"Το τέλος του κοσμοπολιτισμού": ομιλία με τον Γιόαχιμ Σαρτόριους και τον Ρύντιγκερ Σάπερ

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι λογοτέχνες συνομιλούν με καλεσμένους από τη σκηνή του θεάτρου, της μουσικής, καθώς και τον χώρο της φιλοσοφίας.

βιβλία Σαρτόριους και Σάπερ

Ο χώρος βιβλίων Σ22 καλωσορίζει τον ποιητή και μεταφραστή Γιόαχιμ Σαρτόριους, παρέα με τον συγγραφέα και κριτικό θεάτρου Ρύντιγκερ Σάπερ, σε μια ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ..

Ο Σαρτόριους υπήρξε διπλωμάτης και Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Γκαίτε. Πλέον είναι διευθυντής του Φεστιβάλ Βερολίνου και παράλληλα ασχολείται με την ποίηση ως δημιουργός αλλά και μεταφραστής. Ο επίσης Γερμανός Σάπερ είναι αρχισυντάκτης του πολιτιστικού τμήματος της εφημερίδας "Tagespiegel" στο Βερολίνο, για την οποία εργάζεται από το 1999.

Οι δύο καλεσμένοι θα μιλήσουν για το παγκοσμίως αναγνωρισμένο έργο τους, το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Νεφέλη, και θα συζητήσουν με διάφορα πρόσωπα από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας που θα παρευρεθούν επίσης στην εκδήλωση.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά και θα συντονίζεται από τον ποιητή και μεταφραστή Ορφέα Απέργη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι θα ομορφύνει το "Καλοκαίρι στην Αθήνα" την εβδομάδα 11-17 Ιουλίου;

Δείτε εντός όλες τις δωρεάν δράσεις (συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις) που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για το ερχόμενο επταήμερο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/07/2025

Αποκαθίσταται το μνημειακό συγκρότημα της Βασιλικής Α’, στους Φιλίππους

Στην αποκατάσταση των μνημείων -συμπεριλαμβανομένου και του βαπτιστηρίου- προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού διά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Η αρχιτέκτονας πίσω από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά εστιατόρια

H Χρυσοκόνα Μαύρου έχει υπογράψει σχεδιαστικά μερικά από τα πιο χοτ μέρη της πρωτεύουσας.

11 ιδέες για βόλτα τις επόμενες μέρες στην Αθήνα

Η Αθήνα τις επόμενες μέρες μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό σκηνικό πολιτισμού, μουσικής και τέχνης.

Εκεί θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Ελαφιού στην Αθήνα

Η δεύτερη πανσέληνος του καλοκαιριού είναι εδώ (10/7), κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες εμπειρίες για να την υποδεχθείς με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

Vaptistis White: Ο κυκλαδίτικος ήλιος στο ποτήρι

Ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο λευκό κρασί που απογειώνει την εμπειρία του καλοκαιριού – απλά, χωρίς υπερβολές.

Ζέστη, καιρός για Τσίου: Η μάλλον ομορφότερη παραλία της Αττικής

Και, κυριολεκτικά, απέχει από το κέντρο της Αθήνας περίπου μία ώρα.