Δραστική κινητοποίηση των Αθηναίων για την ανακύκλωση ρουχισμού

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 536 τόνοι ρούχων και παπουτσιών στους κόκκινους κάδους του Δήμου Αθηνών.

Ανακύκλωση

Οι Αθηναίοι πολίτες φαίνεται να αποτελούν τους μεγαλύτερους σύμμαχους του Δήμου όσον αφορά την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση ρούχων και παπουτσιών, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα ποσοστά που καταγράφηκαν το αποδεικνύουν, καθώς το 2021 οι 250 κόκκινοι κάδοι σε διάφορες περιοχές της πόλης γέμισαν με παραπάνω από 536 τόνους ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένα ποσοστό 158% πιο αυξημένο σε σύγκριση με το 2020, όπου οι υπεύθυνοι διανομής των ρούχων μοίρασαν πάνω από 4 τόνους σε άτομα και οικογένειες. Φέτος φαίνεται ότι θα διανεμηθούν γύρω στους 7 τόνους ρούχων, με τα περισσότερα από αυτά σε άριστη κατάσταση.

"Οι δημότες, εν μέσω πανδημίας, απέδειξαν ότι η ανακύκλωση καθιερώνεται πλέον στη συνείδησή τους και γίνεται μέρος της κουλτούρας τους. Το πρόγραμμα του Δήμου για την ανακύκλωση αποτελεί, εκτός των άλλων, δομικό στοιχείο του πολιτισμού της καθημερινότητας. Είμαστε χαρούμενοι για το γεγονός ότι οι Αθηναίοι ανταποκρίνονται σε αυτό το εγχείρημα με εντυπωσιακό τρόπο και για έναν επιπλέον λόγο: Διότι έχει και μια σημαντική κοινωνική διάσταση, καθώς στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της Αθήνας, συνδυάζοντας μία πρωτοβουλία βιωσιμότητας με μία πράξη κοινωνικού χαρακτήρα" δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης.

Στα "κόκκινα" σημεία, τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τοποθετούν:

Καθαρά ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
Παπούτσια σε ζευγάρια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
Λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια, παπλωματοθήκες κλπ.)
Αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες κλπ.)

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.