5 νέα βιβλία από τις εκδόσεις "Κέδρος"

Οι νέες αφίξεις των εκδόσεων "Κέδρος" απευθύνονται σε βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών με επιλογές που περιλαμβάνουν από μυθοπλασία μέχρι επιστημονικές μελέτες και ποίηση.

Διάβασμα βιβλίου Shutterstock

Οι νέοι τίτλοι των εκδόσεων "Κέδρος" έχουν σασπένς, τρυφερές ιστορίες, γνώση και ποίηση.

Άρτι αφιχθέν, το "Χρόνος Δολοφόνος", του Μισέλ Μπισί  στου οποίου την πλοκή πρωταγωνιστεί η Κλοτίλντ, η οποία σε ηλικία 15 ετών ήταν η μοναδική επιζήσασα ενός τραγικού τροχαίου ατυχήματος σε οικογενειακές διακοπές στην Κορσική. Είκοσι εφτά χρόνια μετά το ατύχημα, η Κλοτίλντ επισκέπτεται ξανά την Κορσική μαζί με τον άντρα της και την έφηβη κόρη της με την πεποίθηση ότι το ταξίδι αυτό θα είναι ένας τρόπος να λυτρωθεί από το παρελθόν και να χτίσει μια γέφυρα επικοινωνίας με την κόρη της. Στο ίδιο ακριβώς μέρος όμως όπου είχε περάσει εκείνο το καλοκαίρι, λαμβάνει ένα γράμμα από τη μητέρα της που αποκλείεται να είναι ζωντανή.

Νέα άφιξη, για παιδιά και νέους αυτή τη φορά, και το "Η Πηνελόπη στη Χίο", του Κώστα Στοφόρου, που αν και προϊόν μυθοπλασίας, αναφέρεται σε ένα πραγματικό ταξίδι της Πηνελόπης Δέλτα στη Χίο το καλοκαίρι του 1886. Μέσα από τις σελίδες του γνωρίζουμε πτυχές της προσωπικότητας της μεγάλης μας συγγραφέα, καθώς πολλά στοιχεία έχουν αντληθεί από το έργο της. Μαθαίνουμε επίσης για τη μεγάλη σφαγή και την καταστροφή του νησιού το 1822, με αφορμή τα 200 χρόνια από το τραγικό γεγονός που ενέπνευσε τον Γάλλο ζωγράφο Ευγένιο Ντελακρουά να δημιουργήσει τον πίνακα "Η σφαγή της Χίου" και ξεσήκωσε φιλελληνικό κίνημα σε όλη την Ευρώπη.

 Ο Γιώργης Α. Οικονομόπουλος, με την επιστημονική του ιδιότητα, υπογράφει το "Συμφωνείς δε συμφωνείς, καταναλώνεις κάνναβη πριν γεννηθείς", του οποίου ο τίτλος και μόνο προσφέρει τροφή για σκέψη. Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα και η κάνναβη σαν πρόληψη και θεραπεία ασθενειών είναι το αντικείμενο που πραγματεύεται με σειρά καταγραφών. […] Από την έναρξη του 21ου αιώνα είχε πια φανεί ολοκάθαρα από τις έρευνες στο εξωτερικό ότι η Κάνναβη είναι πολύτιμο θεραπευτικό μέσο. Η ανακάλυψη του Ενδοκανναβινοειδούς Συστήματος κλόνισε τις τελευταίες συντηρητικές απόψεις, και η μία μετά την άλλη οι πολιτείες των ΗΠΑ προχώρησαν στη νομιμοποίηση της Μαριχουάνας, τόσο για ιατρική όσο και για ψυχαγωγική χρήση – ομοίως η Ουρουγουάη, ο Καναδάς και το Μεξικό. […]

Τέλος, από ποίηση, τα "Επιρρημάτων Άσματα", της Κυριακής Ν. Χερουβείμ και το "Στα φτερά της Βερενίκης", του Μάνου Μελισσουργάκη, είναι οι δύο πρόσφατοι τίτλοι που έκαναν πρεμιέρα στα ράφια την 5η Μαΐου. 

Καλή ανάγνωση! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.