Πού θα κάνετε τα πασχαλινά σας ψώνια φέτος;

Χειροποίητες λαμπάδες, πολύχρωμα διακοσμητικά για το σπίτι και κομψά κοσμήματα στα πωλητήρια γνωστών μουσείων και πολιτιστικών κέντρων για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος κι αυτό το Πάσχα.

Πασχαλινά δώρα Μουσείο Μπενάκη

Αν και οι λαμπάδες παραμένουν η go-to επιλογή πασχαλινού δώρου, φέτος μπορείτε να πρωτοτυπήσετε αγοράζοντας σε βαφτιστήρια και αγαπημένους σας κάτι το ξεχωριστό και διατηρώντας ταυτόχρονα το γιορτινό κλίμα των ημερών. Τα πωλητήρια των μουσείων της Αθήνας αλλά και άλλων πολιτιστικών κέντρων ετοίμασαν τις φετινές τους πασχαλινές συλλογές, εμπνευσμένες από ιστορικά κειμήλια καθώς και θεατρικές ιστορίες. Μη χάσετε την ευκαιρία να τα ανακαλύψετε.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Paris Tavitian

Πολύχρωμες εντυπωσιακές λαμπάδες σχεδιασμένες για κάθε υλικία, διακοσμητικά όπως κεραμικά πασχαλινά αβγά, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, εκπαιδευτικά βιβλία, παιχνίδια και περίτεχνα κοσμήματα, είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα του πασχαλινού καταλόγου του Cycladic Shop που μπορείτε να ανακαλύψετε, αγοράζοντάς τα είτε διαδικτυακά ή ενώ επισκέπτεστε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Πολλά από τα δώρα είναι εμπνευσμένα από την ιστορική συλλογή του μουσείου, όπως οι λαμπάδες σε μορφή γυναικείου κυκλαδικού ειδωλίου.

Ώρες λειτουργίας: 18-20/4 από 10 π.μ έως 5 μ.μ, 21/4 από 10 π.μ έως 8 μ.μ., 22/4 από 12 μ.μ έως 5 μ.μ και 23/4 από 10 π.μ έως 3 μ.μ.

Μέγαρο Μουσικής

M Shop κεραμικά αβγά

Το M Shop του Μεγάρου Μουσικής υποδέχεται το Πάσχα αλλά και την Άνοιξη με μία ολοκαίνουργια συλλογή δώρων. Πέρα από τις αναμενόμενες λαμπάδες, υπάρχουν γουστόζικα κεραμικά μπολ και αβγά και χαριτωμένες plexiglass πεταλούδες, όλα σχεδιασμένα στο χέρι από τους Μαρία Αποστόλου, Δανάη, Αγγελική Κερασιώτη, Χριστίνα Μόραλη, Καίτη Σκούρτη και Design the day. Ενδιαφέρον δώρα μπορούν να γίνουν και υφάσματα από το βεστιάριο και το εργαστήριο του μεγάρου, που χρησιμοποιήθηκαν για τη ραφή κουστουμιών, τα οποία η σχεδιάστρια Λουκία μετέτρεψε σε στολίδια για βεντάλιες, κοσμήματα, μικρά αντικείμενα τέχνης και διάφορα άλλα αξεσουάρ. Φυσικά, προϊόντα με έμπνευση από τη συλλογή που κοσμεί τους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου δεν λείπουν από τον πασχαλινό κατάλογο.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10 π.μ. - 9 μ.μ. (Το Μ Shop θα παραμείνει κλειστό από τη Μεγάλη Πέμπτη έως την Τρίτη του Πάσχα)

Εθνικό Θέατρο

Εθνικό θέατρο λαμπάδες

Στο θέατρο, ένας αυτοσχέδιος κόσμος ορθώνεται και διαλύεται κάθε βράδυ, αλλάζει από μέρα σε μέρα και τελικά χάνεται για πάντα. Τα εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου επιχειρούν να διατηρήσουν τη μνήμη των ιστοριών που πέρασαν από τη σκηνή του, δημιουργώντας με υλικά παλαιότερων παραστάσεων ευφάνταστα αντικείμενα, αναμνηστικά και δώρα. Πέρα από τις αξιολάτρευτες λαμπάδες με γάτες, προβατάκια και ελληνικά καραβάκια, το πωλητήριο περιλαμβάνει βιβλία, μοναδικά κοσμήματα και αντικείμενα design.

Πωλητήρια Εθνικού Θεάτρου
Κτήριο Τσίλλερ - 1ος όροφος: Τετάρτη-Κυριακή 4-11 μ.μ. 
Κτήριο REX - Ισόγειο: Τετάρτη-Κυριακή 6-11 μ.μ.

Μουσείο Μπενάκη

Λαμπάδες μουσείο Μπενάκη

Όπως σε κάθε γιορτινή περίοδο, έτσι και τώρα το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη έχει φροντίσει για όλα τα πασχαλινά σας δώρα. Κεραμικά και πορσελάνινα αβγά ζωγραφισμένα στο χέρι, χειροποίητες λαμπάδες με διακοσμητικές φιγούρες, κεντήματα και πρωτότυπα υλικά, βεντάλιες σχεδιασμένες από τους Μιχάλη Μαϊδάτση και Χρήστο Χρηστίδη, καθώς και μενταγιόν από ημιπολύτιμες πέτρες διακοσμημένα με επίχρυσα στοιχεία που αναπαράγουν μοτίβα των συλλογών του μουσείου είναι μερικά από τα προϊόντα που δεν πρέπει να χάσετε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Χάρης Δούκας: "‘Όποιοι έχουν πολύ μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα στην πόλη"

Ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε, στην Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, Δημοσιογράφο-Παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για τις θετικές και αρνητικές προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη της Αθήνας τα επόμενα χρόνια, με φόντο την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και την ανάγκη για περισσότερο πράσινο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.

Η ιδρύτρια του The Meet Market εξηγεί πώς δημιούργησε μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές αγορές

Ενόψει του πασχαλινού Meet Market στην Τεχνόπολη, η εμπνεύστριά του Alison Δαμιανού, μιλά για τους στόχους και τις προκλήσεις της αγοράς που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα events του ελληνικού κοινού, αλλά και όσα θα δούμε στο easter edition της αγοράς στις 27 και 28 Απριλίου.

Το Meet Market έρχεται με πασχαλινή διάθεση στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το #EasterEdition του The Meet Market καλεί το αθηναϊκό κοινό να ανακαλύψει πάνω από 150 εκθέτες με μοναδικά προϊόντα, στηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή.

Ιστορίες βιοεπιστήμης στο Athens Science Festival 2024

Ομιλίες, διαδραστικά workshops και εκθέματα για όλες τις ηλικίες, συνθέτουν "Ιστορίες αλλαγής" με επίκεντρο τις Επιστήμες (της) Ζωής, στο επετειακό ASF.

"Ξέρεις από ίντερνετ; 60+": Το επιτυχημένο workshop επιστρέφει με νέο κύκλο μαθημάτων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το επιτυχημένο εργαστήριο ψηφιακής ενδυνάμωσης δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους άνω των 60 ετών να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο και να αναπτύξουν νέες, απόλυτα χρήσιμες δεξιότητες.

Το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης του Υπουργείου Πολιτισμού

Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση και η αξιοποίηση της πολιτιστικής δραστηριότητας ως μέσου ενδυνάμωσης και διατήρησης της ψυχικής υγείας.