Ο Δήμαρχος Αθηνών ξεδιπλώνει το σχέδιο ανάπλασης για Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Το αναλυτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης των 2 περιοχών παρουσιάζεται μετά από μελέτη 14 μηνών.

βοτανικός

Η δημοτική αρχή της Αθήνας προχωρά στην παρουσίαση του προγράμματος ανάπλασης του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στην υπογραφή τριών συμβάσεων που έχουν καταρτιστεί μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΑΕΠ Ελαιώνα. Το έργο αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο για την Αθήνα σε χωροταξικό, πολεοδομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό επίπεδο.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε αναλυτικά τα γενικότερα πλάνα, δίνοντας παράλληλα το χρονοδιάγραμμα για την αναπτυξιακή αυτή δράση, η οποία θα αναβαθμίσει την πόλη και θα δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας έως 40.000 θέσεις, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο δήμαρχος τόνισε ότι το έργο είναι "το εμβληματικότερο που έχει υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στον αστικό ιστό – Η τοπική αυτοδιοίκηση αποδεικνύει πως μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα".

Χρειάστηκαν 14 μήνες συστηματικής δουλειάς, λεπτομερών μελετών και εκτενών διαπραγματεύσεων με όλους τους συμμετέχοντες φορείς, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ένα αποτελεσματικό σχέδιο που θα χαρίσει στον Παναθηναϊκό το νέο του ποδοσφαιρικό "σπίτι" και στους κατοίκους της πόλης δύο μεγάλης έκτασης ελεύθερους χώρους πρασίνου μαζί με ένα αθλητικό μουσείο, στην περιοχή του Βοτανικού. Τα εγχειρήματα αποτελούν μέρος ενός γενικότερου μελλοντικού πλάνου για τον αστικό σχεδιασμό.

μπακογιάννης

Στη δήλωσή του ο Μπακογιάννης ανέφερε "σήμερα νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια για το ότι ένας Δήμος όχι μόνο τολμά, αλλά σχεδιάζει, προγραμματίζει και υλοποιεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα αυτού του μεγέθους και αυτής της ποιότητας. Αναμφίβολα, πρόκειται για την ουσιαστική "ενηλικίωση" της Αυτοδιοίκησης, η οποία αποδεικνύει έμπρακτα πως μπορεί -στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών δήμων- να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Δε θέλω να τα παρουσιάσω όλα "ρόδινα". Θα χρειαστεί πάρα πολλή δουλειά. Ομαδική δουλειά με τη μπάλα "χαμηλά". Ο Ερασιτέχνης, η ΠΑΕ, η ΑΕΠ Ελαιώνα, ο Δήμος, όλες οι Αθηναίες και όλοι οι Αθηναίοι. Είμαι, όμως, πάρα πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Όταν συνεργαζόμαστε, όταν βγαίνουμε από τα "καβούκια" μας και ξεπερνάμε εγωισμούς, κερδίζουμε όλοι. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.