Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Αλέξανδρος Ίσαρης

Επιπλοκές λόγω κορωνοϊού στοίχισαν τη ζωή του 81χρονου λογοτέχνη.

Αλέξανδρος Ίσαρης

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λογοτέχνης και ποιητής Αλέξανδρος Ίσαρης, μετά από επιπλοκές του κορωνοϊού. 

Θαυμαστές και φίλοι του συγγραφέα εξέφρασαν τη θλίψη τους για την μεγάλη αυτή απώλεια για τον χώρο της τέχνης. Πέρα από το συγγραφικό του έργο, ο Ίσαρης υπήρξε μεταφραστής και ζωγράφος και μέσα από τις δημιουργίες του παρίστανε την αποδοχή του θανάτου και της ανυπαρξίας με μία αίσθηση απόλυτης γαλήνης.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δημοσίευσε σχετική δήλωση μιλώντας για τη συμβολή του Ίσαρη στην ελληνική τέχνη, εδώ και πάνω από 5 δεκαετίες. "Ο Αλέξανδρος Ισαρης εκφράστηκε με πολλά πρόσωπα, με πολλά γνωρίσματα, με πολλές διαφορετικές εκφάνσεις της πολύπλευρης δημιουργικότητάς του" επισημαίνει η Μενδώνη. "Από την αρχιτεκτονική και την αποτύπωση του ανακτόρου της Ζάκρου, δίπλα στον καθηγητή Νικόλαο Πλάτωνα, μέχρι τη ζωγραφική, την ποίηση, την πεζογραφία, τη μετάφραση, τη γραφιστική, τη φωτογραφία, η τέχνη του Ισαρη δεν είχε περιορισμούς, κανόνες, στεγανά. Στην πλούσια, ευρύτατη εργογραφία του, βρίσκονται ταυτόχρονα οι μεταφράσεις του Ρίλκε και του Μπέρνχαρτντ, με την επιμέλεια του καταλόγου για έργα Μπαχ στο Μέγαρο Μουσικής, και με δεκάδες εξώφυλλα βιβλίων που φιλοτέχνησε για πολλούς εκδοτικούς οίκους. Την ίδια στιγμή που ο ίδιος έγραφε, ζωγράφιζε, φωτογράφιζε ή έκανε παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών, πάντα με το ίδιο πάθος και την ίδια προσήλωση στην τέχνη του".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Εστιατόρια και φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις και πρεμιέρες ταινιών, lives και δωρεάν εκδηλώσεις αυτό το διήμερο, 17 & 18/01, στην πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/01/2026

Η γεύση του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, όπου κι αν βρίσκεστε

Ένα νέο κεφάλαιο off-site εμπειριών υψηλής γαστρονομίας ανοίγει, με την υπογραφή Four Seasons.

Συνεχίζονται οι ανασκαφές και οι αναστηλώσεις στο Δεσποτικό-Τσιμηντήρι

Στόχος των εργασιών που πραγματοποιούνται είναι η παράδοση στο κοινό ενός οργανωμένου επισκέψιμου χώρου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Τι θα δούμε στο φετινό Athens Photo World

Επιστρέφει στην Αθήνα ο διαγωνισμός που θέτει ως στόχο την ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του.

Φυσική κληρονομιά με άγρια μανιτάρια και τρούφες στην Αρναία

Μια νέα γαστρονομική ταυτότητα με τίτλο "μανιτάρι Αρναίας" εντάσσεται σταδιακά σε κάρτες μενού και εμπλουτίζει νέα πιάτα στις επιχειρήσεις εστίασης.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο ανασύρει τις μνήμες από το "Εδώ Λιλιπούπολη", σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο

Μια βραδιά που εντάσσεται στον νέο κύκλο "Ραντεβού στη Σίνα" περιμένει στις 22 Ιανουαρίου τους λάτρεις του ραδιοφώνου και των αρχειακών τεκμηρίων ήχου.

Ένα παλιό εμφιαλωτηρίο κρασιού θα στεγάσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχανών

Προχωρούν τα σχέδια για τη δημιουργία του νέου πολιτιστικού χώρου στην Κρήτη, που θα αναδείξει τα πλούσια ευρήματα του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής.