5 νέα βιβλία από τις εκδόσεις "Κέδρος"

Οι νέες αφίξεις των εκδόσεων "Κέδρος" απευθύνονται σε βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών με επιλογές που περιλαμβάνουν από μυθοπλασία μέχρι επιστημονικές μελέτες και ποίηση.

Διάβασμα βιβλίου Shutterstock

Οι νέοι τίτλοι των εκδόσεων "Κέδρος" έχουν σασπένς, τρυφερές ιστορίες, γνώση και ποίηση.

Άρτι αφιχθέν, το "Χρόνος Δολοφόνος", του Μισέλ Μπισί  στου οποίου την πλοκή πρωταγωνιστεί η Κλοτίλντ, η οποία σε ηλικία 15 ετών ήταν η μοναδική επιζήσασα ενός τραγικού τροχαίου ατυχήματος σε οικογενειακές διακοπές στην Κορσική. Είκοσι εφτά χρόνια μετά το ατύχημα, η Κλοτίλντ επισκέπτεται ξανά την Κορσική μαζί με τον άντρα της και την έφηβη κόρη της με την πεποίθηση ότι το ταξίδι αυτό θα είναι ένας τρόπος να λυτρωθεί από το παρελθόν και να χτίσει μια γέφυρα επικοινωνίας με την κόρη της. Στο ίδιο ακριβώς μέρος όμως όπου είχε περάσει εκείνο το καλοκαίρι, λαμβάνει ένα γράμμα από τη μητέρα της που αποκλείεται να είναι ζωντανή.

Νέα άφιξη, για παιδιά και νέους αυτή τη φορά, και το "Η Πηνελόπη στη Χίο", του Κώστα Στοφόρου, που αν και προϊόν μυθοπλασίας, αναφέρεται σε ένα πραγματικό ταξίδι της Πηνελόπης Δέλτα στη Χίο το καλοκαίρι του 1886. Μέσα από τις σελίδες του γνωρίζουμε πτυχές της προσωπικότητας της μεγάλης μας συγγραφέα, καθώς πολλά στοιχεία έχουν αντληθεί από το έργο της. Μαθαίνουμε επίσης για τη μεγάλη σφαγή και την καταστροφή του νησιού το 1822, με αφορμή τα 200 χρόνια από το τραγικό γεγονός που ενέπνευσε τον Γάλλο ζωγράφο Ευγένιο Ντελακρουά να δημιουργήσει τον πίνακα "Η σφαγή της Χίου" και ξεσήκωσε φιλελληνικό κίνημα σε όλη την Ευρώπη.

 Ο Γιώργης Α. Οικονομόπουλος, με την επιστημονική του ιδιότητα, υπογράφει το "Συμφωνείς δε συμφωνείς, καταναλώνεις κάνναβη πριν γεννηθείς", του οποίου ο τίτλος και μόνο προσφέρει τροφή για σκέψη. Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα και η κάνναβη σαν πρόληψη και θεραπεία ασθενειών είναι το αντικείμενο που πραγματεύεται με σειρά καταγραφών. […] Από την έναρξη του 21ου αιώνα είχε πια φανεί ολοκάθαρα από τις έρευνες στο εξωτερικό ότι η Κάνναβη είναι πολύτιμο θεραπευτικό μέσο. Η ανακάλυψη του Ενδοκανναβινοειδούς Συστήματος κλόνισε τις τελευταίες συντηρητικές απόψεις, και η μία μετά την άλλη οι πολιτείες των ΗΠΑ προχώρησαν στη νομιμοποίηση της Μαριχουάνας, τόσο για ιατρική όσο και για ψυχαγωγική χρήση – ομοίως η Ουρουγουάη, ο Καναδάς και το Μεξικό. […]

Τέλος, από ποίηση, τα "Επιρρημάτων Άσματα", της Κυριακής Ν. Χερουβείμ και το "Στα φτερά της Βερενίκης", του Μάνου Μελισσουργάκη, είναι οι δύο πρόσφατοι τίτλοι που έκαναν πρεμιέρα στα ράφια την 5η Μαΐου. 

Καλή ανάγνωση! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης διάβασε το "Σχετικά με το τίποτα" του Γούντι Άλεν και το βρήκε "μια έκρηξη γενναιοδωρίας"!

Στο "Διάβασα" αυτής της εβδομάδας, ο Ρένος Χαραλαμπίδης μιλά για την δια ζώσης αλλά και λογοτεχνική συνάντησή του με τον Γούντι Άλεν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΥΛΟς ΜΕΘΕΝΙΤΗς
16/05/2022

Τιμητική διάκριση για το εξώφυλλο του βιβλίου "Χαμένοι στον Χρόνο" που σχεδίασαν παιδιά

Το εξώφυλλο του "Χαμένοι στον Χρόνο", που εικονογράφησε η εικαστικός και παιδαγωγός Αγγελική Μπόζου, πήρε τιμητική διάκριση στα επετειακά ΕΒΓΕ 22.

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει το 8ο Παζάρι Βιβλίου

Το μουσείο στην Πειραιώς 138 φέρνει στους χώρους του ένα μεγάλο εύρος βιβλίων για την ιστορία και τη συλλογή του, ικανοποιώντας τον κάθε βιβλιοφάγο.

Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ντίνου Γιώτη "Club 23,4"

Για το βιβλίο θα συζητήσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παύλος Μεθενίτης και ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος.

Βίβιαν Στεργίου: "Αν είχα γεννηθεί παλιότερα, δε θα κάναμε αυτήν την κουβέντα..."

Η Βίβιαν Στεργίου θεωρείται η συγγραφέας της γενιάς των millenials. Με το δεύτερο βιβλίο της, το "Δέρμα", επιβεβαιώνει αυτή την άποψη, με την πυκνότητα, το βάθος και το χιούμορ των διηγημάτων της.

Τα βιβλιοπωλεία "Ευριπίδης" φέρνουν την άνοιξη με ειδικές εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις των βιβλιοπωλείων "Ευριπίδης" επιστρέφουν τον Μάιο και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Νέες λογοτεχνικές κυκλοφορίες για τον Μάιο

Πολυαναμενόμενα μυθιστορήματα, αστυνομικές ιστορίες με σασπένς και τρυφερά παιδικά διαβάσματα στις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων "Ικαρος".