#Webbmondays στο Ίδρυμα Ευγενίδου με  webcast για το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Tο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb ξεκίνησε το ταξίδι του στα τέλη Δεκεμβρίου και ήδη έφτασε στον τελικό του προορισμό. Τι εργασίες κάνει αυτό το διάστημα και πότε αναμένεται να αρχίσει την πλήρη λειτουργία του; Γιατί η αποστολή του θεωρείται σημαντική και τι υλικό αναμένεται να μας στείλει στα χρόνια που ακολουθούν; Τι σχέση μπορεί να έχει ένας Έλληνας επιστήμονας με το James Webb και ποιο είναι το αντικείμενο της έρευνάς του; Τι νεότερο μπορεί να μας πει για την πορεία του διάσημου αυτού διαστημικού τηλεσκοπίου;

Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα θα απαντηθούν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00 στο webcast που διοργανώνει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο σε συνεργασία με την Καλλιόπη Δασύρα, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Αστροφυσικής, Αστρονομίας, Μηχανικής του Ε.Κ.Π.Α.
Κύριος ομιλητής θα είναι ο Πολυχρόνης Πατάπης, ερευνητής του Πανεπιστημίου ETH Zurich, η έρευνα του οποίου κινείται γύρω από το ΜΙRI, που αποτελεί ένα από τα όργανα του James Webb Space Telescope.
Στην συζήτηση συμμετέχει επίσης η Καλλιόπη Δασύρα, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Αστροφυσικής, Αστρονομίας, Μηχανικής του Ε.Κ.Π.Α., ενώ τον συντονισμό του webcast αναλαμβάνει ο Μάνος Κιτσώνας, Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η διαδικτυακή συνάντηση είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλες και όλους κάνοντας την εγγραφή σας στο webcast του Ιδρύματος Ευγενίδου εδώ ή μέσω του καναλιού του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το webcast αυτό αποτελεί μέρος του αφιερώματος στο Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb, που ετοιμάζουν και παρουσιάζουν το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με την Δρα Καλλιόπη Δασύρα. 

Το αφιέρωμα αυτό με τον τίτλο #Webbmondays ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και θα συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Kάθε Δευτέρα, το κοινό ενημερώνεται σχετικά με την πορεία του τηλεσκοπίου από τα social media του Πλανηταρίου @Ίδρυμα Ευγενίδου / Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, μέσα από webcasts κ.λπ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Europa Nostra: Το Βραβείο Grand Prix 2022 απονέμεται στον Κώστα Καρρά

Οι νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κληρονομιάς 2021 τιμήθηκαν χθες σε μια τελετή στην εμβληματική Κρατική Όπερα της Πράγας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/09/2022

Οι φάρμες της Δυτικής Αττικής με το βλέμμα στραμμένο στη βιώσιμη καλλιέργεια

Μια δράση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Med Culture.

H Aegean ανακηρύχθηκε "Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη"

Για 11η συνεχή χρονιά και 12η συνολικά, ανακηρύσσεται πρώτη, στις προτιμήσεις των επιβατών

Οι υποψήφιοι για το 2ο Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Φεστιβάλ ΛΕΑ

Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

12 Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης ανοίγουν στην Αθήνα τον Οκτώβριο

Μαθήματα εικαστικών, χορού, θεάτρου, κινηματογράφου, δημιουργικής γραφής και ξένων γλωσσών για παιδιά και ενήλικες.

Αλέξης Σταμάτης: "θα ήθελα να είμαι ο εγγονός του γιου μου"

Ο βραβευμένος συγγραφέας στο τελευταίο του μυθιστόρημα, "Το Λευκό Δωμάτιο", μιλά για τους ήρωες των βιβλίων του, για το φόβο του θανάτου και το σύμπλοκο του σύμπαντος.