Αναβιώνει το ιστορικό πάρκο της Κόνιστρας στα Πετράλωνα

Ο Δήμαρχος Αθηνών προσθέτει έναν ακόμη χώρο πρασίνου και άθλησης στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Κόνιστρα γήπεδο

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηνών επιστρέφει ως χώρος πρασίνου και δημόσιας άθλησης το ιστορικό πάρκο της Κονίστρας, στην περιοχή των Πετραλώνων. Τα γήπεδα μπάσκετ και τένις του πάρκου 8 περίπου στρεμμάτων αναβαθμίστηκαν πλήρως χάρη στο πρωτοποριακό πρόγραμμα "Υιοθέτησε την πόλη σου".

Η δράση εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Αθηνών για έναν ολοκληρωμένο εκσυγχρονισμό ενός μεγάλου μέρους των αθλητικών κέντρων (μπάσκετ, βόλεϊ, τένις) στην Αθήνα. Ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αναδιαμορφωθεί περίπου το 80% των αθλητικών χώρων της πόλης. Για την υλοποίηση της ανακατασκευής, η Novibet και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεισέφεραν με τη προσφορά χρηματικού ποσού, μέσω της πρωτοβουλίας εταιρικής υπευθυνότητας Giant Heart.

Γήπεδο Κόνιστρα

Σε συνέχεια των σχετικών του δηλώσεων, ο δήμαρχος ανέφερε: "η στρατηγική μας για μία πόλη βιώσιμη και ανθεκτική ήδη αποφέρει καρπούς. Θέλουμε να προσφέρουμε περισσότερο ποιοτικό χώρο στους Αθηναίους και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε με προσεκτικό σχεδιασμό. Σήμερα, στα Πετράλωνα γίνεται ένα ακόμη βήμα. Ύστερα από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και νομικών εκκρεμοτήτων, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε με την καθοριστική συνδρομή της εταιρείας Novibet, μέσω του προγράμματος "Υιοθέτησε την πόλη σου" να αναμορφώνει τους χώρους του πάρκου, αναβαθμίζοντας σε πρώτη φάση τα γήπεδα".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.