Οι πιο ατμοσφαιρικές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Γραφικές, ιστορικές εκκλησίες της Αθήνας έρχονται στο προσκήνιο με αφορμή την περιφορά του Επιταφίου και την Ανάσταση.

Πάσχα Αθήνα @Shutterstock

Αν και αυτές τις ημέρες οι περισσότεροι επιλέγουν το χωριό, η πόλη δεν υστερεί σε πασχαλινό κλίμα. Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς και την κατάνυξη της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, οι οποίες μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας· μαζί και τις γραφικές, ιστορικές εκκλησίες της, που έρχονται στο προσκήνιο με αφορμή την περιφορά του Επιταφίου και την Ανάσταση.

Όσοι μείνετε στην Αθήνα για το φετινό Πάσχα, αξίζει να τις επισκεφθείτε και να νιώσετε λίγη από την επαρχιακή αύρα και τα παραδοσιακά πασχαλινά έθιμα.

Επιτάφιος
© Shutterstock

Οι πιο εντυπωσιακές περιφορές του κέντρου της Αθήνας –πέρα από την επιβλητική Μητρόπολη Αθηνών που μαζεύει συνήθως τον περισσότερο κόσμο– γίνονται στην Αγία Ειρήνη και την Παναγία τη Χρυσοσπηλιώτισσα, στον πεζόδρομο της Αιόλου.

 Στην Πλάκα το τοπίο γίνεται ακόμα πιο γραφικό όσο διασχίζει τα Αναφιώτικα ο επιτάφιος των Αγίων Αναργύρων (Ερεχθέως 18), αλλά και εκείνοι της Αγίας Αικατερίνης (Χαιρεφώντος 10) και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ραγκαβά (Πρυτανείου 1). Πιο χαμηλά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, η περιφορά του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη στο Θησείο είναι μια μοναδική ευκαιρία για να χαζέψετε τη νυχτερινή θέα δίπλα στον Λόφο Φιλοπάππου.

Μονή Καισαριανής
Μονή Καισαριανής

Κλασικοί "προορισμοί" είναι και η Αγία Τριάδα στη Φιλελλήνων με τη ρωσική λειτουργία της και καλάθια γεμάτα πασχαλινές λιχουδιές, η Μονή Καισαριανής στον Υμηττό με τη μεσημεριανή περιφορά του επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ στον Λυκαβηττό ο Άγιος Γεώργιος και ο Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων προσφέρουν την πιο εντυπωσιακή θέα για να θαυμάσουμε τα βεγγαλικά την Ανάσταση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".