Δραστική κινητοποίηση των Αθηναίων για την ανακύκλωση ρουχισμού

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 536 τόνοι ρούχων και παπουτσιών στους κόκκινους κάδους του Δήμου Αθηνών.

Ανακύκλωση

Οι Αθηναίοι πολίτες φαίνεται να αποτελούν τους μεγαλύτερους σύμμαχους του Δήμου όσον αφορά την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση ρούχων και παπουτσιών, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα ποσοστά που καταγράφηκαν το αποδεικνύουν, καθώς το 2021 οι 250 κόκκινοι κάδοι σε διάφορες περιοχές της πόλης γέμισαν με παραπάνω από 536 τόνους ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένα ποσοστό 158% πιο αυξημένο σε σύγκριση με το 2020, όπου οι υπεύθυνοι διανομής των ρούχων μοίρασαν πάνω από 4 τόνους σε άτομα και οικογένειες. Φέτος φαίνεται ότι θα διανεμηθούν γύρω στους 7 τόνους ρούχων, με τα περισσότερα από αυτά σε άριστη κατάσταση.

"Οι δημότες, εν μέσω πανδημίας, απέδειξαν ότι η ανακύκλωση καθιερώνεται πλέον στη συνείδησή τους και γίνεται μέρος της κουλτούρας τους. Το πρόγραμμα του Δήμου για την ανακύκλωση αποτελεί, εκτός των άλλων, δομικό στοιχείο του πολιτισμού της καθημερινότητας. Είμαστε χαρούμενοι για το γεγονός ότι οι Αθηναίοι ανταποκρίνονται σε αυτό το εγχείρημα με εντυπωσιακό τρόπο και για έναν επιπλέον λόγο: Διότι έχει και μια σημαντική κοινωνική διάσταση, καθώς στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της Αθήνας, συνδυάζοντας μία πρωτοβουλία βιωσιμότητας με μία πράξη κοινωνικού χαρακτήρα" δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης.

Στα "κόκκινα" σημεία, τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τοποθετούν:

Καθαρά ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
Παπούτσια σε ζευγάρια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
Λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια, παπλωματοθήκες κλπ.)
Αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες κλπ.)

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.