"Επιχείρηση: Elgin Express": Επαναπατρισμός των μαρμάρων του Παρθενώνα στο πρώτο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Πεφάνη

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του μήνα από τις Εκδόσεις Σταφυλίδη.

«Επιχείρηση: Elgin Express» Ρόμπερτ Πεφάνης

Η λογοτεχνική καριέρα του δημοσιογράφου Ρόμπερτ Πεφάνη εκκινείται με την κυκλοφορία του "Επιχείρηση: Elgin Express", ένα μυθιστόρημα με θέμα την κλοπή των μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου από τις Εκδόσεις Σταφυλίδη.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε διαπραγμάτευση για την νόμιμη επιστροφή των κλαπέντων αρχαιοτήτων, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει πλέον μειώσει τη διπλωματική πίεση. Τα Ελγίνεια Μάρμαρα φαίνεται να έχουν ριζώσει στο Λονδίνο. Ένας δισεκατομμυριούχος εφοπλιστής χρηματοδοτεί μια ομάδα πρώην πρακτόρων, στρατιωτικών και τυχοδιωκτών, να αφαιρέσει τα Ελγίνεια Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο και να τα επιστρέψει στην πατρίδα τους. Η ιστορία ακολουθεί την εξέλιξη της αποστολής, τους κινδύνους που παραμονεύουν, καθώς κάθε μέλος της ομάδας, μάχεται να ξεφύγει από εχθρούς, λάθη, τραύματα του παρελθόντος.

Ο Ρόμπερτ Πεφάνης σπούδασε Marketing στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και εργάζεται στον χώρο της Επικοινωνίας από το 1992, έχοντας θητεύσει στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Τα Νέα, in.gr) και άλλους Ομίλους ΜΜΕ. Έχει διδάξει Επικοινωνία και Δημοσιογραφία σε πανεπιστήμια και κολλέγια στην Ελλάδα, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά site στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Εσύ με πόσα κόκκινα πέρασες σήμερα;

Περπατώντας καθημερινά στην πόλη μετράμε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενίοτε τον παραβιάζουμε κι εμείς, και μάλιστα μέσα σε λεωφορεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
09/07/2025

Έκτακτα μέτρα προστασίας για τη ζέστη από τον Δήμο Αθηναίων

Κλειστός ο Λόφος του Λυκαβηττού, ανοιχτές κλιματιζόμενες λέσχες φιλίας, η Πολιτική Προστασία σε επιφυλακή και μέριμνα για αστέγους και αδέσποτα. Γραμμή εκτάκτων/βοήθειας: 1595.

BeLokal: Πώς μία ομάδα Gen Z-ers έγιναν διάσημοι δημιουργώντας τον πιο fun ελληνικό ταξιδιωτικό οδηγό

Ο Γιάννης και ο Στέφανος σχεδίασαν το BeLokal και έγιναν viral σε ένα 24ωρο.

Η Golden Visa ίσως έχει και θετικά

Μπορεί η Golden Visa να έχει δεχτεί κριτική, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι φέρνει και απρόσμενα οφέλη για την Ελλάδα.

Εκεί θα δροσιστείς στην Αθήνα

Από καταπράσινα πάρκα μέχρι παραλίες με καθαρά νερά, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο δροσερά μέρη της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς αυτό το καλοκαίρι.

Ωδή στο καλοκαίρι με δύο λευκά κρασιά από το Domaine Kikones

Αφήνοντας ήδη πίσω τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού και μετρώντας μπάνια και παγωτά, μετράμε ταυτόχρονα τις πιο δροσιστικές γουλιές από τα κρασιά του Κτήματος Κίκονες.

"Βουτιά" στο απόλυτο ροζέ κρασί του καλοκαιριού

Ροζέ από Ξινόμαυρο με τη σφραγίδα του Κτήματος Γεροβασιλείου, γιατί αυτό το κρασί δεν ταιριάζει απλά με το καλοκαίρι, είναι ο ορισμός του.