Το Μάιο φύγαμε για την Τεχνόπολη!

Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αποτελεί λόγο για πολλά check-in στο Γκάζι το Μάιο.

meetmarket

Ο Μάιος στην Τεχνόπολη είναι γεμάτος εκδηλώσεις για όλα τα γούστα.

Στις 4 Μαΐου, το εναρκτήριο λάκτισμα έκανε ένα 3ωρο υβριδικό Workshop, το "Skills Challenge by AELIA" με δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής και βασική trainer τη Φαίη Ορφανού μαζί με 3μελή ομάδα από "Ενδυναμωτές Soft Skills".

Τεχνόπολις

Στις 6 – 8 Μαΐου, επιστρέφει το "Bio Festival", στη δεύτερη βερσιόν του με τα βιολογικά προϊόντα και το ecoliving στην πρώτη γραμμή και τη συμμετοχή των σημαντικότερων εμπορικών και παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου. Εμπλουτισμένο με νέους τομείς και με μια ολιστική προσέγγιση για την αειφορία και την κυκλική οικονομία, επαναπροσδιορίζει την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης, θέτοντας τις βάσεις ώστε να αποτελέσει σημαντικό εμπορικό φόρουμ και κομβικό σημείο αναφοράς για την κουλτούρα του healthy και ecoliving στην Ελλάδα.

Στις 11 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Νίκου Ανδριώτη για το 1922, δράση στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία" για τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή με τίτλο "Άφιξη και εγκατάσταση των προσφύγων στην Αθήνα". Η ομιλία θα συνδυαστεί με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Είσοδος δωρεάν | Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Στις 12 Μαΐου θα πατήσετε το... pause, στο σεμινάριο "Πάτα PAUSE" με εισηγήτρια την Ειρήνη Κάσδαγλη. Απαραίτητη η προεγγραφή 

Στις 17 Μαΐου, " Η Εξίσωση της Πρώτης Εντύπωσης (5+5+5=3) θα σας κάνει να δείτε τα μαθηματικά με άλλη ματιά στο εργαστήριο με εισηγήτρια την Ειρήνη Κάσδαγλη. Απαραίτητη η προεγγραφή

Από 18 Μαΐου έως τον Οκτώβριο θα τρέχει η Έκθεση "Θυμάμαι το ‘22" στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία" και του project ερμηνείας μαρτυριών προσφύγων από μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Η έκθεση αποτελεί μια συνεργασία του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία" με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Κυμματιστές τροχιές
© Βαγγέλης Πατσιάλος

21 και 22 Μαΐου, οι "Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ", το εικαστικό εργαστήριο δύο συναντήσεων για παιδιά 11-13 ετών, θα  συνδυάσουν χρώμα και ρυθμική κίνηση με ζωγραφική και χορό, δύο κόσμους που συνομιλούν και έχουν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλον. Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν χρησιμοποιώντας τις κινητικές τους ικανότητες και θα κινηθούν χρησιμοποιώντας τις ζωγραφικές τους δεξιότητες. Ήχοι, ιστορίες και εικόνες από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου θα εξάψουν την φαντασία τους και θα τους εμπνεύσουν ώστε να δημιουργήσουν… "από την κορυφή ως τα νύχια".

SundaysInAthens
© Βαγγέλης Πατσιάλος

Στις 22 Μαΐου έρχεται η έκθεση οι "Κυριακές στην Αθήνα: Τα Μουσεία γιορτάζουν! "Η Δύναμη του ανθρώπου". Πρόκειται για έκθεση προφορικών μαρτυριών στο κτίριο των Παλαιών Φούρνων για τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922, σε συνεργασία με το πρόγραμμα "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία", με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου). Η έκθεση προφορικών μαρτυριών γεμάτη συσχετίσεις, αλληγορία και συνειρμούς θα παρουσιάζει το ταξίδι του πρόσφυγα σε σχέση με αυτό του φωταερίου μέσα στο εργοστάσιο και στην πόλη της Αθήνας. 

Athens Jazz

23 – 29 Μαΐου, επιστρέφει το "21st Athens Jazz | Women in Jazz", ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της Αθήνας σφιερώνοντας τη φετινή του διοργάνωση στις γυναίκες της jazz. 21 καλλιτέχνιδες, all-female bands και σχήματα με frontwomen από την Ευρώπη & όλο τον κόσμο ανεβαίνουν στη σκηνή της Τεχνόπολης, ενώ μια σειρά νέων παράλληλων δράσεων, υπαίθριες προβολές, εκθέσεις, ημερίδα και club program σε αγαπημένες μουσικές σκηνές της Αθήνας με live shows και dj sets, κάνουν όλη την πόλη jazz. 

Τάνια Γιαννούλη
© Δημήτρης Σακαλάκης

23 – 29 Μαΐου οι λάτρεις της φωτογραφίας θα δώσετε το "παρών" στην Έκθεση φωτογραφίας "Women in Jazz στο 21st Athens Jazz" όπου η φωτογραφική αποτύπωση της μουσικής θα έχει τον πρώτο λόγο. Μια διαδρομή ψυχής "αιχμαλωτισμένη" από τον φωτογραφικό φακό. Σε συνεργασία με αναγνωρισμένους Έλληνες φωτογράφους.

