
Κύμα ψύχους με πολικές θερμοκρασίες και εκτεταμένες βροχοπτώσεις προβλέπονται τις επόμενες ώρες στην Αθήνα και ο Δήμος Αθηνών λαμβάνει μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των άστεγων, ανοίγοντας δύο χώρους φιλοξενίας στην πόλη. Οι δομές θα λειτουργούν όλο το 24ωρο από την Πέμπτη 10 Μαρτίου (8 π.μ.).
Παράλληλα, οι ομάδες του "Street Work" θα βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Ανοιχτό θα παραμείνει και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515) για να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.
Οι δομές φιλοξενίας
Υπνωτήριο στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων. Εκεί οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Υπενθυμίζεται ότι όλοι όσοι φιλοξενηθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο, θα υποβληθούν σε RapidTest.
Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, επί της οδού Ταϋγέτου 60, με τηλέφωνα 2102011151, 2102235605. Εκεί μπορούν να διανυκτερεύσουν , να βρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό αλλά και να περάσουν τη μέρα τους με ασφάλεια και θαλπωρή όσοι στερούνται στέγης. Και σε αυτό το χώρο οι διαμένοντες θα υποβληθούν σε RapidTest κατά την είσοδο τους.