Ξεκινά η υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα "Όλη η Πόλη μια Σκηνή"

Για την κατάρτιση του προγράμματος και προκειμένου να ενισχυθούν η καλλιτεχνική παραγωγή και οι άνθρωποι του πολιτισμού, ο Δήμος Αθηναίων θα εντάξει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στο πρόγραμμα του.

Γκράβα

Στο πλαίσιο του "Culture is Athens"* ο Δήμος Αθηναίων ανανεώνει το πολιτιστικό ραντεβού του με το καλοκαιρινό πρόγραμμα με τίτλο "Όλη η Πόλη μια Σκηνή". Οι δημότες και οι επισκέπτες της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δράσεις σε γειτονιές, σε πλατείες,  σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους στις επτά δημοτικές κοινότητες, καθώς και στα ανοιχτά θέατρα Κολωνού και Γκράβας. Αφιερώματα, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις θα πλημμυρίσουν με φως και μουσική την Αθήνα και θα προσφέρουν διέξοδο από την καθημερινότητα αλλά και την ευκαιρία για ψυχαγωγία. Ενθαρρύνοντας πάντα την καλλιτεχνική δημιουργία ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για την υποβολή προτάσεων καλλιτεχνικής φύσης. Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων αρχίζει στις 6 Μαΐου και λήγει στις 18 Μαΐου.

Κολωνός
Κολωνός

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και η διάρκεια τους θα είναι από 17 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου. Η αξιολόγηση, η επιλογή και ο προγραμματισμός των προτάσεων που θα υποβληθούν θα πραγματοποιηθούν από την Επιτροπή Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων και η διαδικασία της επιλογής θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου, όπου θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή των προτάσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: apply@cultureisathens.gr.

*Οι εκδηλώσεις θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του "Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα", του τριετούς σχεδίου που ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο την αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.