Metapolis
© Νίνα Παπατριανταφύλλου

23 – 29/5, θα επισκεφτείτε την Έκθεση φωτογραφίας "METAPolis" στο "21st Athens Jazz"  με 13 ξεχωριστές θεματικές, δεκατρείς φωτογραφικές προσεγγίσεις, δεκατρία διαφορετικά θέματα, #13 χρόνια ΜΕΤΑπολις… Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης, Θοδωρής Βερονίκης

Meet Market

23 – 29 Μαΐου θα επισκεφτείτε την "The Meet Market στο 21st Athens Jazz", μια γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, κοσμήματα, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα περιποίησης, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, δώρα για όλους, DJ sets και θετική ενέργεια.

Στις 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα "Γυναίκες στη μουσική" με αφορμή τη φετινή διοργάνωση του 21ου Athens Jazz, η οποία είναι αφιερωμένη στις γυναίκες της jazz, σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς και κρατικούς φορείς αλλά και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας. Στο επίκεντρο, η σύγχρονη γυναίκα ως ταυτότητα, σύμβολο, και επαγγελματίας. Στόχος είναι η ανάδειξη της θέσης της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή και επιδίωξη η δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών της μουσικής.

Στις 29 Μαΐου στην αυλή του εργοστασίου θα πραγματοποιηθούν υπαίθρια εικαστικά παιχνίδια από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για παιδιά από 3 ετών. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

Στις 30 Μαΐου, η Τόνια Καφετζάκη  θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα τις "Λογοτεχνικές εικόνες της άφιξης και εγκατάστασης προσφύγων του 1922 στην Αθήνα και τον Πειραιά". Η ομιλία προτείνει ενδεικτικές "διαδρομές" στη μεσοπολεμική "προσφυγική" Αθήνα, όπως αυτή συντίθεται μέσα από λογοτεχνικές αναφορές. Συγκεντρώνει, δηλαδή, και παρουσιάζει λογοτεχνικά παραθέματα προκειμένου να αναδειχθούν εικόνες και αφηγήσεις της άφιξης και εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στην ελληνική πρωτεύουσα. Είσοδος δωρεάν | Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Κοα
© Studio Kominis.

Στις 31 Μαΐου οι Μουσικοί Περίπατοι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα μας ξεναγήσουν με οδηγό τη μουσική στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, ανακαλύπτοντας την ιστορία και τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

innovathens

Έως τον Ιούνιο θα τρέχει το "innovathens Business Accelerator, ένα 3μηνο πρόγραμμα ταχύρρυθμης και εντατικής υποστήριξης νέων σχημάτων ή startups για ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων και επιβεβαίωση της εφαρμοσιμότητας της ιδέας, προσφέροντας: σεμινάρια business και soft skills, εξατομικευμένο mentoring και coaching από αναγνωρισμένους επαγγελματίες, co-working space και networking.

Dinner in the Sky

Έως 18/9, το "Dinner in the sky", το εστιατόριο που μας ανεβάζει στα 50 μέτρα ύψος και μας προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία με θέα την πόλη, έρχεται για 5η χρονιά στην Τεχνόπολη.

Τέλος, στο Industrial Gas Museum Shop θα βρείτε αντικείμενα και κοσμήματα σχεδιασμένα από Έλληνες σχεδιαστές, εκδόσεις για τα μουσεία, τη βιομηχανική κληρονομιά, την αρχιτεκτονική, το design, την τέχνη, τη φιλοσοφία και πολλά άλλα. Τηλ: 210 3460981 | Τετάρτη έως Κυριακή 10 π.μ-6 μ.μ 

Δεν ξεχνάμε την ανακαινισμένη παιδική χαρά, το υπαίθριο Gym park, το Skywalk ή αλλιώς τον σύγχρονο χώρο παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και το εμβληματικό Παρατηρητήριο με θέα 360° σε όλη την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"#13 m.e.t.a.p.o.l.i.s": Καλλιτεχνικό αφιέρωμα στην τέχνη της φωτογραφίας

Η Τεχνόπολη φιλοξενεί στο Κτίριο Δεξαμενές Καθαρισμού μια ομάδα καλλιτεχνών από τη φωτογραφική ομάδα METAPolis, που φέτος κλείνει 13 χρόνια και πραγματοποιεί μια έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο του Athens Jazz.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2022

Εκθεσιακό αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Τεχνόπολη

Η έκθεση εγκαινιάζεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία" και του project ερμηνείας μαρτυριών προσφύγων από τη Μικρά Ασία από μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ένα πρωτότυπο εικαστικό εργαστήριo για εφήβους θα πραγματοποιηθεί στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης.

Έτοιμοι για ένα ακόμα summer camp στην Τεχνόπολη;

Το πιο αγαπημένο summer camp της πόλης έρχεται για 9η συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να προσφέρει στα παιδιά 6-11 ετών ένα συναρπαστικό καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης.

"Άφιξη και εγκατάσταση των προσφύγων στην Αθήνα": Ο συγγραφέας Νίκος Ανδριώτης μιλάει για τα επακόλουθα της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία", συνεχίζει τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή δίνοντας έμφαση στην άφιξη των προσφύγων το φθινόπωρο του 1922 στον Πειραιά.

Ξεκινούν σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ

Υπογράφτηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση από τον Γ. Πατούλη και τον Λ. Αυγενάκη για την χρηματοδότηση των έργων εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Περιπλανηθείτε στις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" της Ελλάδας

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων σε διάφορα μέρη της χώρας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.