8 νέα βιβλία από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Ψυχογιός, για όλα τα γούστα και κάθε ηλικία.

Cover Ψυχογιός

Μοναδικοί τίτλοι για κάθε τύπου αναγνώστη είναι η νέα γκάμα προτάσεων των εκδόσεων "Ψυχογιός", που είναι διαθέσιμες από 5 Μαΐου. 

Ζωή στη Στάχτη

Στην κατηγορία της ελληνικής λογοτεχνίας φιγουράρει και το μυθιστόρημα της Λένας Μαντά "Η Σφραγίδα" με ήρωεες τη Φρειδερίκη Ρένεση, κόρη του Βασίλη και της Λουίζας, αδελφή του Φώτη και του μοναδικό άνθρωπο που γνωρίζει το σκοτεινό παρελθόν του Βασίλη Ρένεση, πριν μάθει το αποτρόπαιο παρόν του. Η πλοκή κρύβει βία που κυλάει ανάμεσα στα στενά της Τρούμπας, γυρίζει πίσω στην Κατοχή και σταματάει στη Χούντα, στο κατώφλι του Αναμορφωτηρίου Θηλέων όπου έγινε το μεγάλο κακό... Στην ίδια κατηγορία και το "Ζωή στη στάχτη" του Μερκούριου Αυτζή που αναβιώνει τη ζωή μιας νεαρής γυναίκας και εξιστορεί τους αγώνες των Ελλήνων του Πόντου να ζήσουν ειρηνικά σε μια εποχή που σημαδεύτηκε από πολέμους, διωγμούς, λεηλασίες, καταστροφές, προσφυγιά, στάχτη. 

Το Νήμα

Στην ξένη λογοτεχνία, το βιβλίο της Βικτώρια Χίσλοπ "Το νήμα", πραγματεύεται, στη Θεσσαλονίκη του 1917, μια μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει την πολυφυλετική μητρόπολη όπου χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι συνυπάρχουν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς. Μες στην καταστροφή γεννιέται ένα αγόρι, ο Δημήτρης Κομνηνός. Η μοίρα του θα συνδεθεί με αυτήν της πόλης αλλά και της νεαρής Κατερίνας, που πέντε χρόνια αργότερα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, ξεριζωμένη από τη Μικρά Ασία, ύστερα από τις διώξεις του τουρκικού στρατού. Στη Θεσσαλονίκη του 2007, ένας νεαρός Ελληνοβρετανός ακούει για πρώτη φορά την ιστορία της ζωής των παππούδων του, οι οποίοι, επί σειρά δεκαετιών, διαφύλαξαν τις μνήμες και τους θησαυρούς όσων εγκατέλειψαν διά της βίας την αγαπημένη τους πόλη, θύματα της θηριωδίας των Ναζί. Θα βρει άραγε τη γενναιότητα να γίνει ο νέος θεματοφύλακάς τους;

Όσοι εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας σε σταθερή βάση, θα επιλέξετε το "Τεχνητή νοημοσύνη για όλους", έναν συνοπτικό οδηγό για να αποκτήσετε μια πιο σφαιρική εικόνα για το ρόλο της πανίσχυρης τεχνολογίας στη ζωή μας ή και το "Ο Γαλιλαίος και οι αρνητές της επιστήμης", που αποτυπώνει μια διορατική προσέγγιση της ζωής του Γαλιλαίου, ενός από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους πίσω από την επιστημονική επανάσταση. Όσοι δε επιθυμείτε να εξελιχθείτε σε αποτελεσματικούς μάνατζερ, θα αποκτήσετε την ειδικά σχεδιασμένη σειρά βιβλίων "Το εγχειρίδιο του μάνατζερ", που περιέχει όλη την τεχνογνωσία που χρειάζεται κάποιος για την εξέλιξή του σε αποτελεσματικό μάνατζερ. 

Shoe Wars

Την τιμητική της όμως έχει και η παιδική λογοτεχνία με το "Ο άλλος Νικόλας", μια πρωτότυπη ιστορία μυστηρίου με αξέχαστους χαρακτήρες, χιούμορ και ξεχωριστή πλοκή, για παιδιά από 11 ετών. Στην πλούσια γκάμα της κατηγορίας έχουν προστεθεί μεταξύ άλλων και τα βιβλία "Shoe Wars" της Λιζ Πίτσον μυθιστόρημα με περιπέτεια και καταστάσεις που διαδραματίζονται σε έναν... πόλεμο παουτσιών αλλά και η ιστορία μυστηρίου και δράσης με φόντο την ελληνική Σμύρνη του 1922, που οι μικροί αναγνώστες θα διαβάσουν στα "Μυστήρια της Σμύρνης" του Θάνου Κονδύλη. 

Καλή ανάγνωση!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Θωρακίζονται με αντικεραυνική προστασία εμβληματικά μνημεία της Θεσσαλονίκης

Ενισχύεται η προστασία έναντι του ακραίου φαινομένου σε τέσσερα μνημεία εγγεγραμμένα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ένα εκ των οποίων είναι και ο Λευκός Πύργος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/07/2025

Τι θα ομορφύνει το "Καλοκαίρι στην Αθήνα" την εβδομάδα 11-17 Ιουλίου;

Δείτε εντός όλες τις δωρεάν δράσεις (συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις) που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για το ερχόμενο επταήμερο.

Αποκαθίσταται το μνημειακό συγκρότημα της Βασιλικής Α’, στους Φιλίππους

Στην αποκατάσταση των μνημείων -συμπεριλαμβανομένου και του βαπτιστηρίου- προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού διά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Η αρχιτέκτονας πίσω από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά εστιατόρια

H Χρυσοκόνα Μαύρου έχει υπογράψει σχεδιαστικά μερικά από τα πιο χοτ μέρη της πρωτεύουσας.

11 ιδέες για βόλτα τις επόμενες μέρες στην Αθήνα

Η Αθήνα τις επόμενες μέρες μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό σκηνικό πολιτισμού, μουσικής και τέχνης.

Εκεί θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Ελαφιού στην Αθήνα

Η δεύτερη πανσέληνος του καλοκαιριού είναι εδώ (10/7), κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες εμπειρίες για να την υποδεχθείς με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

Vaptistis White: Ο κυκλαδίτικος ήλιος στο ποτήρι

Ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο λευκό κρασί που απογειώνει την εμπειρία του καλοκαιριού – απλά, χωρίς υπερβολές.