Ο Δήμαρχος Αθηνών ξεδιπλώνει το σχέδιο ανάπλασης για Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Το αναλυτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης των 2 περιοχών παρουσιάζεται μετά από μελέτη 14 μηνών.

βοτανικός

Η δημοτική αρχή της Αθήνας προχωρά στην παρουσίαση του προγράμματος ανάπλασης του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στην υπογραφή τριών συμβάσεων που έχουν καταρτιστεί μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΑΕΠ Ελαιώνα. Το έργο αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο για την Αθήνα σε χωροταξικό, πολεοδομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό επίπεδο.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε αναλυτικά τα γενικότερα πλάνα, δίνοντας παράλληλα το χρονοδιάγραμμα για την αναπτυξιακή αυτή δράση, η οποία θα αναβαθμίσει την πόλη και θα δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας έως 40.000 θέσεις, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο δήμαρχος τόνισε ότι το έργο είναι "το εμβληματικότερο που έχει υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στον αστικό ιστό – Η τοπική αυτοδιοίκηση αποδεικνύει πως μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα".

Χρειάστηκαν 14 μήνες συστηματικής δουλειάς, λεπτομερών μελετών και εκτενών διαπραγματεύσεων με όλους τους συμμετέχοντες φορείς, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ένα αποτελεσματικό σχέδιο που θα χαρίσει στον Παναθηναϊκό το νέο του ποδοσφαιρικό "σπίτι" και στους κατοίκους της πόλης δύο μεγάλης έκτασης ελεύθερους χώρους πρασίνου μαζί με ένα αθλητικό μουσείο, στην περιοχή του Βοτανικού. Τα εγχειρήματα αποτελούν μέρος ενός γενικότερου μελλοντικού πλάνου για τον αστικό σχεδιασμό.

μπακογιάννης

Στη δήλωσή του ο Μπακογιάννης ανέφερε "σήμερα νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια για το ότι ένας Δήμος όχι μόνο τολμά, αλλά σχεδιάζει, προγραμματίζει και υλοποιεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα αυτού του μεγέθους και αυτής της ποιότητας. Αναμφίβολα, πρόκειται για την ουσιαστική "ενηλικίωση" της Αυτοδιοίκησης, η οποία αποδεικνύει έμπρακτα πως μπορεί -στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών δήμων- να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Δε θέλω να τα παρουσιάσω όλα "ρόδινα". Θα χρειαστεί πάρα πολλή δουλειά. Ομαδική δουλειά με τη μπάλα "χαμηλά". Ο Ερασιτέχνης, η ΠΑΕ, η ΑΕΠ Ελαιώνα, ο Δήμος, όλες οι Αθηναίες και όλοι οι Αθηναίοι. Είμαι, όμως, πάρα πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Όταν συνεργαζόμαστε, όταν βγαίνουμε από τα "καβούκια" μας και ξεπερνάμε εγωισμούς, κερδίζουμε όλοι. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τρέξε για καλό σκοπό στο 10ο Wings for Life World Run

Ο μοναδικός αγώνας δρόμου επιστρέφει για 10η χρονιά και καλεί άτομα όλων των ηλικιών να τρέξουν μαζί με χιλιάδες δρομείς, από όπου κι αν βρίσκονται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Μη χάσετε το 29ο Καρναβάλι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη

Μετά από 3 χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, το μεγαλύτερο καρναβάλι της Αττικής είναι έτοιμο να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

Συζητήσεις για ισότητα, ιλλουμινισμό και την ιστορία του θεάτρου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Συνδυαστικά με τις διαλέξεις του ιδρύματος, θα πραγματοποιούνται "Απογεύματα Ποίησης" στο Café Merlin καθόλη τη διάρκεια του μήνα.

"Society Uncensored": Συζήτηση για τα προβλήματα και τις δυναμικές των Ρομά στη Στέγη

Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης παρουσίαση της σειράς "Society Uncensored".

DMΜOs: To Υπουργείου Τουρισμού συστήνει ένα νέο καινοτόμο εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Το DMΜOs (Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών) θα συμβάλλει στην επίτευξη του οράματος η Ελλάδα να αποτελεί προορισμό και τις 365 ημέρες του έτους.

Εξερευνήστε τη βιοποικιλότητα του Εθνικού Κήπου

Διαδραστικοί χάρτες παρακινούν τους επισκέπτες να συμμετέχουν στη διερεύνηση του νερού ως φυσικού πόρου τόσο στην αστική περιοχή της Αθήνας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το μυθιστόρημα "Μια νύχτα του Αυγούστου" ζωντανεύει μέσα από την εκδήλωση "M’ ένα βιβλίο συζητώ"

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου παρουσιάζει τη διαδικτυακή εκδήλωση με εισηγήτρια την Πανωραία Καρανικολοπούλου.