα ράφια την 5η Μαΐου. 

Καλή ανάγνωση! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.

Η HotelBrain διοργανώνει Ημέρα Καριέρας

Η Ημέρα Καριέρας θα δώσει τη δυνατότητα σε σπουδαστές και επαγγελματίες του κλάδου που αναζητούν εργασία, να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη της εταιρίας και να συζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον Όμιλο της HotelBrain.

Εργαστήριο κεντητικής με έμπνευση την "Πολυκατοικία"

Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός στην έκθεση "Πολυκατοικία" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ενας εορταστικός "περίπατος" και μια πρωτότυπη προσέγγιση συμμετοχικότητας στην αστική ανάπτυξη

Οι Περιπατητές Νερού μάς προσκαλούν σε μια τελευταία -προς το παρόν- στάση του ταξιδιού τους, στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για να μοιραστούν και να συζητήσουν στιγμιότυπα της εμπειρίας τους.