Τα βιβλιοπωλεία "Ευριπίδης" φέρνουν την άνοιξη με ειδικές εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις των βιβλιοπωλείων «Ευριπίδης» επιστρέφουν τον Μάιο και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

βιβλίο 03

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ξεκινούν οι διά ζώσης εκδηλώσεις στα καφέ των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις για κάθε αναγνώστη και έχει ως εξής:

Παρουσίαση βιβλίου (9/5, 7 μ.μ)
"Διεκδικητικός πατριωτισμός": Κωνσταντίνος Φίλης

Ο Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου θα παρουσιάσει το βιβλίο του "Διεκδικητικός Πατριωτισμός", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλοςσε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους Γιώργο Κουμουτσάκο, Βουλευτή Β. Τομέα και Σωτήρη Σέρμπο, αν. Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Δ.Π.Θ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου.
Ευριπίδης στην Κηφισιά

Παρουσίαση βιβλίου (16/5, 7 μ.μ)
"Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις"
Άγγελος Συρίγος, Ευάνθης Χατζηβασιλείου

Ο Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας, Αν. καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Γ. του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων θα μας παρουσιάσουν το βιβλίο τους "Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις"που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Ευριπίδης στην Κηφισιά

Παρουσίαση βιβλίου  (23/5, 7 μ.μ)
"Ο Βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος", Κλαίρη Θεοδώρου

Η συγγραφέας Κλαίρη Θεοδώρουστην πρώτη παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο "Ο Βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα θρίλερ για την ανατροπή που έρχεται μετά την κίνηση ματ. Γιατί, ως γνωστόν, ο Βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος. Κάποιες φορές, όμως, δεν πεθαίνει και καθόλου. Ευριπίδης στην Κηφισιά

Υπογραφή βιβλίου (28/5, 11 π.μ)
"Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη", Ελένη Κατσούλη

Η γνωστή kidsfoodbloggerLittleHands θα υπογράψει αντίτυπα του πρώτου της βιβλίου με τίτλο "Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Ένα πρωτότυπο εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά με εύκολες, νόστιμες και υγιεινές (παραμυθο)συνταγές. Ευριπίδης στην Κηφισιά

Παρουσίαση βιβλίου (30/5, 7 μ.μ)
"Αίμα στις στάχτες", Χρήστος Γιαννάκενας

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Χρήστος Γιαννάκενας θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο "Αίμα στις στάχτες" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μια ιστορία γεμάτη ψέματα, διαφθορά και αίμα και μια αλήθεια όμοια με το Κουτί της Πανδώρας, επικίνδυνη και έτοιμη να τα κάνει όλα στάχτη. Ευριπίδης στη Στοά

Παρουσίαση βιβλίου  (8.6, 7 μ.μ)
"Το βουνό των κοριτσιών", Μανίνα Ζουμπουλάκη

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη στην πρώτη παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο "Το βουνό των κοριτσιών" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Δυο γυναίκες που επέζησαν από την Έξοδο έχουν μετατρέψει ένα εγκαταλειμμένο μοναστήρι στην Αν. Μακεδονία, σε καταφύγιο για κορίτσια που σώζουν από τα σκλαβοπάζαρα. Εκεί, στο "Βουνό", όπως το λένε μεταξύ τους, μαθαίνουν στα κορίτσια γράμματα, επιβίωση και ελευθερία… Ευριπίδης στη Στοά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Λάτιν Νουάρ" ταξίδι δια μέσου του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου

Σε μια σπάνια περιήγηση στον χώρο και τον χρόνο της λογοτεχνίας και της Λατινικής Αμερικής μάς προσκαλεί το βιβλίο "Λάτιν Νουάρ" στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης διάβασε το "Σχετικά με το τίποτα" του Γούντι Άλεν και το βρήκε "μια έκρηξη γενναιοδωρίας"!

Στο "Διάβασα" αυτής της εβδομάδας, ο Ρένος Χαραλαμπίδης μιλά για την δια ζώσης αλλά και λογοτεχνική συνάντησή του με τον Γούντι Άλεν.

Τιμητική διάκριση για το εξώφυλλο του βιβλίου "Χαμένοι στον Χρόνο" που σχεδίασαν παιδιά

Το εξώφυλλο του "Χαμένοι στον Χρόνο", που εικονογράφησε η εικαστικός και παιδαγωγός Αγγελική Μπόζου, πήρε τιμητική διάκριση στα επετειακά ΕΒΓΕ 22.

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει το 8ο Παζάρι Βιβλίου

Το μουσείο στην Πειραιώς 138 φέρνει στους χώρους του ένα μεγάλο εύρος βιβλίων για την ιστορία και τη συλλογή του, ικανοποιώντας τον κάθε βιβλιοφάγο.

Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ντίνου Γιώτη "Club 23,4"

Για το βιβλίο θα συζητήσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παύλος Μεθενίτης και ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος.

Βίβιαν Στεργίου: "Αν είχα γεννηθεί παλιότερα, δε θα κάναμε αυτήν την κουβέντα..."

Η Βίβιαν Στεργίου θεωρείται η συγγραφέας της γενιάς των millenials. Με το δεύτερο βιβλίο της, το "Δέρμα", επιβεβαιώνει αυτή την άποψη, με την πυκνότητα, το βάθος και το χιούμορ των διηγημάτων της.