Δραστική κινητοποίηση των Αθηναίων για την ανακύκλωση ρουχισμού

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 536 τόνοι ρούχων και παπουτσιών στους κόκκινους κάδους του Δήμου Αθηνών.

Ανακύκλωση

Οι Αθηναίοι πολίτες φαίνεται να αποτελούν τους μεγαλύτερους σύμμαχους του Δήμου όσον αφορά την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση ρούχων και παπουτσιών, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα ποσοστά που καταγράφηκαν το αποδεικνύουν, καθώς το 2021 οι 250 κόκκινοι κάδοι σε διάφορες περιοχές της πόλης γέμισαν με παραπάνω από 536 τόνους ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένα ποσοστό 158% πιο αυξημένο σε σύγκριση με το 2020, όπου οι υπεύθυνοι διανομής των ρούχων μοίρασαν πάνω από 4 τόνους σε άτομα και οικογένειες. Φέτος φαίνεται ότι θα διανεμηθούν γύρω στους 7 τόνους ρούχων, με τα περισσότερα από αυτά σε άριστη κατάσταση.

"Οι δημότες, εν μέσω πανδημίας, απέδειξαν ότι η ανακύκλωση καθιερώνεται πλέον στη συνείδησή τους και γίνεται μέρος της κουλτούρας τους. Το πρόγραμμα του Δήμου για την ανακύκλωση αποτελεί, εκτός των άλλων, δομικό στοιχείο του πολιτισμού της καθημερινότητας. Είμαστε χαρούμενοι για το γεγονός ότι οι Αθηναίοι ανταποκρίνονται σε αυτό το εγχείρημα με εντυπωσιακό τρόπο και για έναν επιπλέον λόγο: Διότι έχει και μια σημαντική κοινωνική διάσταση, καθώς στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της Αθήνας, συνδυάζοντας μία πρωτοβουλία βιωσιμότητας με μία πράξη κοινωνικού χαρακτήρα" δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης.

Στα "κόκκινα" σημεία, τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τοποθετούν:

Καθαρά ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
Παπούτσια σε ζευγάρια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
Λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια, παπλωματοθήκες κλπ.)
Αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες κλπ.)

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε ένα "φλογερό" εμβυθιστικό περιβάλλον

Η εικαστικός Δανάη Στράτου παρουσιάζει την καινούρια ατομική της έκθεση με τίτλο "Burning Issues - Merimbula".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/05/2022

World Paloma Day: Πού θα πιούμε την Paloma των Αθηνών;

Φτιάξαμε ένα χάρτη του "νέου Gin tonic" για να γιορτάσεις κατάλληλα την World Paloma Day.

Τις "Κυριακές στην Αθήνα" πάμε μουσείο!

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε απίθανες δράσεις.

Εθνικός Κήπος: Παραδόθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο τμήμα του

Ένα από τα πιο όμορφα τοπόσημα για την Αθήνα και τους κατοίκους της ανακτά τη χαμένη του αίγλη.

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στο κέντρο της Αθήνας μαρτυρά τη φρίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Η έκθεση με τίτλο "Ο πόλεμος που δεν έπρεπε να είχε γίνει" καταδεικνύει μέσα από τα 57 στιγμιότυπα τις φρικαλεότητες του πολέμου, το δράμα των αμάχων που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται, αλλά και τις γενναίες και αδιάκοπες προσπάθειές τους να αντισταθούν στην καταστροφή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου.

Για bar hopping στο Athens Cocktail Festival & Week

Κορυφαία μπαρ του εξωτερικού, σημαντικοί bartenders, πρωτότυπα concepts και ενδιαφέροντα σεμινάρια ανανεώνουν για λίγες ημέρες την εγχώρια πίνειν σκηνή, στο πλαίσιο του πρώτου Athens Cocktail Festival & Week.