Τα βιβλιοπωλεία "Ευριπίδης" φέρνουν την άνοιξη με ειδικές εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις των βιβλιοπωλείων «Ευριπίδης» επιστρέφουν τον Μάιο και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

βιβλίο 03

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ξεκινούν οι διά ζώσης εκδηλώσεις στα καφέ των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις για κάθε αναγνώστη και έχει ως εξής:

Παρουσίαση βιβλίου (9/5, 7 μ.μ)
"Διεκδικητικός πατριωτισμός": Κωνσταντίνος Φίλης

Ο Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου θα παρουσιάσει το βιβλίο του "Διεκδικητικός Πατριωτισμός", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλοςσε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους Γιώργο Κουμουτσάκο, Βουλευτή Β. Τομέα και Σωτήρη Σέρμπο, αν. Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Δ.Π.Θ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου.
Ευριπίδης στην Κηφισιά

Παρουσίαση βιβλίου (16/5, 7 μ.μ)
"Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις"
Άγγελος Συρίγος, Ευάνθης Χατζηβασιλείου

Ο Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας, Αν. καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Γ. του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων θα μας παρουσιάσουν το βιβλίο τους "Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις"που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Ευριπίδης στην Κηφισιά

Παρουσίαση βιβλίου  (23/5, 7 μ.μ)
"Ο Βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος", Κλαίρη Θεοδώρου

Η συγγραφέας Κλαίρη Θεοδώρουστην πρώτη παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο "Ο Βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα θρίλερ για την ανατροπή που έρχεται μετά την κίνηση ματ. Γιατί, ως γνωστόν, ο Βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος. Κάποιες φορές, όμως, δεν πεθαίνει και καθόλου. Ευριπίδης στην Κηφισιά

Υπογραφή βιβλίου (28/5, 11 π.μ)
"Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη", Ελένη Κατσούλη

Η γνωστή kidsfoodbloggerLittleHands θα υπογράψει αντίτυπα του πρώτου της βιβλίου με τίτλο "Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Ένα πρωτότυπο εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά με εύκολες, νόστιμες και υγιεινές (παραμυθο)συνταγές. Ευριπίδης στην Κηφισιά

Παρουσίαση βιβλίου (30/5, 7 μ.μ)
"Αίμα στις στάχτες", Χρήστος Γιαννάκενας

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Χρήστος Γιαννάκενας θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο "Αίμα στις στάχτες" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μια ιστορία γεμάτη ψέματα, διαφθορά και αίμα και μια αλήθεια όμοια με το Κουτί της Πανδώρας, επικίνδυνη και έτοιμη να τα κάνει όλα στάχτη. Ευριπίδης στη Στοά

Παρουσίαση βιβλίου  (8.6, 7 μ.μ)
"Το βουνό των κοριτσιών", Μανίνα Ζουμπουλάκη

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη στην πρώτη παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο "Το βουνό των κοριτσιών" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Δυο γυναίκες που επέζησαν από την Έξοδο έχουν μετατρέψει ένα εγκαταλειμμένο μοναστήρι στην Αν. Μακεδονία, σε καταφύγιο για κορίτσια που σώζουν από τα σκλαβοπάζαρα. Εκεί, στο "Βουνό", όπως το λένε μεταξύ τους, μαθαίνουν στα κορίτσια γράμματα, επιβίωση και ελευθερία… Ευριπίδης στη Στοά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
27/01/2023

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.