Νέος κύκλος διαλέξεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας στο Μέγαρο Μουσικής

«Η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μέσα από τη θερμοκοιτίδα D-Hub» αποτελεί τη θεματική των επερχόμενων ομιλιών, με καλεσμένους από διάφορα πεδία της επιστήμης.

Διάλεξη Megaron Plus Βόρεια Εύβοια

O νέος κύκλος διαλέξεων "ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΣΟΣ στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας" του Mεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Megaron Plus, σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, ολοκληρώνεται την Τρίτη 17 Μαΐου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος με την τρίτη και τελευταία διάλεξη που τιτλοφορείται "Η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μέσα από τη θερμοκοιτίδα D-Hub".

Το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των καινοτόμων και ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού δημιούργησε μία θερμοκοιτίδα, το D- Hub , η οποία συμβάλλει στην ωρίμαση των ήπιων δράσεων (μάρκετινγκ, ψηφιακές εφαρμογές, επιχειρηματικότητα, φορέας λειτουργίας) των παραπάνω προγραμμάτων. Το D-Hub συμμετέχει δυναμικά στο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και έχει ως στόχο τον εμβολιασμό του με το αξιακό φορτίο της διπλής μετάβασης, Πράσινης και Ψηφιακής, και με τη δημιουργία ενός χώρου καινοτομίας από την καθημερινότητα του πολίτη έως το επιχειρείν.

Συγκεκριμένα το D-Hub θα παρουσιάσει δράσεις για την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών, όσο και στην τοπική κοινωνία (για το Ψηφιακό Κύμα), βιώσιμες, πράσινες πολιτικές με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια και την επιστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στο κέντρο της ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης (για την Πράσινη Ζώνη) και δράσεις για να αποκτήσει η καινοτομία, δηλαδή η άλλη ματιά, ζωτικό χώρο στη νοοτροπία και στις ψυχές των ανθρώπων και των επιχειρήσεων (για τον Χώρο Καινοτομίας).

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι ομιλητές Νίκος Στακιάς, σύμβουλος ανάπτυξης και διαχείρισης προορισμών, Ελίνα Αγγέλη, Αρχιτέκτων-Μηχανικός, MSc Προστασία μνημείων, Χρήστος Χιώτης, υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών, Ηλίας Χάντζος, σύμβουλος βιώσιμης ανάπτυξης των φορέων διαχείρισης των Πολιτιστικών Διαδρομών και Φώτης Μαραγκός, Οικονομολόγος MSc, υπεύθυνος ψηφιακής επικοινωνίας.

Θα μιλήσει επίσης ο Ευδόκιμος Φρέγκογλου, συντονιστής αναπτυξιακών προγραμμάτων Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, ο οποίος έχει αναλάβει και τον συντονισμό της συζήτησης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30 μ.μ. .

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι Πόρτες της Κυψέλης επιστρέφουν στη γειτονιά τους με διπλό πάρτι

Οι διάσημες πλέον μπλε πόρτες, το sold out βιβλίο της Eleanor Lines, ανατυπώνεται και το γιορτάζει με δύο διαφορετικά events.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
13/11/2025

Δωρεάν ξεναγήσεις για όλο τον Νοέμβριο σε ιστορικά σημεία της Αθήνας

Μία ξεχωριστή εμπειρία, όπου το παρελθόν συναντά το παρόν στις γειτονιές και τα τοπόσημα της πόλης.

Με το νέο More.com App έχεις όλη την πόλη στην οθόνη σου

Οι συναυλίες, οι παραστάσεις, τα φεστιβάλ και οι πιο δυνατές στιγμές της πόλης ξεπηδούν στο κινητό σου με ένα άγγιγμα στο νέο More.com App .

Μετρό: Διακοπή δρομολογίων σήμερα στη Γραμμή 2

Μια σειρά από τεχνικές εργασίες, προκειμένου να αντικατασταθούν οι ράγες, θα φέρουν μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τρίτη (11/11) και ως τις 12 Δεκεμβρίου στο Μετρό της Αθήνας.

Νέος κύκλος Εργαστηρίων Δημιουργικής Μάθησης για ενήλικες στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων

Δημιουργική γραφή, θέατρο, κινηματογράφος, σεμινάρια κοπτικής – ραπτικής και ψηφιακής κατάρτισης σε φορητές συσκευές, μαθήματα λατινοαμερικάνικων χορών.