Ο Δήμαρχος Αθηνών ξεδιπλώνει το σχέδιο ανάπλασης για Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Το αναλυτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης των 2 περιοχών παρουσιάζεται μετά από μελέτη 14 μηνών.

βοτανικός

Η δημοτική αρχή της Αθήνας προχωρά στην παρουσίαση του προγράμματος ανάπλασης του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στην υπογραφή τριών συμβάσεων που έχουν καταρτιστεί μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΑΕΠ Ελαιώνα. Το έργο αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο για την Αθήνα σε χωροταξικό, πολεοδομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό επίπεδο.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε αναλυτικά τα γενικότερα πλάνα, δίνοντας παράλληλα το χρονοδιάγραμμα για την αναπτυξιακή αυτή δράση, η οποία θα αναβαθμίσει την πόλη και θα δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας έως 40.000 θέσεις, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο δήμαρχος τόνισε ότι το έργο είναι "το εμβληματικότερο που έχει υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στον αστικό ιστό – Η τοπική αυτοδιοίκηση αποδεικνύει πως μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα".

Χρειάστηκαν 14 μήνες συστηματικής δουλειάς, λεπτομερών μελετών και εκτενών διαπραγματεύσεων με όλους τους συμμετέχοντες φορείς, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ένα αποτελεσματικό σχέδιο που θα χαρίσει στον Παναθηναϊκό το νέο του ποδοσφαιρικό "σπίτι" και στους κατοίκους της πόλης δύο μεγάλης έκτασης ελεύθερους χώρους πρασίνου μαζί με ένα αθλητικό μουσείο, στην περιοχή του Βοτανικού. Τα εγχειρήματα αποτελούν μέρος ενός γενικότερου μελλοντικού πλάνου για τον αστικό σχεδιασμό.

μπακογιάννης

Στη δήλωσή του ο Μπακογιάννης ανέφερε "σήμερα νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια για το ότι ένας Δήμος όχι μόνο τολμά, αλλά σχεδιάζει, προγραμματίζει και υλοποιεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα αυτού του μεγέθους και αυτής της ποιότητας. Αναμφίβολα, πρόκειται για την ουσιαστική "ενηλικίωση" της Αυτοδιοίκησης, η οποία αποδεικνύει έμπρακτα πως μπορεί -στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών δήμων- να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Δε θέλω να τα παρουσιάσω όλα "ρόδινα". Θα χρειαστεί πάρα πολλή δουλειά. Ομαδική δουλειά με τη μπάλα "χαμηλά". Ο Ερασιτέχνης, η ΠΑΕ, η ΑΕΠ Ελαιώνα, ο Δήμος, όλες οι Αθηναίες και όλοι οι Αθηναίοι. Είμαι, όμως, πάρα πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Όταν συνεργαζόμαστε, όταν βγαίνουμε από τα "καβούκια" μας και ξεπερνάμε εγωισμούς, κερδίζουμε όλοι. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στο κέντρο της Αθήνας μαρτυρά τη φρίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Η έκθεση με τίτλο "Ο πόλεμος που δεν έπρεπε να είχε γίνει" καταδεικνύει μέσα από τα 57 στιγμιότυπα τις φρικαλεότητες του πολέμου, το δράμα των αμάχων που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται, αλλά και τις γενναίες και αδιάκοπες προσπάθειές τους να αντισταθούν στην καταστροφή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου.

16/05/2022

Για bar hopping στο Athens Cocktail Festival & Week

Κορυφαία μπαρ του εξωτερικού, σημαντικοί bartenders, πρωτότυπα concepts και ενδιαφέροντα σεμινάρια ανανεώνουν για λίγες ημέρες την εγχώρια πίνειν σκηνή, στο πλαίσιο του πρώτου Athens Cocktail Festival & Week.

"Νουάρ" πρώτη περιήγηση στην Αθήνα με φόντο την ιστορία

Η Περιφέρεια Αττικής και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας προσκαλούν στον πρώτο από μια σειρά εκπαιδευτικών περιπάτων που διοργανώνουν.

Ξεκινά η υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα "Όλη η Πόλη μια Σκηνή"

Για την κατάρτιση του προγράμματος και προκειμένου να ενισχυθούν η καλλιτεχνική παραγωγή και οι άνθρωποι του πολιτισμού, ο Δήμος Αθηναίων θα εντάξει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στο πρόγραμμα του.

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια επιμόρφωσης βοηθών παραγωγής από το Δήμο Αθηναίων και τη NBCUniversal

Οι δύο φορείς εγκαινίασαν τα προγράμματα που στοχεύουν στην προετοιμασία μας νέας γενιάς εργαζομένων στον κινηματογράφο.

Το αρχιτεκτονικό μέλλον της Αθήνας συναντά τις αστικές στρατηγικές της Βαρκελώνης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Το Πολυτεχνείο του Μονάχου - TUM, σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διοργανώνουν μια δημόσια εκδήλωση στην Αίθουσα Καυταντζόγλου του ΕΜΠ.