Αφιέρωμα στον μοναχό Νικόδημο στον ΙΑΝΟ

Οι φίλοι του εκλιπόντα Μοναχού, ζωγράφου και ποιητή Νικόδημου και ο ΙΑΝΟΣ διοργανώνουν τη Δευτέρα 14 Μαρτίου αφιέρωμα προς τιμήν του με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών.

Νικόδημος

Εκδήλωση προς τιμήν του μοναχού Νικόδημου, ζωγράφου και ποιητή που ασκήτεψε περίπου είκοσι χρόνια στο Άγιο Όρος, ενώ τα τελευταία τριάντα ασκήτευε στην Αθήνα, γράφοντας, ζωγραφίζοντας και συνθέτοντας, διοργανώνουν φίλοι του εκλιπόντα στον ΙΑΝΟ στις 14 Μαρτίου στις 7 μ.μ.  Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος  θα ακουστούν κείμενα και ποιήματα καθώς και στιγμές της προσωπικής τους σχέσης μαζί του με τη συμμετοχή των ηθοποιών  Δημήτρη Πιατά και Στέλιου Μάινα, του καλλιτεχνικού διευθυντή πολιτιστικών φεστιβάλ  Θέμη Ροδαμίτη και της μουσικού Σοφίας Νοητή. Επίσης, ποιήματα από βίντεο θα απαγγείλει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ενώ το πιάνο θα παίξει συνθέσεις του η Γιούλα Γιαννάκη και η Μαρίνα Δημητρίου θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια της Άννας Δημητρίου αφιερωμένα στον Νικόδημο. Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά εδώ και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ ενώ προκράτηση μπορείτε να κάνετε εδώ.

Ο μοναχός Νικόδημος ήταν ο Νικόλαος Περακάκης. Γεννήθηκε το 1951 στη Νέα Σμύρνη. Αποφοίτησε από το Η΄ Γυμνάσιο Αθηνών και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1970 ως το 1991 μόνασε στο Άγιο Όρος, σε Κελλί που ανήκει στη Σκήτη της Αγίας Τριάδας, και διατέλεσε γραμματέας της Ιεράς Κοινότητας από το 1977 ως το 1982. Παρουσίασε τη ζωγραφική του το 1985 σε ατομική έκθεση στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και το 1991 στην γκαλερί "Ώρα". Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα και πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αυστρία, Γερμανία, Η.Π.Α. κ.α.). Έχει συγγράψει δεκαπέντε ποιητικές συλλογές (Χρώμα αιώνων, Τα εγκώμια του χρόνου, Ερωτικός Α-σείριος, Ψυχοστασία - των προσώπων θραύσματα, Αναδάσωση μνήμης, Επειδή εγώ κ.ά.) και πέντε πεζά και δοκίμια (Το ταξίδι ενός αθώου, Οι ρίζες μας στο χρόνο, Η φωλιά του φιδιού, Ερωτικές ιστορίες, Η ημέρα του χρόνου). Το 1991 εγγράφηκε στο ωδείο "Έρευνα" του μουσουργού Αθαν. Βρυνιώτη, όπου παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα μουσικής. Στη συνέχεια, και για δέκα έτη, έκανε ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και σύνθεσης και έγινε μαθητής του πιανίστα και συνθέτη Πέτρου Χατζηγεωργίου. 

14 Μαρτίου, Σταδίου 24
Δήλωση συμμετοχής: ianos.gr 
Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.